Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Am primit un plic de la inspectoratul general al politiei romane

kitty

Question

buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat , impartial. problema este in felul urmator .am vandut un produs nou pe internet.persoana a primit produsul s a folosit de el 2/3 zile iar apoi a dorit sa il returneze,invocand faptul ca lucreaza in politie si daca nu accept imi face plangere penala .m am documentat si am fost nevoita sa accept produsul conform ordonantei care obliga comerciantul sa accepte returul produsului daca se intampla in 10 zile.in tot acest timp am fost santajata.in sensul ca ori accept sa primesc produsul inapoi,ori merge ba la politie ba imi face plangere penala.ok.am acceptat si cand primesc produsul acesta este trimis cu un curier si intr un plic pe care scrie romania ministerul administratiei si internelor inspectoratul general al politiei romane.. pot sa fac o sesizare de abatede poate chiar uzurpare de calitate oficiala sau ceva ...pentru ca persoana respectiva continua sa ma santajeze ca are numele meu si il baga in baza de date ca o sa primesc doar amenzi etc.ce pot sa fac? multumesc frumos mentionez ca plicul a fost trimis ramburs...

17 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Sigur că poţi să faci plângere, se vor face verificări şi se vor lua măsurile legale dacă a fost încălcată legea.

PS: Îţi recomand să apelezi la cineva care să-ţi scrie plângerea, pentru că ai ceva deficienţe la acest capitol şi e păcat să te faci de râs. De exemplu, orice titlu şi propoziţie începe cu litera mare, se lasă spaţiu după semnele de punctuaţie şi aşa mai departe. Baftă! ;)

• 0

Daca ai dovezi, mailuri, conversatii telefonice, printeaza-le, pune-le pe CD, baga-le intr-un plic alaturi de plangerea ta semnata si trimite-l recomandat la Inspectoratul de Politie al Judetului de care apartine. Atat!

Daca chiar este politist si face abuz se vor ocupa colegii lui de el.

In rest stai linistita, daca ai dovada ca ai returnat produsul, poti sa-l ignori. Daca te agaseaza strange dovezi si fa-i plangere penala. Ca este politist sau nu tot va trebui sa dea cu subsemnatul. Totusi asculta sfatul lui Marius si apeleaza la cineva care sa-ti redacteze plangerea in mod profesional.

In cele mai multe cazuri numele este fals sau "furat" de la un politist adevarat si fac asta sa intimideze oamenii mai slabi de inger. Nu ar strica sa dai telefon in judet la el si sa le spui care este problema.

• Upvote 1
  • Downvote 6

• 0

plangere unde o depun? Multumesc pt ajutor si sfaturi.

eu nu stiu daca a fost incalcata legea.Dumneavoastra cum considerati?

• 0

Dumneavoastra nu ati incalcat nici o lege sau dreptul cuiva. Sunteti in regula daca ati inapoiat banii si ati primit produsul.

Daca te deranjeaza regulat mergi la sectia de politie de care apartii si spune-le ce se intampla. Nu omite nimic din cele intamplate dar nici nu le amplifica, onestitatea te ajuta pe tine direct in raport cu orice infractor.

Da-le nume si toate detaliile pe care le detii.

Asculta si sfatul dat de cei de la sectie si urmeaza-l sau aplica-l. Cu siguranta nu esti singura in situatia asta.

In rest stati linistita.

Toate cele bune.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 0
BogdanSTORM daca tot esti atat de amabil poate imi dai si mie o solutie pentru cei ce ma suna noaptea cu nr ascuns si ma injura si ma „santajeaza” ca stiu unde stau si ce masina am si...

Doamna, domnisoara... a cerut detalii despre o posibila incalcare a legii. Daca vrei sa o lamuresti da detalii cu privire la faptele pe care le reclama, infractiunile ce au fost savarsite asupra sa. Concret ii explici ce inseamna sa ameninti pe cineva cu amenda, ce inseamna sa folosesti un plic al unei institutii in interes personal, ce e ala un santaj ..... poate ii explici elementele constitutive ale acestei infractiuni, pericolul social ...

• Upvote 4
  • Downvote 1

• 0

Eu am incercat s-o ajut cum am putut, tu vad ca imi cauti mie nod in papura. Ea daca vrea sa aleaga calea legala poate contacta in avocat si el o va ajuta cu plicul si cu celelalte detalii.

Iar tu, daca esti sunat si injurat si santajat si te simti in pericol fa plangere si prin ordin judecatoresc se scot de la operatorul tau numerele de telefon care te apeleaza anonim. Personal cred ca ai vecini carora le-ai cautat nod in papura...

Si eu si doamna iti multumim ca ne-ai Iluminat.

