Jump to content
POLITISTI.ro

Neoprire la semnalul "politistului" local.


DaniS
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna dimineata. Exista vreo lege prin care eu sunt obligat sa opresc la semnele celui de la locala? Nu de alta,dar stiu ca atunci cand te opresc te pun sa "juri pe dumnezeu cu mana pe biblie" ca ai facut stiu eu ce fapta inventata prin capul ala al lor de fosti puscariasi sau fosti/foste vanzatoare sau gospodine. Chestia cu juratul a patit-o un prieten de al meu in zona Bd. Natiunile Unite,l-a amenintat ca ii ia permisul si l-a pus sa jure ca nu a semnalizat. Eu i-am sugestionat sa nu opreasca deoarece identificasem uniforma si stiam ca e vorba de locala,care are treaba doar cu dirijatul traficului si cu parcarile. I-am facut jocul si cand l-am intrebat daca este angajat al Ministerului de Interne ne-a urat drum bun.

Asadar,gresesc cand spun ca nu sunt obligat sa opresc la semnul melteanului local? 

 

Multumesc!

Link to comment

Am auzit ca sunt primarii care prin HCL si alte alte acte normative au dat competenta organelor de politie locala de a efectua activitati pe linie de rutiera.La mine in oras ei opresc si sanctioneaza soferii de autocamioane  a caror greutate maxima depaseste limita autorizata prin indicatoare

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Gardienii Locali nu au dreptul legal să aplice sancţiuni decât pentru opriri / staţionări neregulamentare, pentru accesul interzis şi pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă.

Nu au dreptul legal să execute semnale de oprire conducătorilor auto şi să aplice alte sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, altele decât cele precizate mai sus.

O discuţie similară poţi citi aici:

  • Upvote 2
Link to comment
  • 4 years later...

Bună ziua. 

Dimineață în jurul orei 4 am trecut printr-o localitate iar pe sensul opus de mers era oprita circulația din cauza unui accident.  Din sens opus un polițist local îmi facea semn sa opresc.  Fiind întuneric iar polițistul find îmbrăcat în culoarea neagra lam observat foarte târziu întrucât dacă opream în acel moment blocam circulația.  Asa ca am înaintat încet uitându-mă în oglinda retrovizoare nu am observat sa schițeze nici un gest.  Asa ca am continuat deplasarea.  Este posibil sa primesc vrio citație?  Mulțumesc 

Link to comment
  • Marius changed the title to Neoprire la semnalul "politistului" local.

@Pool, întreabă la primăria localității in care gardianul local ți-a făcut semn sa oprești. Gardienii locali sunt angajați ai primariei, nu sunt polițiști și nu au nicio legătură cu MAI ori cu IGPR.

Acest site este dedicat, în primul rand, polițiștilor.

P.S. Orice este posibil când este vorba despre locali, având în vedere cât sunt de "pregătiți". 😂

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.