Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Inselaciune lucrare de diploma

DanielaMB

Question

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum o luna, apropiindu-se examenul de licenta si neavand timp, am dat comanda pentru o lucrare de licenta pe internet. Am trimis toate cerintele de redactare respectivului si a promis ca o va redacta conform cerintelor mele. Ieri am achitat banii si am primit o lucrare foarte prost facuta, cu care nu ma pot prezenta la examen. De asemenea, aceasta nu este nici completa, lipseste 25% din ea. Imi pot recupera banii prntr-o plangere pentru inselaciune??

• Downvote 6

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Degeaba depui plângere la poliţie, pentru că fapta asta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune aşa cum e prevăzută de legea penală, este doar un litigiu civil între tine şi cel cu care ai făcut înţelegerea. Îl poţi acţiona în instanţă pe cale civilă.

• Upvote 3

• 0

cum poti face plingere pentru inselaciune cind aceasta consta intr-un plagiat?

• Upvote 2

• 0

Dar totusi, am platit pentru ceva si am primit acel ceva prost facut si incomplet, deci altceva decat am crezut ca voi cumpara. Cu alte cuvinte nu cumva am fost indusa in eroare pentru a cumpara?

• Downvote 2

• 0
  • Membru

Ipotetic vorbind, daca tu comandai un kilogram de heroina, si individul iti livra faina de grau in locul ei, faceai plangere la politie? :)):)) :)):)) :))

Ontopic: Situatia descrisa de tine este, cel mult, un litigiu civil in care politia nu se implica.

Edited by RPG
  • Upvote 3

• 0
  • Moderator

Nu toate aşa zisele "ţepe" îndeplinesc elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune, aşa cum este prevăzută în Codul Penal.

Pentru existenţa infracţiunii de înşelăciune, este necesar ca înşelarea să fie rezultatul unor manopere dolosive (acţiuni/fapte de rea-credinţă, folosite pentru încheierea înţelegerii/acţiunii respective, un mijloc de inducere în eroare a persoanei vătămate fără de care persoana vătămată să nu fi încheiat înţelegerea respectivă), iar simpla minciună a uneia dintre părţi la încheierea sau executarea unei înţelegeri sau a unui contracti nu poate fi un element component al laturii obiective a infracţiunii de înşelăciune, iar în sensul ăsta magistratul are nevoie de probe materiale care să susţină acest lucru.

Cele mai multe înţelegeri de acest fel au o valoare contractuală conform Codul Civil, iar nerespectarea prevederilor contractuale este doar litigiu civil (delict de natură civilă, nu penală) care se află în competenţa pentru soluţionare a instantei civile.

Ca să înţelegi, NU poţi acuza din punct de vedere penal pentru înşelăciune un comerciant sau orice altă persoană care îţi vinde un produs sau un serviciu, doar pentru că nu eşti mulţumită de calitatea acestuia. În caz contrar absolut toate magazinele şi toţi prestatorii de servicii ar comite infracţiuni de fiecare dată când consumatorul final este nemulţumit de calitatea produselor ori a serviciilor primite/achizitionate.

• Upvote 4

• 0
  • Moderator

Şi când te duci la McDonald's, iar după ce primeşti comanda constaţi că mâncarea nu arată la fel de apetisantă ca în pozele lor afişate în restaurant ori în reclame, ce faci? Sesizezi poliţia pentru că ai fost înşelată?

• Upvote 4

• 0

Sunt uimit de nivelul persoanei care a initiat acest topic. Sunt uimiti de asemeni ca se gasesc aici politisti care totusi sa iti raspunda.

Esti genul tipic de roman,ca Ponta. Cum puteti trai in primul rand cu constiinta asta atat de mica? Deci tu ai de gand se pacalesti lumea ulterior cu o facatura de lucrare de licenta, sa te tii in rand cu unul care a muncit pe branci ,nu s-a distrat,s-a chinuit sa isi faca o lucrare autentica, iar tu din 2 e-mailuri si 300 de euro vrei sa ai acelasi statut ulterior?!

NU ITI E RUSINE?? 

Si mai ai si tupeul sa mai vii si pe un forum patronat de insasi ideea de moralitate,lege si corectitudine sa incerci sa afli usor si ieftin cum sa iti aperi  "" onoarea""  ta de om de nimic care isi croieste viata pe inselaciuni cu diplome cumparate?

Iti doresc ca mai mult de mopista la McDonald''s sa nu urci in toata viata ta de doi bani !

• Upvote 2

• 0

Buna ziua, 

In primavara am dat comanda pentru o lucrare de licenta. Am conversatiile in care ii solicit respectivului ca lucrarea sa nu fie plagiata, precum si acordul lui ca asa va fi.
am platit 500 lei si am primit si lucrarea. Ulterior profesorul mi-a zis ca aceasta este plagiata deoarece contine un capitol plagiat total. Cum sa procedez ?
Multumesc.

• Downvote 1

• 0

Multumesc pentru raspuns !

Dar nu inteleg de ce nu se considera inducere in eroare aici. Care e diferenta dintre inducerea in eroare si cazul meu ?

• Downvote 1

• 0
  • Moderator

E normal să nu pricepi, din moment ce nu ești capabilă să-ți faci singură lucrarea de licență și vrei să obții o diplomă prin astfel de modalități.

• Upvote 2

• 0

„Leneșul mai mult aleargă, iar scumpul mai mult păgubește” spune un vechi proverb. În cazul tău ai și alergat și ai și păgubit.

Lăsând gluma la o parte să-ți explic un pic ce este cu inducerea în eroare. Este vorba de art. 268 Cod penal, inducerea în eroare a organelor judiciare, ori tu nu ești organ judiciar (sau poate ești?!)

