Jump to content
POLITISTI.ro

Derogare discromatie partiala. Politia de frontieră.


Recommended Posts

FaurCosmin

Bună ziua tuturor, vreau să devin polițist de frontieră, ieri am fost să mă înscriu, am fost și la medic, totul a fost ok până mi-a dat carticica cu testul Ishihara. Practic văd doar o parte din ele, unde sunt culori închise, când sunt culori deschise gen galben cu portocaliu deschis nu le disting. 

Cu vederea nu am probleme, subliniez, doar că nu văd nuanțele respective de culori! La ce mă ajută pe mine să-mi fac treaba de polițist nu știu.

Văd foarte bine culorile în rest, roșu, verde, albastru, maro, etc. O consider o problemă mult prea minoră pentru a mă trece inapt.

 

Acum vin la voi și vă întreb, se poate obține cumva o derogare în acest sens? Mi se pare total injust să fiu declarat inapt doar pentru că nu văd nuanțele respective de culori.

Un remediu natural nu există la problema respectivă doar dacă aș purta ochelari sau lentile de contact. Mulțumesc.

Edited by Administrator
Eliminare link
Link to post
Share on other sites
minutzu

La ce te ajută?! Poliţiştii de frontieră lucrează şi în punctele de trecere a frontierei. Dacă nu distingi anumite culori cum vrei sa identifici falsurile?! Pentru ca toate actele au elemente de identificare şi siguranţă.

Link to post
Share on other sites
FaurCosmin

Stai puțin, că văd că nu ai înțeles. Disting orice culoare. Eu nu sunt daltonist. E o diferență.

Dă un ochi pe planșetele ishahira și ai să vezi despre ce e vorba.

 

Dacă-mi permiți, ca un side note, testul ăsta e și la școala de șoferi! Cu ce te ajută ? Cu absolut nimic nici acolo. 

Edited by FaurCosmin
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Tot o deficienţă de vedere este şi problema ta, chiar dacă nu ţi se pare ţie. Decizia medicului e cât se poate de justă.

Link to post
Share on other sites
FaurCosmin

Hai să ne înțelegem. Cu ce mă împiedică pe mine să-mi fac treaba această disfuncție? Cu nimic. Culorile le văd ca orice om.

Înțelegeam dacă eram daltonist dar eu nu sunt, așa că care-i problema?

Încă ceva, ordinul M.S. nr. 350/2003 care modifică ordinul M.S. nr. 87/2003, nu mai include discromatopsiile pe lista afecţiunilor incompatibile cu calitatea de şofer amator.

 

De ce nu se poate aplica și-n cazul de față?

Ai dreptate, este o deficiență dar nu una eliminatorie.

Link to post
Share on other sites
 • Membru
BogdanAlx

Cum vine asta că este o deficiență dar nu eliminatorie?Atât timp cat este pe lista afecțiunilor incompatibile cu meseria de polițist nu prea ai ce face.Faptul că este eliminatorie sau nu , nu depinde de tine sau de cine știe ce afecțiuni permise șoferilor amatori.

Link to post
Share on other sites
FaurCosmin

Cum poți să pui o afecțiune pe lista de incompatibilități când nu există un pericol în a-mi exercita meseria cu deficiența respectivă?

Care-i logica? Înțelegeam, dacă era pentru ceva grav.

 

Sper să obțin o derogare. Practic mă desparte o carte cu cifre să nu devin polițist. Inacceptabil. În alte țări disfuncția asta nu este încadrată pe lista de incompatibilități.

Link to post
Share on other sites
georgya

Ce contează cum este în alte ţări? Cu siguranţă nu vei obţine derogare. Din moment ce medicul ţi-a trecut "inapt", n-ai nicio şansă. Ţi se spunea dacă era cazul să ceri o derogare.

Link to post
Share on other sites
 • Membru
BogdanAlx

Înțeleg că ești revoltat,nervos etc. dar ce încercam atât eu cât și georgya să îți spunem este că nu ai ce face în această privință si de asemenea că nu depinde de tine.Derogări nu se mai dau și în niciun caz pentru deficiențe de vedere de acest gen.

Edited by bogdancrrn
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Practic te-ai şi văzut poliţist. Nu e de mirare din moment ce tu compari condiţiile pentru un şoferică cu cele necesare pentru a deveni poliţist. Practic tu ştii deja toate tainele acestei profesii, din moment ce afirmi şi susţii cu tărie că problema ta nu te va împiedica cu absolut nimic în activitate. Medicul ăla e un mare prostăvan, ce nu ştie nimic din moment ce nu ţi-a cântat în strună. Cu alte cuvinte, ţie nici şcoala nu-ţi mai trebuie, e o pierdere de vreme, o simplă formalitate pentru că tu eşti un fel de ... geniu. În schimb realitatea nu are nicio legătură cu ceea ce crezi tu. 

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
FaurCosmin

Georgya, mă crezi tare prost dacă crezi că am lăsat medicul să treacă inapt.  :)

Da, mi s-a spus să cer o derogare dar mai multe nu spun că nu aveți răspunsuri, doar aruncați cu pietre.

