Jump to content
POLITISTI.ro

După cât timp voi avea cazierul curat?

Error

Recommended Posts

Salut! Din pacate postez in calitate de infractor :(

In urma cu 4 ani am participat involuntar, lucru care conteaza mai putin, la un furt impreuna cu un prieten, lucru pentru care am fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare. Din cate am inteles de la procurorul de caz cu care spre rusinea mea ma cunosteam, am primit 1 cu 3, din cate am inteles eu ar fi 1 an inchisoarea cu suspendare si 3 ar fi 3 ani de proba sau ceva de genul.

Intrebarea mea este, dupa cat timp si care ar fi procedura sa-mi curat cazierul? Multumesc anticipat!

Edited by Error

Art. 165: Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii, la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 2 ani sau la pedeapsa inchisorii a carei executare a fost suspendata sub supraveghere, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.

Art. 167: Calculul termenului de reabilitare

(1)Termenele prevazute in art. 165 si art. 166 se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris.

(2)Pentru cei condamnati la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata integral sau executarea ei s-a stins in orice alt mod.

(3)In caz de gratiere totala sau de gratiere a restului de pedeapsa, termenul curge de la data actului de gratiere, daca la acea data hotararea de condamnare era definitiva, sau de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, daca actul de gratiere se refera la infractiuni in curs de judecata.

(4)In caz de suspendare sub supraveghere a executarii pedepsei, termenul curge de la data implinirii termenului de supraveghere.

(5)In cazul condamnarilor succesive, termenul de reabilitare se calculeaza in raport cu pedeapsa cea mai grea si curge de la data executarii ultimei pedepse.

• 5 years later...

Salutare!

In cazul in care esti suspect pt art 321 si ti se da renuntare la UP, poti sa ramai in sistem(dar cand dai declaratie de suspect,esti de acord cu munca in folosul comunitatii)?

calitatea de suspect s a facut prin disjungere(in nov 2019) dintr un alt dosar din nov 2014.

Precizez ca faptele retinute sunt comise in 2015 si daca,privind prescriptia,se aplica aici prev Deciziei Ccr 297/2018