Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Dovada fara drept de circulatie


AndreiStefan

Question

AndreiStefan

Acum aproximativ 2 luni de zile am plecat de la locul accidentului (cu vatamare corporala) , am fost chemat la politie de catre brigada rutiera, am dat declaratie cu tot ce s-a intamplat, apoi politistul mi-a retinut permisul de conducere si mi-a dat in schimb o dovada fara drept de circulatie. Procesul este inca in desfasurare si incerc de cateva zile sa aflu daca pot primi dreptul de a conduce in timpul procesului, dar nu am reusit sa aflu ceva concret. Daca puteti sa-mi spuneti ce pot sa fac as fi foarte recunoscator. Multumesc pentru atentie.

Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Acestea sunt aspecte la care trebuia sa te gandesti in momentul in care ai parasit locul accidentului. Acea dovada va ramane in continuare fara drept de circulatie pana la solutionarea dosarului penal iar permisul de conducere iti poate fi anulat.

Link to post
Share on other sites
 • 0
AndreiStefan

Multumesc pentru informatii, dar s-a deschis un proces care nimeni nu poate sa-mi spuna cat dureaza sau ce sanctiune voi primi, toata lumea isi da cu presupul. Unde ma pot interesa in ce stadiu este procesul?

Link to post
Share on other sites
 • 0
AndreiStefan

Proces/dosar, nici eu nu mai inteleg nimic. Nu a depus nimeni plangere, astept doar sa se inchida cazul.

Link to post
Share on other sites
 • 0
AndreiStefan

Nu, asta am aflat de la un prieten care a trecut prin aceeasi situatie, ca trebuie sa ma duc la parchet sa fac o cerere catre procuror.

Link to post
Share on other sites
 • 0
apocalipse

Se face o cerere catre Parchetul de pe langa Judecatoria in a carei raza s-a produs accidentul dupa care procurorul de caz apreciaza daca iti elibereaza ordonanta prin care Brigada Rutiera iti prelungeste dovada sau nu. Oricum procurorul de caz studiaza dosarul inainte sa se pronunte. Asta nu inseamna ca iti solutioneaza dosarul, ci doar se pronunta cu privire la a avea drept de conducere sau nu. Din punctul meu de vedere si din experienta pe care o, am procurorul nu iti va prelungi dreptul de circulatie motivand ca infractiunea pentru care esti cercetat prevede retinerea permisului si eliberarea dovezii inlocuitoare FARA drept de circulatie! Desi poti incerca, nu stiu ce sanse ai avea sa obtii drept de conducere inainte sa se solutioneze dosarul. Daca ti se da drept de conducere, ordonanta procurorului este trimisa la Brigada Rutiera si ti se prelungeste dreptul de conducere din 30 in 30 zile. O zi buna!


Ca sa te interesezi de stadiul cercetarilor poti trimite o solicitare la Brigada Rutiera-Compartimentul Cercetari Penale si poti afla mai multe despre dosar! Nu cred ca este vorba deocamdata de un proces ci mai degraba de un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 338 din Codul penal si sigur are la baza o plangere sau un denunt cu privire la evenimentul rutier in care ai fost implicat! Bafta multa!

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
AndreiStefan

Multumesc mult de tot pentru informatii, mi-ati spus exact ce voiam sa aflu. Multunesc inca odata tuturor pentru atentia accordata.

Link to post
Share on other sites
 • 0
AndreiStefan

Am uitat sa mentionez ca sunt incepator, am luat permisul cu 2 saptamani inaintea accidentului. Acest aspect ar putea influenta sanctiunea ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
iancupalexandru30

Buna ziua,acum 6 saptamani am avut si eu ub eveniment neplacut an trafic,mai exact la intersectia 11 iunie cu regina maria am oprit la semafor la culoarea rosie a semaforului iar din spate a venit un tramvai claxonand isteric din care a coborat manipulantu acestuia lovindumi oglinda din partea stanga si anjurand sa dus an fata masini cu intentia de a schimba macazu dar de o data sa pus cu fundul pe capota si tot anjurand a venit mia mai lovit oglinda o data si ancercand sa ma loveasca si pe mine m-am speriat si am tras mai an fata unde ne-am mai anjurat putin.Dupa 4ore a fost sunat seful meu de catre o persoana care ia spus ca este la spital si are nevoie de medicamente.Seful meu ma sunat iam povestit ce sa antamplat si iam spus ca nui dau nici un ban urmand sa ma duc la politie.Cand am ajuns la udriste el deja anuntase "accidentul"dar nu la politie sa dus la spital,unde agentul constatator m-ia retinut permisul pentru vatamare si parasirea locului acidentului mentionez ca sunt taximetrist.Cum ami pot redobandii dreptu de conducere pana la solutionarea anchetei.am ancercat la parchet dar procurorul mia spus ca nu poate sami prelungeasca o dovada fara drept de circulatie

 • Downvote 5
Link to post
Share on other sites
 • 0

Ianculalexandru30: as vrea te rog frumos sa imi spui ce ai rezolvat de atunci? Trec printr-o situatie asemanatoare de 7 luni de zile si. Nu stiu ce sa mai fac

Link to post
Share on other sites
 • 0

Am avut un accident acum ceva timp in urma .....mi a fost suspendat permisul ,si mia fost eliberata de catre politist o dovata de circulatie dar fara drept de circulatie. Mi s a spus de catre acesta sa merg la parchet cu nr dosarului ...sa aflu daca primesc dreptul de a conduce ulterior am primit drept de a conduce am mers de la parchet la politie iar acolo nu mi a fost schimbata dovada, a ramas tot dovada aceea de circulatie fara drept si mi au pus pe verso dovezii de circulatie o ștampila si data de cand pana cand.pot conduce cu  dovada aceasta ? Fiind ramasa cu casuta bifata "fara drept de circulatie " 

Edited by TANTI
Link to post
Share on other sites
 • 0

@TANTI imi poti spune mai multe despre cazul tau? Sunt intr-o situatie similara, iar dupa o discutie similara cu procurorul, acesta mi a spus ca nu are competenta rutiera si ca dovada fara drept nu poate fi modificata. 

Acesta a afirmat ca din oug 195/2002 reiese ca acesta se poate pronunta doar in cazul dovezilor cu drept de circulatie.

ce fel de cerere ai facut? Astept un raspuns, te rog mult

sau poate mai este cineva in aceasta situatie, poate ma poate ajuta

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.