Jump to content
POLITISTI.ro

Cum vedeţi şansele unei femei de a deveni poliţist judiciar ?


Smartlboro

Recommended Posts

Până acum am primit niște opinii foarte negativiste cu privire la alegerea acestei cariere ca și femeie. Voi ce credeți ? Există de exemplu mai multe dezavantaje față de bărbați ? Sunt șansele mai mici de a avansa ? Etc. Scrieți-mi vă rog orice detaliu știți cu referire la acest subiect.

 

Mulțumesc !

 • Upvote 1
 • Downvote 7
Link to comment

Ar trebui sa explici mai concret ce vrei sa afli. Exista fete la politia judiciara care isi fac treaba foarte bine si nu le reproseaza nimeni ca sunt fete. In anumite situatii sunt chiar necesare intr-o echipa operativa. Sunt de apreciat ca lucreaza in operativ si nu se gandesc doar cum sa avanseze, asa cum intrebi tu. Exista inclusiv politiste in functii de conducere si isi fac treaba foarte bine. Problema apare cand sunt prea multe fete care fug de munca si vor doar la birouri sa tina evidenta activitatilor pe care le desfasoara cei din operativ. In activitatea de cercetare penala sunt foarte apreciate si uneori mai bune decat barbatii. :clip:

Edited by drAGO5
Link to comment
 • Moderator

Daca memoria nu ma inseala, la Serviciul Omoruri (structura a politiei judiciare) din cadrul Politiei Capitalei lucreaza doua politiste, iar colegii sunt incantati de activitatea lor. Ca sa inlatur orice dubii, nu sunt secretare sau dactilografe, ci politiste!

Link to comment
 • Moderator

Să nu uităm că majoritatea polițiștilor din Poliția Română fac parte din structurile poliției judiciare, asta incluzându-i pe cei de la Ordine Publică. Eu cred că inițiatoarea acestui topic s-a uitat la prea multe filme americane și prin polițist judiciar înțelege detectivii din acele filme. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Yeap. Și cei de la posturi sunt polițiști de judiciar. Ceea ce vreau să spun e că e diferență mare de la filme la realitate. 

Link to comment

Te rog abtine-te sa raspunzi daca esti in necunostinta de cauza. Procurorii aceia crezi ca lucreaza singuri? Sunt politisti detasati acolo pe durata a 6 ani.

Edited by razvan0209
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

E normal mai ales când dai cu muci-n fasole. Te bagi în seamă fără rost şi postezi numai tâmpenii, iar dacă vei continua în scurt timp cu siguranţă vei fi îndepărtat de pe acest site.

Link to comment
 • Moderator

Cel mai probabil faci parte din categoria atotştiutorilor ce cred că se pricep în acest domeniu al aplicării legii. Pe viitor încearcă să te abţii să vorbeşti despre domenii ce îţi sunt străine. DIICOT nu are poliţişti detaşaţi acolo, toată munca de teren, culegere de informaţii, descinderi, flagrante, percheziţii, etc este făcută de către poliţiştii de la structurile de comabatere a crimei organizate. De asemenea, DGA-ul este format exclusiv numai din poliţişti, nu există procurori care să lucreze la DGA. 

Nu e o problemă sau ceva rău că nu ştii astfel de detalii, poţi întreba şi ţi se va răspunde, dar nu mai poza în cunoscător, pentru că nu eşti. Dacă doreai cu adevărat să aflii cine lucrează la DNA, nu trebuia decât să consulţi website-ul oficial şi ai fi văzut că în enumerarea categoriilor de personal, imediat sub procurorii DNA sunt menţionaţi poliţiştii. Şi acolo munca de teren, munca operativă este prestată tot de poliţişti, pentru că numai din birou nu prea poţi să bagi infractori la puşcărie.

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să devii poliţist şi să lucrezi într-una dintre structurile operative ale Poliţiei Române, având calitatea de organ al poliţiei judiciare. Iar când se vacatează un loc  (se pensionează sau pleacă un poliţist), poţi fi detaşat acolo. De obicei poliţiştii de la investigarea fraudelor sunt vizaţi de aceste detaşări la DNA.

Link to comment

Smartlboro nu prea intelegem: cine anume esti? eleva, politista, reporterită fa-ne sa intelegem si noi cu cine vorbim

sansele in avansare sunt egale pentru toata lumea. doar daca nu muncesti avansezi la termen. daca muncesti mai mult ca altii avansezi...... tot la termen. sansele de afirmare tin de personalitatea fiecaruia si de cat munceste.

 

 

 

ps. Nu ne-ar deranja daca am da detalii reporterilor doar sa stim si noi.  Polițist judiciar nu prea am vazut și tare imi pare ca cineva cauta subiecte fierbinti tinand cont de avansarile a 2 politiste care aveau o relatie de „prietenie” cu seful lor si care au aparut recent prin presa

Edited by nicuno1
 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Si ce daca? Se practica peste tot avansari d-astea. La orice sectie sau structura fetele, mai ales daca sunt frumoase si sunt dispuse sa faca ceva compromisuri, mai mici sau mai mari, de la un zambet pana mai departe, ajung sa ocupe locuri caldute. Sunt pline birourile de pustoaice.

Am vazut discriminarea asta de cand eram in Scoala de Politie, si inca o vad pe la orice structura trec.

Nu mi se pare normal ca pupezele de 20-25 de ani sa frece duda prin birouri, si politisti in varsta sa stea in strada pana in ziua pensionarii.

 

Vreau sa mentionez ca nu generalizez si respect fetele care sunt serioase si care fac fata muncii de politie, mai ales pentru ca le e mai greu decat barbatilor.

Edited by bozo
 • Upvote 4
Link to comment

Sunt si la noi astfel de purtatoare de uniforma!

Dar, avem si cateva colege, care lucreaza la OP, la Rutiera sau la Investigarea criminalitatii, pentru care am tot respectul!

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.