adrian0801 Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Ca agent de Ordine Publica cu calitate de politist rutier care sunt limitele atributiilor mele? de exemplu pot solutiona un accident? Ce documente pot eminte? (dovada pc/ci, autorizatie reparatie, etc.? Daca ma puteti ajuta cu cadrul legal ar fi perfect. Multumesc anticipat! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted June 11, 2014 Membru Share Posted June 11, 2014 (edited) Ca si agent de OP nu poti solutiona evenimente rutiere doar asiguri locul lor, nu poti elibera autorizatie de reparatie insa poti retine permise de conducere si certificate de inmatriculare plus nr de inmatriculare si evident eliberezi dovada inlocuitoare pentru acestea.Ca si agent de OP cu calitatea de politist rutier poti face cam totul ce tine de politie rutiera insa nu poti sa solutionezi accidente cu victime sau cele cu pagube materiale...pana si politistii de la posturile de politie nu pot solutiona accidente cu victime ci doar pe cele cu pagube materiale (acest lucru il pot face in plus colegii de la rural OP fata de cei de la urban OP care au calitatea de politist rutier)! Cadrul legal nu il am insa tu trebuie sa primesti o fisa postului pentru calitatea de politist rutier, iar aici sunt mentionate toate atributiile tale! Sper ca am fost de ajutor...daca alti colegi mai au completari....! Edited June 11, 2014 by cipri83 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian0801 Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Multumesc de ajutor Cipri83. Incerc sa ma documentez cat mai bine pt ca mai nou cand sunt de serviciu si colegii de la rutiera au treaba sau sunt plecati din oras (depinde ce itinerariu au) ofiterul de serviciu imi da mie apelul iar sefu tipa din birou ca eu trebuie sa protocolez aceasta interventie pt ca am calitate de rutierist. Am nevoie de cadrul legal ca altfel ne rupem gatul singuri. .... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted June 11, 2014 Membru Share Posted June 11, 2014 Pai daca te trimite la un eveniment rutier doar cu pagube materiale tu poti sa te duci linistit , dar le dai celor implicati doar indrumarile legale, adica le spui frumos sa se prezinte la biroul de avarii pentru a se solutiona tamponarea.Iar daca este vorba de accident cu victime te duci si iei doar primele masuri la fata locului (opresti traficul, ajuti victimele in limita posibilitatilor etc) insa cercetarea la fata locului o va face politistul rutier care are atributii in acest sens...stai linistit ca seful din birou stie acest lucru!Am sa incerc sa caut si cadrul legal. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted June 11, 2014 Membru Share Posted June 11, 2014 Am gasit dispozitia Inspectorului General al Politiei Romane nr. 450/29.11. 2006, conform careia, ofiterii si agentii de politie din structurile de ordine publica ale Politiei Romane pot desfasura activitati pe linie de circulatie, acestia sunt obligati sa poarte uniforma cu inscrisuri si insemne dinstinctive.”insa nu am gasit-o ca sa vedem exact ce se precizeaza in ea...probabil aici sunt specificate si atributiile!Poate ne ajuta vreun coleg cu ea! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian0801 Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Multumesc de ajutor. E vorba ca pe mine ma trimite la tamponari si trebuie sa fac tot cap-coada.....declaratii,eliberare autorizarie reparatie, etc... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panter Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Sunt curios unde lucrezi la OP si in ce masura primesti astfel de spete,gen evenimente rutiere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 11, 2014 Moderator Share Posted June 11, 2014 Probabil lucrează într-un orăsel mic, unde politia orăsenească are formatiune rutieră cu unu, doi sau trei lucrători. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian0801 Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 exact, lucrez intr-un municipiu cu aproximativ 19.000 de locuitori..formatiunea rutiera la politia lunde pucrez este formata din 5 agenti si un ofiter care acopera doar schimbul 1 si 2. daca se intampla ceva pe timpul noptii ne trimit pe noi la speta cu recomandarea : "daca e accident relativ usor.....adica sa poti degaja drumul repede rezolvati voi. daca e mai serios sau sunt victime o sa vina un coleg de la formatiunea rutiera." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Ma poate ajuta cineva cu dispozitia 450? Link to comment Share on other sites More sharing options...