Cât despre înșelăciune „însă Doamne să mă ierți” dar și tu ai încercat să înșeli profesorul, prezentând ca adevărată o faptă mincinoasă sau ca mincinoasă  o faptă adevărată, respectiv ai prezentat profesorului acea lucrare, ca fiind rodul muncii tale( ba chiar ți-ai trecut și numele ca autor), în scopul obținerii unei diplome pe care să o folosești ulterior. Așa că „ hoțul strigă hoții”.

• Upvote 3

• 0

Ma refeream cand am incheiat intelegerea, daca nu ma inducea in eroare ca va respecta cerintele mele, eu nu mai eram de acord. Fapta aceasta nu reprezinta inselaciune ?

• Downvote 4

• 0
  • Membru

Eu nu pot sa imi dau seama cum ai ajuns pana in anul IV. Ai incheiat astfel de intelegeri  si pentru fiecare examen sau colocviu? 

• 0
  • Moderator

Din moment ce spune că profesorul acceptă o asemenea mizerie, înseamnă că e studentă la vreo fabrică de diplome pentru imbecili, de genul Şpilu Haret.

• 0

Sunt la ASE, dar nu are importanta asta. Eu vreau doar sa stiu ce rezolv cu o pangere penala pentru inselaciune. Termenii si conditiile site-ului suna cam asa: 

Folosirea site-ului ......... presupune acceptarea in totalitate a Termenilor si Conditiilor de Utilizare ale acestui site. Lucrarile postate pe acest site trebuiesc utilizate doar in scop de informare/documentare.

Materialele sunt adaugate de studenti absolventi, si sunt protejate de legea privind dreptul de autor 8/1996. Toate drepturile asupra materialelor apartin autorilor acestora.

Nu ne asumam raspunderea pentru actiunile utilizatorilor care incalca drepturile de autor sau normele de sustinere a examenelor.

Acest site nu incurajeaza plagiatul.

Aveti permisiunea de a utiliza lucrarile de licenta de pe acest site pentru urmatoarele scopuri: sursa de documentare, bibliografie, consultanta, suport logistic.

Nu permitem sustinerea lucrarilor de licenta de pe acest site in fata unei comisii de examinare ca fiind lucrari proprii.

Utilizatorii sunt de acord sa distruga materialele puse la dispozitie imediat dupa finalizarea documentarii.

Nu ne asumam raspunderea in cazul in care lucrarile oferite de catre noi clientilor, se gasesc pe alte site-uri.

Nu ne asumam raspunderea in cazul in care lucrarile oferite de catre noi sunt descarcate de pe alte site-uri

Comandand o lucrare de licenta luati la cunostinta de faptul ca lucrarile realizate de catre noi nu respecta intocmai regulile de redactare a unei lucrari, ci pot contine parti copiate din surse online

• Downvote 2

• 0
  • Moderator

Insişti să te faci de râs! :slapb: Scrie mai sus şi este explicat destul de clar în primele postări ale acestui topic, dar mă faceţi să cred că nu aveţi capacitatea să pricepeţi. O astfel de înţelegere/învoială etc. dintre un vânzător şi un cumpărător are valoare contractuală conform Codul Civil, iar nerespectarea prevederilor contractuale este un litigiu civil care se află în competenţa instantei civile (altfel spus pentru cei care înţeleg mai greu, cumpărătorul trebuie să-l acţioneze în instanţă pe vânzător când apare o neînţelegere/nemulţumire în legătură raportul comercial convenit).
De ce nu vă adresaţi ANPC-ului - Autoritatea pentru protecţia consumatorului? După mintea voastră, cu siguranţă sunteţi în stare, pentru că trăiţi cu impresia că autorităţile statului trebuie să stea după fundul fiecărui naiv şi căscat din ţara asta şi trebuie să le recupereze prejudiciile suferite.  :doh:

• Upvote 2

• 0
Chiar acum, Nataliaa29 a scris:

Eu vreau doar sa stiu ce rezolv cu o pangere penala pentru inselaciune

Nimic, nu este înșelăciune, pune burta pe carte și fă-ți singură lucrarea, poate mai ai timp, dacă nu până la anu sigur o să ai destul.

• Upvote 1

• 0

Acei termeni sunt oarecum inselatori, chiar daca au fost la vedere. Nu poate fi tras la raspundere cumva ?

Lucrare oricum o fac singura acum, nu am ce sa fac.

• Downvote 1

• 0

Spune-mi ce limbi străine cunoști, ca să te fac să înțelegi, că „după câte bag samă” cu româna nu o scoatem la capăt.

• Upvote 2

• 0

Buna ziua , din cauza panicii și stresului am încercat sa cumpăr un document stintific respectiv o lucrare de licenta , am primit o factura proforma de la societatea respectiva pe care am plătit-o la banca apoi urmând sa primea in 4 zile documentul , nu am promit nimic apoi Fiind amânat timp de doua săptămâni de pe o zi pe alta , neprimind nimic am solicitat firmei respective returnarea sumei plătite la care ei au fost de acord urmând să-mi returneze banii in 48 de ore , ca apoi sa fiu amânat in conținuare de pe o zi pe alta . In acest caz in care am achitat un serviciu nu am primit absolut nimic in schimb și operatorul ma amâna la nesfârșit , părerea mea este ca nu are nici o intenție de a-mi returna banii, se considera înșelăciune ? 
Precizez ca am făcut reclamație la ANPC cu toate dovezile necesare ( factura proforma , depunerea bancară , Conversația scrisă mail/sms cu acesta in care am încercat sa rezolv amiabil ) dar a-și dori sa fac reclamație și la poliție . Nu sunt mândru de acțiunile mele și ca M-am apucat sa o scriu singur deja ,
Va mulțumesc !