Jump to content
POLITISTI.ro

Care ar fi rezultatul probelor dupa calcularea alcoolemiei?


einwirken

Recommended Posts

Buna ziua!

Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era nimeni pe drum doar eu si echipajul de politie, eu eram in spatele lor si am intrat in depasire si imediat dupa, au pornit girofarurile (fara sa incalc vreo regula de circulatie pe tronsul respectiv de drum). Ok problema mea ar fi urmatoarea:

Nu inteleg de ce mi-a iesit asa de mult in aerul expirat, care ar fi cauza? Personal am baut pana intr-o 1000 de ml de bere (nu stiu sigur pentru ca berile au fost la PET, 3 persoane inclusiv eu bausem din cele doua sticle de PET la 2l (4,5% alcool) respectiv 2,5l (5% alcool) in decurs de doua ore si inainte sa fiu oprit am mai baut o gura de bere apoi dupa 10 minute sau 15 minute, mi s-a pus etilotestul la gura. Ar fi o cauza asta sa iasa asa mare concentratie de alcool in aerul expirat? Si da, sunt constient ca deobicei e dublu alcoolemia in aerul expirat... dar asta nu e o certitudine, nu?

Personal imi pare rau ca am gafat-o, important e ca nu s-a intamplat nimic, nu a murit nimeni, nu am accidentat pe nimeni.

Am fost condus si la IML mi s-au recoltat doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, prima proba a fost la ora 3:35, aproximativ dupa o ora dupa ce am fost oprit si testat cu aparatul etilotest si a doua a la 4:35.

Tin sa mentionez ca nu am mancat nimic dupa ce am baut sau inainte sa beau.

Care ar fi rezultatul probelor dupa experienta dvs? M-ar ajuta si pe mine per ansamblu sa-mi fac o idee la ce ma pot astepta, as vrea si eu niste opinii / pareri despre problema mea.. Multumesc ca v-ati obosit sa cititi din prostia mea

Link to comment

In primul rand nu ti-a iesit alcoolul care l-ai baut cu 10 minute inainte. La 0,57 ai baut „putina” bere si a trecut macar o ora.

In al doilea rand alcoolemia se dubleaza la sange nu e dubla in aer.

Nu are mare importanta faptul ca ti-a luat prima proba dupa o ora. A II-a proba se ia obligatoriu la o ora dupa prima  iar in  baza unor formule matematice , printr-o expertiza, se poate stabili valoarea alcoolemiei la momentul depistării.

Atasez mai jos 2 grafice care reprezinta curba alcoolemiei in timp. Sper sa intelegi ceva.

 

post-1423-0-29364200-1402420639_thumb.jp post-1423-0-49487600-1402421022_thumb.jp

  • Upvote 3
Link to comment

Ti s-a intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice"!

Teoretic, alcoolemia (alcool in sange) o sa fie dubla, 0,57x2= 1,14 g/l alcool pur in sange, dar poate fi influentata de multi factori.

Pareri/opinii pertinente poti gasi numai la cel ce instrumenteaza cazul tau. Coopereaza, ceea ce va fi in avantajul tau, urmeaza sfaturile/indicatiile politistului ce se ocupa de solutionarea dosarului.

Poti achita contravaloarea examinarii probelor biologice pentru a afla mai repede rezultatul alcoolemiei si a grabi solutionarea cauzei penale.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.