87myr Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Am venit de la un post de politie unde aveam calitatea de politist rutier si implicit in fisa postului mentiunea ca am aceasta calitate, la OP Politie Municipala nu mi-a mai trecut in fisa postului atributii pe linie de rutiera. Nu am mai aplicat sanctiuni la rutiera de aproximativ 1 an de cand m-am mutat la OP. Intrebarea mea este: Am pierdut calitatea de politist rutier sau daca se modifica fisa postului cu mentiunea reapectiva ca am atributii pe linie de circulatie rutiera pot aplica sanctiuni legal. Unde pot sa ma interesez daca inca mai am aceasta calitate, la reaurse sau la serv rutier? Rog un coleg mai experimentat sa imi ofere un punct de vedere. Multumesc! Am venit de la un post de politie unde aveam calitatea de politist rutier si implicit in fisa postului mentiunea ca am aceasta calitate, la OP Politie Municipala nu mi-a mai trecut in fisa postului atributii pe linie de rutiera. Nu am mai aplicat sanctiuni la rutiera de aproximativ 1 an de cand m-am mutat la OP. Intrebarea mea este: Am pierdut calitatea de politist rutier sau daca se modifica fisa postului cu mentiunea reapectiva ca am atributii pe linie de circulatie rutiera pot aplica sanctiuni legal. Unde pot sa ma interesez daca inca mai am aceasta calitate, la reaurse sau la serv rutier? Rog un coleg mai experimentat sa imi ofere un punct de vedere. Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielConstantin Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Daca apartii de acelasi ipj calitatea de politist rutier iti ramane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
87myr Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 (edited) Pai apartin de acelasi IPJ doar ca atunci cand am fost mutat de la Sectia de Poliție Rurală unde activam la OP in fisa postului nu mi-a mai fost trecuta mentiunea ca am atributii pe linie de circualtie rutiera si desfasor aceasta activitate de oprire sanctionare etc. in proportie de X % din timp. Imi spunea cineva ca daca nu aplici sanctiuni pe line rutiera o anumita perioada, aceasta calitate iti poate fi revocata. Intrebarea este daca asa ceva e posibil avand in vedere ca eu am dat un examen pe care l-am promovat si unde pot verifica daca inca am aceasta calitate(ex serv resurse umane sau serv rutier) . Pentru ca daca inca o am si ea doar nu e trecuta in fisa postului vreau sa discut cu seful structurii pentru a face aceasta moficiare in Fisa postului. Edited March 21, 2015 by 87myr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClaudiuE Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 (edited) Pentru ca am cautat pe forum si nu am gasit raspunsul la intrebarea mea, am decis sa deschid acest topic. In data de 01.10.2016 m-am mutat prin raport de la un I.P.J la altul. Acolo desfasuram activitatea in cadrul formatiunii de ordine publica si detineam caliatea de politist rutier, obtinuta in urma unui examen. Astazi mi s-a comunicat ca nu mai detin aceasta calitatea, intrucat am fost mutat de la un I.P.J. la altul.Acum am inteles ca pot sustine acest examen din nou, pentru a-mi da ce am avut. Mie unu mi se pare ciudat, cu toate ca nimic nu te mai mira la ce se intampla in M.A.I. Ce parere aveti si daca cei de aici au dreptate cu privire la retragerea calitatii de politist rutier? Edited November 23, 2016 by ClaudiuE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Au dreptate, ai avut calitatea de politist rutier pentru casuta ocupata in judetul respectiv de unde te-ai mutat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClaudiuE Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted November 26, 2016 Moderator Share Posted November 26, 2016 On 23.11.2016 at 19:53, Elvis a scris: Au dreptate, ai avut calitatea de politist rutier pentru casuta ocupata in judetul respectiv de unde te-ai mutat. Eu nu te contrazic or avea dreptate pe reglementările actuale, dar aşa vorbind între noi aici, această tâmpenie cu căsuţa lor e o mare noapte-a minţii. Adică eu care am lucrat la rutieră vreo nouă ani de zile, ba chiar am lucrat şi pe evenimente unde am instrmentat dosare penale în accidente cu victime, acum după ce am schimbat "căsuţa" trebuie să mă duc şi să obţin: "calitatea vieţii". Ba chiar există o probabilitate destul de mare ca vreun mare şef de rutieră, angajat direct, cum era şi ex-şoferul ăla al popilor ajuns mare comandat de oşti la direcţia rutieră, ce n-a soluţionat în viaţa lui nici măcar o tamponare, ce să mai vorbim de vreun accident cu morţi sau răniţi, să-şi dea cu părerea şi să mă "înveţe" puţin pe linie de rutieră ... că doar am schimbat căsuţa. Te doare mintea cât de deştepţi sunt cei ce elaborează aceste regementări!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Catalin eu nu spun ca este normal, cum nu mi se par normale toate aceste calitati. Noi cand am terminat scoala nu am avut nevoie de tot felul de calitati. Cei de la SRU respecta niste ordine si dispozitii, nu fac nimic de capul lor. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyko27 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts