Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Încă o persoană trecută în certificatul de înmatriculare


meraru

Question

buna ziua am si eu o intrebare; pot sa adaug inca un utilizator pe certificartul de inmatriculare al unei masini ? eu sunt proprietarul masini si asi vrea sa imi trec sotul pe talon deoarece el foloseste masina in tot deauna 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator
Marius

Da, se poate.

În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, ca utilizator sau coproprietar, se va prezenta o fişă de înmatriculare, completată cu datele de identitate ale persoanei ce urmează a fi înscrisă în certificat, precum şi copie de pe   actul de identitate al acesteia.

Link to post
Share on other sites
  • 0
Sache

meraru, ai grija pentru ca unii asiguratori au inceput sa refuze eliberarea politelor de asigurare de raspundere civila auto in astfel de situatii.

Accepta doar daca masina este in leasing si, logic, in certificat este mentionat utilizatorul.

Deasemenea, in aceasta situatie, contravaloarea politei de aisurare este mai mare.

Chiar daca tu esti proprietarul unui autovehicul, conform legislatiei din Romania, acesta poate fi condus pe drumurile publice de catre orice persoana care poseda permis de conducere valabil si corespunzator categoriei din care face parte autovehiculul.

Link to post
Share on other sites
  • 0
saulescueduard

Buna ziua,

Am cumparat o masina si urmeaza sa o transcriu pe bunica mea. Pe mine doresc sa ma trec utilizator in certificat.
Idee este ca nu inteleg urmatorul paragraf de pe drpciv.ro:

"7) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local.

În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie."

Ce inseamna mai exact "documentul care sa ateste dreptul legal in virtutea caruia persoana poate folosi vehiculul" ? Este nevoie de asa ceva in cazul meu? 

Link to post
Share on other sites
  • 0
Daniela74

Buna ziua. 

As dori sa stiu cum trebuie să procedez in cazul in care as vrea sa înregistrez o a doua persoana in talonul auto. Mentionez faptul că proprietarul nu se află în țară.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Moderator
Marius

Trebuie solicitată eliberarea unui nou certificat de înmatriculare la autorităţile competente, nu la poliţie. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se vor prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie, precum şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie.
Iar în situaţia în care documentele pentru preschimbarea certificatului de înmatriculare se depun de o altă persoană decât titularul, este necesară o procură specială autentificată de notarul public.

Trebuie precizat că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape 20 ani şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.
Pentru informaţii complete, caută pe site-ul drpciv.ro.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.