Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare adresa de domiciliu


dili

Recommended Posts

Salut, 

 

Recent am fost cautat la adresa de domiciliu de un agent de politie si mi-a fost lasata in usa o invitatie de a ma prezenta la sectie impreuna cu CI. Pentru ca nu sunt in tara (sunt plecat timp de 1 an, contract de munca in strainatate), am fost anuntat de prietenii care se ocupa de apartament in lipsa mea despre invitatia primita. Am sunat la nr de telefon si Dna Agent mi-a comunicat ca a primit o cerere de verificare a prezentei mele la adresa de domiciliu de la IGPR. Pentru ca nu am avut niciodata probleme cu Politia, am cam intrat in panica. Doamna nu a stiut sa imi spuna care e motivul acestei cereri, asa ca va rog sa imi spuneti, daca aveti vreo idee, care poate fi motivul/motivele pentru care IGPR a cerut aceasta verificare. 

Multumesc anticipat! 

Link to comment

nu ma interesa motivul exact, ca stiu ca nu sunteti mama omida. intrebam doar in ce cazuri se fac astfel de verificari: plangeri, amenzi sau ce? ca de furat nu am furat, de batut pe cineva nici atat (as vrea eu, da' nu ma lasa fizicul), trafic nu fac decat trafic de date.... ca sa nu imi spuneti voi mie ca s-a gandit cineva din igpr sa imi faca un cadou si vrea sa se asigure daca mai stau acolo sau nu :)

Link to comment
  • Moderator

Sunt un milion de motive pentru care se poate solicita o astfel de verificare. Dacă nu te-a putut lămuri colega noastră ce a primit ca sarcină de serviciu această verificare, cu atât mai puţin o putem face noi aici.

Link to comment

atat mi-a zis colega voastra, ca are o cerere de verificare a prezentei mele la adresa de domiciliu, dar ca nu se specifica vreun motiv in cererea de la igpr

multumesc pentru raspunsuri, apreciez! 

Link to comment
  • Moderator

Poate doar atât era necesar să îţi spună. Dacă nu ai făcut nimic greşit, nu trebuie să îţi faci griji. Dacă ai făcut...:D

Link to comment

Acum vreo zece ani am primit și eu o citație să mă prezint la Poliție la data de... la ora de..., fără alte explicații. Mama s-a speriat rău, a crezut că făcusem vreun accident și fugisem de la locul faptei, sau alte scenarii din astea catastrofale :D, dar eu, știind că nu făcusem nimic, m-am prezentat liniștit. Omul mi-a explicat politicos despre ce era vorba, am dat o declarație și am plecat acasă.

Ce se întîmplase: numărul meu de telefon fusese găsit în agenda victimei unei crime. Voiau să știe dacă o cunoscusem pe victimă sau dacă știam ceva despre ea. Din păcate n-am putut să-i ajut. Victima ținea, din cîte am înțeles, un stand într-un complex comercial, iar eu la vremea respectivă mă ocupam de softuri de gestiune pentru depozite și magazine, respectiv de case de marcat implementate prin calculator. Pot doar să presupun că vreun alt client mă recomandase, dar probabil că n-am să știu niciodată cu certitudine. Victima nu m-a contactat.

 

Un alt coleg de-al meu, acum vreo cinci ani, a aflat că tocmai se făceau verificări despre el prin vecini (fără însă ca el însuși să fi fost contactat). Ce se întîmplase? Firma la care lucram era în tratative pentru obținerea unui contract cu SRI pentru un sistem informatic, iar printre oamenii care ar fi urmat să fie implicați în acel proiect (pentru că SRI ceruse informații clare în acest sens) se afla și el.

 

Îmi închipui că polițistul poate avea o grămadă de lucruri de verificat în cadrul unei anchete, iar asta poate include și persoane neimplicate direct în caz (cum a fost cazul meu). Atîta timp cît te știi curat, n-ai nici o grijă.

 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.