Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire examen pt permis de conducere


TOTeu4ever

Recommended Posts

Buna ziua, am si eu o nelamurire in urmatoarea situatie:

 

Sunt de vreun an si ceva in Sibiu (detasat cu munca), intre timp mi-am obtinut viza de flotant pe Sibiu, pentru a putea sustine examenul pentru categoria B in Sibiu. Problema este urmatoarea: Urmeaza sa ma intorc inapoi in Bucuresti unde si am domiciliul pe buletin iar nelamurirea mea este daca pot sustine examenul teoretic si practic in Bucuresti cu toate ca eu am viza de flotant valabila pana in octombrie 2014 in Sibiu? Scoala am facut-o in Sibiu.

 

Multumesc anticipat!

Link to comment

Poti sa urmezi cursurile unei scoli de conducatori auto oriunde in tara, dar examenul il vei sustine, in cazul tau, in Bucuresti.

Link to comment

Asta stiu! Dar eu am viza de flotant in Sibiu in momentul de fata, viza care este valabila pana in octombrie 2014! Eu urmeaza sa plec cat de curand din Sibiu si ma voi intoarce in Bucuresti si nu vreau sa ma incurce cu ceva sau sa raman agatat cu examenele de Sibiu pentru faptul ca am viza de flotant aici, intrebarea mea este daca pot sustine in Bucuresti examenele tinand cont de faptul ca eu am viza de flotant in Sibiu!? :)

 

Link to comment
  • 2 years later...

Am si eu o intrebare, inainte sa merg la drpciv sa depun dosarul, inclusiv sa dau sala, trebuie sa am la dosar si examinarea medicala?sau doar cele doua taxe, contractul de scolariare, si dosarul pe care ti-l da dupa ce termini scoala

Link to comment
  • Moderator

Activităţile de examinare, eliberare şi preschimbare a permiselor de conducere, cât şi înmatriculările auto NU mai sunt în competenţa Poliţiei Române. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Link to comment

Ai urmat cursurile unei scoli de conducatori auto? Nu se vede!

Pentru a te inscrie la examen ai nevoie de dosarul de absolvire a cursurilor scolii si trebuie sa achiti contravaloarea permisului de conducere. De la 1 februarie 2017, taxa de examinare nu se mai plateste.

Marius, atat timp cat cei din cadrul acestor servicii ale prefecturilor sunt denumiti politisti, populatia va face aceasta confuzie.

Politisti sunt doar cei din cadrul Politiei Romane!

Link to comment
  • 1 year later...

Salut!

In data de 15.11.2018 am fost sa dau "traseul" cum se zice. Toate bune si frumoase pana cand a venit momentul sa incepem. Eu am mai dat odata traseul si am picat , iar instructorul mi-a zis sa fac acele 6 ore la alta scoala , sa poate sa-mi scoata adeverinta mai repede deoare la noi la scoala sistemul era plin si trebuia sa astept mai mult dupa ea. Am fost respins deoarece m-am dus cu masina de la scoala unde am dosarul nu de unde am luat adeverinta . Acum polistul examinator mi-a zis sa ma duc la audienta la DRPCIV sa imi scoata acea perioada in care nu pot sa ma reprogramez (domnu examinator mi-a zis ca e de 30 zile) si sa ma programez mai repede.

Conteaza chiar  atat de mult masina, ca nu era de la scoala de unde a emis adeverinta ? Eu sunt prost nu cunosc aceste legi , nici nu sunt in domeniu si poate ma lamureste si pe mine cineva.Eram asa de sigur si increzator ca iau carnetu foarte linistit nu aveam emotii , dar asta e ce sa faci , cum iti e norocul mai ales eu cum nu prea am asta e.

Multumesc frumos! Servici usor si RESPECT!

p.s ma scuzati de eventualele greseli.

 

Link to comment
  • Marius changed the title to Nelamurire examen pt permis de conducere
  • 1 year later...

Salutare, dragilor!

Vin cu o întrebare complexă la care doresc să primesc un răspuns care să mă lumineze.

Subiectul întrebării e legat de partenera mea care a fost respinsă ieri pentru a 4-a oară la proba practică.

Când a fost examinată prima oară, s-a simţit provocată de către poliţistul examinator şi în urma acelei probe practice a reieşit că este tupeistă, obraznică etc.

A mai fost examinată de alte 2 ori de către acelaşi poliţist şi nu s-a simţit complet nevinovată de faptul că n-a obţinut permisul dar ieri a fost examinată de către un alt poliţist şi i s-a spus în timpul probei că "conduci bine, se vede clar că stăpâneşti maşina mult mai bine decât o fac unii ce au permisul obţinut din indulgenţa prea mare a unor colegi de-ai mei însă ai un nume mare în poliţie". (făcând referire indirectă la conflictul cu colegul dânsului).

A fost declarată respinsă cu 36p după 35 de minute de conducere, dar spune că a fost penalizată şi pentru cel puţin o faptă ce spune că n-a comis-o (i s-a bifat pe foaia de examen că a încălcat linia continuă când a mers cu spatele însă drumul nu avea marcaj pe axul acestuia).

Acum întrebările mele:

- există o perioadă maximă de timp în care poţi fi examinat ? (din auzite, minim 20, maxim 25 minute/candidat)

- dacă există un timp limită, are şanse să câştige o eventuală contestaţie dacă în X minute nu a acumulat punctaj pentru a fi respinsă?

- există vreo metodă de probare a conflictului ori vreo metodă prin care să se asigure că va fi corect evaluată dacă va reîncepe şcoala de şoferi? (i-a expirat dosarul)

Mulţumesc!

Edited by FlorinMarian
Link to comment
  • 3 years later...

Se uita cineva vreodata pe inregistrarile de la traseu? In afara cazurilor in care se contesta rezultatul.

Am fost admis recent la o proba de traseu iar dupa ce am terminat, am ramas in masina cu martorul si m-am luat la vorba cu el cat politistul a plecat putin. Dupa am aflat ca nu era oprita camera si ca inregistra in continuare. Acum ingrijorarea mea vine de la faptul ca am folosit niste limbaj licentios incercand sa ii povestesc martorului trairile mele interne dintr-una din intersectii =)))) .

Link to comment
  • Moderator

Activităţile de examinare, eliberare şi preschimbare a permiselor de conducere, cât şi înmatriculările auto NU mai sunt în competenţa Poliţiei Române. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.