Jump to content
POLITISTI.ro

Apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice


Anonymous

Recommended Posts

Domnilor din conducerea CNP vă invit să citiţi această ştire

 

DNA a sesizat CSM pentru "apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice" a Laurei Codruţa Kovesi

 

DNA precizează, într-un comunicat de presă, că a solicitat la data de 20.06.2014 Inspecţiei judiciare din cadrul CSM "demararea verificărilor necesare pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice procurorului şef, Lausa Codruţa Kovesi", ca urmarea unor afirmaţii vehiculate în mass media, referitoare la presupuse fapte de corupţie comise de către  Kovesi.

 

"Totodată, DNA a solicitat demararea de verificări în vederea apărării independenţei justiţiei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât consideră că afirmaţiile nereale, modul tendenţios şi aprecierile privind instrumentarea dosarului nr.227/P/2014 au fost de natură să afecteze independenţa procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Afirmaţiile de o gravitate extremă au fost făcute doar cu scopul exclusiv de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorului şef DNA şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Dreptul la libera exprimare prevăzut de art.30 din Constituţie trebuie exercitat în limite care să nu prejudicieze demnitatea, onoarea, dreptul la proprie imagine consfinţite de art.30 alin 6 din Constituţie, iar exprimarea publică a unui punct de vedere trebuie, în mod obligatoriu, să respecte principiul responsabilităţii, deontologia profesională şi buna credinţă.

 

Acreditarea ideii că „interlopul Bercea Mondial ar fi oferit bani procurorului şef al DNA pentru a fi eliberat, şi afirmaţiile că procurorul şef al DNA este în incompatibilitate în calitatea sa de conducător al procurorilor care investighează dosarul de trafic de influenţă" sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în activitatea desfăşurată de DNA.

 

Preluarea afirmaţiilor şi de către alte publicaţii a contribuit la amplificarea acestor consecinţe prin receptarea afirmaţiilor denigratoare de către mai mulţi cetăţeni, având drept consecinţă afectarea independenţei întregului sistem judiciar şi manipularea opiniei publice", se precizează în comunicat.

 

De asemenea, procurorul şef DNA a sesizat, la data de 24.06.2014 Consiliul Național al Audiovizualului şi a solicitat să se constate că au fost "încălcate prevederile Deciziei nr.220/2011 privind Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare (Codul Audiovizualului), în cadrul Emisiunii „Sinteza zilei" difuzate de postul Antena 3 la data de 19.06.2014, deoarece nu au fost prezentate în mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul împrejurărilor despre care s-au făcut afirmaţii şi nu a fost prezentat imparţial şi cu bună credinţă niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii".

 

"Aşa zisul material jurnalistic prezentat în cadrul emisiunii s-a grevat, de fapt, pe urmărirea în locuri publice a procurorului şef al DNA, cu unic scop de a surprinde imagini care apoi au fost prezentate trunchiat, pentru a putea susţine denigrarea sub toate modalităţile şi pentru a-i fi ştirbită autoritatea, prin afirmaţii mincinoase.

 

De altfel, prezentarea ca fiind conspirativă a unei întâlniri pe stradă dintre două persoane, indiferent că sunt sau nu sunt foşti colegi, prieteni sau nu, reprezintă o formă de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.

 

În acest context s-a solicitat ca în cadrul verificărilor efectuate, să se constate că afirmaţiile formulate în cadrul emisiunii sunt total mincinoase şi conţin elemente de natură să aducă grave atingeri reputaţiei profesionale şi imparţialităţii cu care procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exercită atribuţiile de conducător şi reprezentant al acestei instituţii", se arată în comunicat.

 

Nu în ultimul rând, susţine sursa citată, Laura Codruța Kovesi a înregistrat  la data de 25.06.2014, la instanţa de judecată acţiunea în daune morale împotriva persoanei juridice S.C. ANTENA 3 S.A., precum şi a persoanelor fizice Gâdea Mihai, Ciuvică Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Răzvan, moderator, respectiv invitaţi, pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

 

Domnilor de la CNP pe când vom vedea şi noi ceva asemănător din partea CNP?

 

Nici nu mai ţin minte câte cazuri asemănătoare au fost şi în care poliţistii sunt făcuţi în mod nedrept cu ou şi cu oţet în mass-media. Dormiţi? Treziţi-vă?

 

Dacă tot colectaţi bani de la poliţişti, câte acţiuni în instanţă aveţi pentru daune morale de la persoane juridice sau fizice din mass-media?

Plătiţi o casă de avocatură din cotizaţii, care să ne apere reputaţia şi imaginea profesională, dacă nu sunteţi voi în stare!

  • Upvote 5
Link to comment
  • Active member

N-ai cum cu ghertoi facuti politisti la apelul bocancilor sau ofiteri cu Agronomia dupa ce au intrat pe usa din dos a ministerului, care n-au prins si ei o functie sau un grad in Politia Romana.

Daca n-ai niste origini profesionale cat de cat sanatoase si legitime, sunt sanse mici sa ai si spirit de casta.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.