 

Catăline, da, m-am văzut polițist, care-i problema? Tot ce mi-am pus în cap, am pus osul la bătaie și am reușit. 

 

Mai departe, nici nu merită deranjul pentru un răspuns. 

 

 

Rog administratorul să-mi șteargă topicul dar și contul. Vă las pe voi să fiți cei mai buni polițiști.

Nici nu știu de ce am apelat la forumul ăsta, credeam că doar de niște oameni mai lucizi dar se pare că toți sunt moraliști. La revedere.

Edited by FaurCosmin
 • Downvote 8
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Da, e cât se poate de normal și firesc să fie eliminatorie "cartea respectivă". Nu e nevoie în politie de oameni cu astfel de probleme și nici nu e nevoie să-ti versi frustrările pe aici. Încearcă la căpsuni în Spania, pentru că acolo e nevoie "să pui osul la bătaie".

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru
BogdanAlx

Luminează-mă în legătură cu o frază a ta.Cum vine asta că NU AI LĂSAT medicul să te treacă inapt? Sună tare a roman SF,cere și 10 derogări vei primi același răspuns.

Așa ca o concluzie deși nu sunt polițist încă, pot să îți spun că nu știu cât de făcut ești pentru așa ceva având în vedere că te-ai apucat să ironizezi toți polițiștii de pe acest forum doar pentru că ai fi fost tu nedreptățit.Cunosc persoane chiar anul acesta care au fost declarate inapt pentru probleme mult mai banale decât cea pe care o ai tu,persoane care au acceptat cu capul sus verdictul.Chiar tu afirmai că vezi normal, cu toate scuzele de rigoare dacă vedeai absolut normal ,vedeai și cifrele de pe testul Ishihara.O zi bună!

Edited by bogdancrrn
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
georgya

Oricum nu erai bun de poliţist. Pe lângă faptul că eşti frustrat, îţi mai sare şi ţandăra imediat. Eu îţi mai zic doar atât: "Vulpea când n-ajunge la struguri zice că-s acri."

Edited by georgya
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
alexalex91

Cosmine tu ai impresia ca trebuie sa intre toata lumea? Discromatia este o boala , pe scurt esti inapt !

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Catăline, da, m-am văzut polițist, care-i problema? 

 

Problema ta este că trăieşti într-o altă lume, paralelă cu realitatea, în rest ... numai de bine, multă sănătate îţi doresc.

Link to post
Share on other sites
FaurCosmin

.Chiar tu afirmai că vezi normal, cu toate scuzele de rigoare dacă vedeai absolut normal ,vedeai și cifrele de pe testul Ishihara.O zi bună!

 

Testul ishihara nu e pentru vedere nenea. Ține de percepția culorilor. ATÂT. Am făcut testul de vedere astăzi la oftalmog și văd perfect.

Am întrebat cu ce mă ajută dacă văd nuanțele respective de culori iar oftalmologul a dat din umeri ca și voi, mari moraliști.

 

Mariuse, ești spălat la creier. Niște nuanțe de culori nu te fac inapt pentru meseria de polițist. Daltonismul da. Aha, deci dacă pui osul la bătaie ești bun de Spania. Înseamnă că tu ai lenevit pe bani lui mama și tata toată tinerețea. Foarte tare.

Georgia, înduioșător, ca și semnătura ta. ;)

 

alexalex91, văd că tu ești mai zdravăn la cap. Da, este adevărat, nu trebuie să intre tot poporul dar cei care vor să intre, să aibe o șansă JUSTĂ. Trebuie să schimbăm sistemul în bine. Derogări la înălțime există, și stai liniștit că va fi și aici, sunt foarte optimist.

 

Acuma să sară minusurile...să vedem o coaliție. La revedere.

 • Downvote 5
Link to post
Share on other sites
 • Membru
BogdanAlx

Deci "nenea" ești complet pe altă planetă dacă susții că percepția culorilor nu ține de vedere.Probabil tu distingi roșu de verde folosind urechile.Chiar tu însuți ești incompatibil cu această meserie dacă te apuci să ataci toate persoanele care și-au rupt din timp să îți dea un răspuns fiind mânate de bune intenții.Chiar nu înțeleg cum îți permiți să arunci cu insulte în niște persoane la al căror nivel tu doar aspiri să ajungi.Cu toate astea se pare că îți este imposibil să înțelegi un lucru clar.Ce ai tu este un deficit (fie el de orice natură) incompatibil (lucru specificat de persoane specializate în domeniu și anume doctori ai MAI) cu această meserie.

 

 

Cât despre înălțime ar fi culmea nesimțirii să se mai acorde derogări când s-a coborât limita de înălțime la nivelul ponei.În rest numai bine.

Edited by bogdancrrn
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Când eşti mort, nu ştii că eşti mort. E greu doar pentru ceilalţi ... la fel şi când eşti prost ... dragă FaurCosmin.

 • Upvote 6
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.