Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Ce risc dacă plec în străinătate cu o maşină nou cumpărată?


samsungs4
 Share

Question

 buna seara.. am cumparat de cateva zile o masina din romania din alt oras ..iar intr o saptamana ar trebui sa merg in vacanata in afara tarii..si nu am timp sa ii schimb numerele si sa o inmatriculez..intreabarea mea este daca pot sa ies  afara din tara asa ..si ce probleme as putea sa am in cazul unui control?..sper ca m am exprimat corect si ca verti intelege intrebarea mea ..va multumesc!! 

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

E destul de greu să ştim noi aici ce ţi se poate întâmpla în străinătate. Depinde de legislaţia fiecărei ţări. Dacă la în ţara noastră legea dă un termen de 30 de zile, în alte ţări poate că un astfel de termen nu există sau dacă există poate este mai mic, mai mare. 

Repet, depinde de legilaţia fiecărei ţări prin care treci.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

am vrea sa mergem in croatia de exemplu si eventual putin prin venetia..imprejurimi..vroiam sa stiu mai exact daca este posibil sa mi retina autovehicolul ..sau eventual sa primesc amenda..?

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

In completarea celor spuse de Catalin, ca masura de siguranta, n-ar strica sa faci la notar o imputernicire (procura) din partea fostului proprietar privind folosirea in strainatate a autoturismului in cauza, iar apoi sa o traduci in limba engleza.

In principiu, daca masina nu a fost reclamata ca fiind furata, nu ai de ce sa-ti faci probleme (dupa cate imi spui, vei circula doar in Spatiul UE). Totusi, atentie sa nu-ti ridice masina pentru parcare neregulamentara, intrucat se restituie, in principiu, numai proprietarului de drept!

Si ar trebui sa vezi daca nu exista anumite clauze la polita de asigurare CASCO...

Iti recomand sa consulti si paginile web ale Ambasadelor RO din tarile respective, intrucat au informatii actualizate despre legislatia nationala in domeniu.

Edited by CITADELA
Link to comment
Share on other sites

 • 0

daca fac actele si mi se da o dovada de la politie ..cu dovada tradusa  in limba engleza..pot sa circul cu ea asa in afara?:)..

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Dovada e valabilă doar pe teritoriul României.

Pentru a circula în străinătate, documentul trebuie să îndeplinească câteva condiţii de fond şi formă (ex elemente de siguranţă etc.) ce nu sunt îndeplinite de dovada înlocuitoare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.