Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare auto din strainatate cu numere furate sau pierdute


cipribv17

Recommended Posts

Buna ziua , am si eu o problema cu inmatricularea unui VW polo .. am facut tot dosaru pt politie cu acte , platit toate taxele, rca, rar, itp tot ce trebe pentru a-mi da numerele definitive .. am fost la politie ieri cu tata el fiind proprietaru, a verificat domnu de la ghiseu toate actele si la sfarsit cand credeam ca zice ca e ok, aud ca e o problema cu numerele de germania fiind date furate sau disparute in germania si pt asta mi-a oprit actele la politie si mi-a zis ca tre sa astept un raspuns favorabil sau nu de la iei .. ca sa ia legatura cu germania.  eu am luat masina cu numerele rosii . dupa ce mi-a dat vestea cu numerele la pus pe tata sa scrie pe o cerere . "DECLAR CA NU STIU PRIN CE MIJLOACE A FOST ADUSA MASINA IN TARA" . ce e de facut in cazul asta ? astept un raspuns Multumesc anticipat

Link to comment

Ai rabdare! Nu poti decat sa astepti pana se finalizeaza verificarile privind acest autoturism, inclusiv in Germania! Nu esti singurul in aceasta situatie!

De inmatriculari se ocupa Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, care functioneaza la nivelul fiecarui judet si municipiului Bucuresti, in cadrul prefecturii. Politia Romana nu are nicio legatura cu acest serviciu public comunitar.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Buna ziua! Am  o poblema cu masina cumparata de la vanzator roman, dar achizitonata initial dintr-un parc auto din Austria. A avut deja doua seturi de numere provizorii si urma al treilea, dar mi-au fost furate actele originale, respectiv taloanele galbene (brifurile) si cartea albastra (typenschein)....pentru a rezolva problema un domn politist mi-a spus sa fac urmatoarele: RAR-ul...l-m facut fara actele originale cu ajutorul unei declaratii la notar, sa achit taxele la Cec etc si nu in ultimul rand taxa de mediu...am facut si aceste lucruri, deoarece a spus ca se rezolva. Eu trebuie sa duc dosarul la Centrul de inmatriculari, iar cei de acolo il vor prelua pentru a astepta aprobarea din Austria...intre timp putand sa circul cu numere rosii. Am fost acolo cu toate actele puse la punct si m-am trezit ca cei de acolo nu pot sa imi dea numere provizorii pentru ca autoritatile austriece nu colaboreaza cu statul roman...si acestea fiind spuse trebuie sa merg personal in Austria si sa ma descurc. Bun...am inteles acest lucru, dar nu am inteles faptul ca nu au mentionat de la inceput acest aspect...este imposibil sa ajung acolo, eu sau alt cineva imputernicit de mine...Nemultumirea este urmatoarea: banii cheltuiti degeaba in speranta ca voi reusi sa o inmatriculez, si timpul pierdut...chiar foarte mult...este vreo alta metoda posibila prin care as putea rezolva aceasta problema?...fara deplasarea in Austria...si daca da..cum? Multumesc.

Edited by Harold
Link to comment
  • Marius changed the title to Inmatriculare auto din strainatate cu numere furate sau pierdute
  • Moderator

Austria nu colaboreaza cu statul roman?! Daca nu ma insel, Austria este membra a UE, fapt ce implica niste obligatii...asa ca mi se pare deplasata afirmatia facuta de functionarul respectiv...in fine, raspunsul l-ai primit deja de la DRPCIV!

In concluzie: variante alternative, de tipul "pe sub mana", sunand "un prieten" si alte balcanisme nu exista! Nu stiu in ce conditii au fost furate actele (daca ai fost neatent ori neglijent etc) dar functionarul DRPCIV nu poate sa te creada pe cuvant! (Tu, ai face-o in locul lui?!)

Te-ai documentat daca nu cumva in Austria documentele se pot elibera prin procura? Ori ti le pot trimite ei prin posta?

Link to comment
  • 2 years later...

Salutare, ma confrunt si eu cu o problema de genul.Am achizitiona in mai 2018 o motocicleta din Germania, mai exact cineva mi-a adus-o si s-a ocupat de achizitie.Am primit motocicleta acasa, totul in regula, acte, pana si cartea cu istoricul service si manual am primit.Motocicleta a fost adusa cu o duba in tara si cu nr. permanent de germania (dupa ce s-a retras acel sticker adeziv de pe el, am inteles ca e nevoie la radierea de acolo).Imediat m-am apucat de acte, luat nr. rosii, facut RAR, in iunie, dus la Politie, rezervat numar definiv, revenit la o saptamana sa il ridic unde am fost putin socat, motocicleta apare cu nr. de Germania furate si trebuie sa astept solutionarea problemei.Ironia este ca acele numere de Germania care apar furate sunt predate politiei din Romania, au trecut 8 luni de la demararea inmatricularii si nici pana acum nu am primit vreun raspuns.A venit februarie si incepe sezonul ce sa fac?Sincer singura solutie care mi-a ramas ar fi sa ma duc in audienta la comandant, poate se misca lucrurile avand in vedere ca au trecut 8 luni iar numerele pe care politia din Germania le declara furate se afla la ei, cred ca e o problema de comunicare intre politia de la noi si cea germana.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.