Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare auto din strainatate cu numere furate sau pierdute

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua , am si eu o problema cu inmatricularea unui VW polo .. am facut tot dosaru pt politie cu acte , platit toate taxele, rca, rar, itp tot ce trebe pentru a-mi da numerele definitive .. am fost la politie ieri cu tata el fiind proprietaru, a verificat domnu de la ghiseu toate actele si la sfarsit cand credeam ca zice ca e ok, aud ca e o problema cu numerele de germania fiind date furate sau disparute in germania si pt asta mi-a oprit actele la politie si mi-a zis ca tre sa astept un raspuns favorabil sau nu de la iei .. ca sa ia legatura cu germania.  eu am luat masina cu numerele rosii . dupa ce mi-a dat vestea cu numerele la pus pe tata sa scrie pe o cerere . "DECLAR CA NU STIU PRIN CE MIJLOACE A FOST ADUSA MASINA IN TARA" . ce e de facut in cazul asta ? astept un raspuns Multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

În timpul cât aştepţi să înveţi limba română. Asta ai de făcut.

• Apreciez 3
Publicat

Ai rabdare! Nu poti decat sa astepti pana se finalizeaza verificarile privind acest autoturism, inclusiv in Germania! Nu esti singurul in aceasta situatie!

De inmatriculari se ocupa Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, care functioneaza la nivelul fiecarui judet si municipiului Bucuresti, in cadrul prefecturii. Politia Romana nu are nicio legatura cu acest serviciu public comunitar.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Sa rezolvat, dupa exact o luna si 3 sapt mi-a venit raspunsu si mi-a dat numerele .

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua! Am  o poblema cu masina cumparata de la vanzator roman, dar achizitonata initial dintr-un parc auto din Austria. A avut deja doua seturi de numere provizorii si urma al treilea, dar mi-au fost furate actele originale, respectiv taloanele galbene (brifurile) si cartea albastra (typenschein)....pentru a rezolva problema un domn politist mi-a spus sa fac urmatoarele: RAR-ul...l-m facut fara actele originale cu ajutorul unei declaratii la notar, sa achit taxele la Cec etc si nu in ultimul rand taxa de mediu...am facut si aceste lucruri, deoarece a spus ca se rezolva. Eu trebuie sa duc dosarul la Centrul de inmatriculari, iar cei de acolo il vor prelua pentru a astepta aprobarea din Austria...intre timp putand sa circul cu numere rosii. Am fost acolo cu toate actele puse la punct si m-am trezit ca cei de acolo nu pot sa imi dea numere provizorii pentru ca autoritatile austriece nu colaboreaza cu statul roman...si acestea fiind spuse trebuie sa merg personal in Austria si sa ma descurc. Bun...am inteles acest lucru, dar nu am inteles faptul ca nu au mentionat de la inceput acest aspect...este imposibil sa ajung acolo, eu sau alt cineva imputernicit de mine...Nemultumirea este urmatoarea: banii cheltuiti degeaba in speranta ca voi reusi sa o inmatriculez, si timpul pierdut...chiar foarte mult...este vreo alta metoda posibila prin care as putea rezolva aceasta problema?...fara deplasarea in Austria...si daca da..cum? Multumesc.

Modificat de Harold
  • Marius a modificat titlul în Inmatriculare auto din strainatate cu numere furate sau pierdute
  • Moderator
Publicat

Austria nu colaboreaza cu statul roman?! Daca nu ma insel, Austria este membra a UE, fapt ce implica niste obligatii...asa ca mi se pare deplasata afirmatia facuta de functionarul respectiv...in fine, raspunsul l-ai primit deja de la DRPCIV!

In concluzie: variante alternative, de tipul "pe sub mana", sunand "un prieten" si alte balcanisme nu exista! Nu stiu in ce conditii au fost furate actele (daca ai fost neatent ori neglijent etc) dar functionarul DRPCIV nu poate sa te creada pe cuvant! (Tu, ai face-o in locul lui?!)

Te-ai documentat daca nu cumva in Austria documentele se pot elibera prin procura? Ori ti le pot trimite ei prin posta?

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Salutare, ma confrunt si eu cu o problema de genul.Am achizitiona in mai 2018 o motocicleta din Germania, mai exact cineva mi-a adus-o si s-a ocupat de achizitie.Am primit motocicleta acasa, totul in regula, acte, pana si cartea cu istoricul service si manual am primit.Motocicleta a fost adusa cu o duba in tara si cu nr. permanent de germania (dupa ce s-a retras acel sticker adeziv de pe el, am inteles ca e nevoie la radierea de acolo).Imediat m-am apucat de acte, luat nr. rosii, facut RAR, in iunie, dus la Politie, rezervat numar definiv, revenit la o saptamana sa il ridic unde am fost putin socat, motocicleta apare cu nr. de Germania furate si trebuie sa astept solutionarea problemei.Ironia este ca acele numere de Germania care apar furate sunt predate politiei din Romania, au trecut 8 luni de la demararea inmatricularii si nici pana acum nu am primit vreun raspuns.A venit februarie si incepe sezonul ce sa fac?Sincer singura solutie care mi-a ramas ar fi sa ma duc in audienta la comandant, poate se misca lucrurile avand in vedere ca au trecut 8 luni iar numerele pe care politia din Germania le declara furate se afla la ei, cred ca e o problema de comunicare intre politia de la noi si cea germana.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.