Jump to content
POLITISTI.ro

Neoprire la semnalul "politistului" local.

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna dimineata. Exista vreo lege prin care eu sunt obligat sa opresc la semnele celui de la locala? Nu de alta,dar stiu ca atunci cand te opresc te pun sa "juri pe dumnezeu cu mana pe biblie" ca ai facut stiu eu ce fapta inventata prin capul ala al lor de fosti puscariasi sau fosti/foste vanzatoare sau gospodine. Chestia cu juratul a patit-o un prieten de al meu in zona Bd. Natiunile Unite,l-a amenintat ca ii ia permisul si l-a pus sa jure ca nu a semnalizat. Eu i-am sugestionat sa nu opreasca deoarece identificasem uniforma si stiam ca e vorba de locala,care are treaba doar cu dirijatul traficului si cu parcarile. I-am facut jocul si cand l-am intrebat daca este angajat al Ministerului de Interne ne-a urat drum bun.

Asadar,gresesc cand spun ca nu sunt obligat sa opresc la semnul melteanului local? 

Multumesc!

Publicat

Am auzit ca sunt primarii care prin HCL si alte alte acte normative au dat competenta organelor de politie locala de a efectua activitati pe linie de rutiera.La mine in oras ei opresc si sanctioneaza soferii de autocamioane  a caror greutate maxima depaseste limita autorizata prin indicatoare

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Gardienii Locali nu au dreptul legal să aplice sancţiuni decât pentru opriri / staţionări neregulamentare, pentru accesul interzis şi pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă.

Nu au dreptul legal să execute semnale de oprire conducătorilor auto şi să aplice alte sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, altele decât cele precizate mai sus.

O discuţie similară poţi citi aici:

• Apreciez 2
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua. 

Dimineață în jurul orei 4 am trecut printr-o localitate iar pe sensul opus de mers era oprita circulația din cauza unui accident.  Din sens opus un polițist local îmi facea semn sa opresc.  Fiind întuneric iar polițistul find îmbrăcat în culoarea neagra lam observat foarte târziu întrucât dacă opream în acel moment blocam circulația.  Asa ca am înaintat încet uitându-mă în oglinda retrovizoare nu am observat sa schițeze nici un gest.  Asa ca am continuat deplasarea.  Este posibil sa primesc vrio citație?  Mulțumesc 

• Marius a modificat titlul în Neoprire la semnalul "politistului" local.
Publicat

@Pool, întreabă la primăria localității in care gardianul local ți-a făcut semn sa oprești. Gardienii locali sunt angajați ai primariei, nu sunt polițiști și nu au nicio legătură cu MAI ori cu IGPR.

Acest site este dedicat, în primul rand, polițiștilor.

P.S. Orice este posibil când este vorba despre locali, având în vedere cât sunt de "pregătiți". 😂

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.