• Downvote 1

• 0

cand primesc produsul acesta este trimis cu un curier si intr un plic pe care scrie romania ministerul administratiei si internelor inspectoratul general al politiei romane.. pot sa fac o sesizare de abatede poate chiar uzurpare de calitate oficiala sau ceva ...pentru ca persoana respectiva continua sa ma santajeze ca are numele meu si il baga in baza de date ca o sa primesc doar amenzi etc.ce pot sa fac? multumesc frumos mentionez ca plicul a fost trimis ramburs...

In primul rand, spune-i "omului" ca s-a modificat schimbarea, este Ministerul Afacerilor Interne.

In al doilea rand, in conditiile in care nu ai incalcat legislatia cum te poate santaja?

Este aberant sa crezi ca vei fi sanctionat contraventional pentru fapte pe care nu le-ai fi comis iar ,daca ai vandut produsul pe internet si ti-a fost returnat la domiciliu este lesne de inteles de unde are adresa.Din punctul meu de vedere este doar un individ care vrea sa profite, in niciun caz politist.

• 0

BogdanSTORM daca tot esti atat de amabil poate imi dai si mie o solutie pentru cei ce ma suna noaptea cu nr ascuns si ma injura si ma „santajeaza” ca stiu unde stau si ce masina am si...

Doamna, domnisoara... a cerut detalii despre o posibila incalcare a legii. Daca vrei sa o lamuresti da detalii cu privire la faptele pe care le reclama, infractiunile ce au fost savarsite asupra sa. Concret ii explici ce inseamna sa ameninti pe cineva cu amenda, ce inseamna sa folosesti un plic al unei institutii in interes personal, ce e ala un santaj ..... poate ii explici elementele constitutive ale acestei infractiuni, pericolul social ...

Şi eu am pățit-o cu numărul ascuns,dar am restricționat aceste numere din setările telefonului mobil,iar acum dorm liniștit și nici mașina sau locuința nu au pățit nimic.

Varianta a doua: faci un raport scris către conducere.

• 0

multumesc iav doar ca era o satira la cele explicate „legal„ mai sus de bogdan

eu unul ma descurc si dorm linistit. si in plus NU MOR CAII CAND VOR CAINII :clip:

Edited by nicuno1
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• 0
  • Membru

- Nu este uzurpare de calitati oficiale, nici macar pe aproape, citeste articolul din C.P.

- Am mari dubii ca ar fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj: "Daca nu primesti bunul inapoi(obligatie legala pe care tu o ai), iti fac plangere(drept legal pe care el/ea il are)", e ca si cum i-as spune eu unui hot "Daca nu cooperezi cu noi sa recuperam prejudiciul, te duci la puscarie"- nu e nici amenintare, nici santaj!

Edited by RPG

• 0

atunci adresez altfel intrebarea? o persoana poate sa utilizeze "o calitate oficiala" intr o situatie personala? m am interesat si persoana respectiva lucreaza in cadrul politiei .asadar faptul ca foloseste un plic cu antet oficial sa expedieze un bun in scop personal,pe care primeste bani, nu intruneste conditille unei abateri de serviciu?

sa inteleg ca eu pot sa trimit prin tara plicuri pe care sa scriu. Sri sau altceva si sa nu existe repercursiuni?

• 0

santajul conform cp ...constrangerea unei persoane prin amenintare sa dea sa faca .....cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare compromitatoare pt pers amenintata .....se pedepseste cu...ea ma ameninta ca imi face plangere penala pentru inselaciune,daca nu accept produsul inapoi dupa ce ea l a folosit! asadar era o fapta imaginara pt ca eu nu am comis nicio inselaciune...intrebarea mea este ...persoana respectiva mi a trimis plicul sa imi arate ca intimidarea continua! ce pot sa fac? voua vi se pare normal ca a utilizat un plic pe care scrie inspectoratul general al politiei Romane????atunci ,nu ii mai teimit bunicii vederi cu marea,ii trimit plicuri de la Sri....

• 0

Eu am incercat s-o ajut cum am putut, tu vad ca imi cauti mie nod in papura. Ea daca vrea sa aleaga calea legala poate contacta in avocat si el o va ajuta cu plicul si cu celelalte detalii.

Nu te cunosc si nu am de ce sa-ti caut nod in papura. Doar ca dai niste sfaturi neconcludente. Nu am nimic impotriva doamnei sa depuna plangere doar ca trebuie sa aiba si un motiv intemeiat.

Eu unul sunt satul de plângeri cu  amenințări și șantajari facute prin telefon , facebook..... (nu la adresa mea). Ai cercetat vreodata vreun astfel de dosar? Stii finalitatea?  : nimic, nada, canci

Pe de alta parte la șantaj de obicei cel ce savârșește fapta cere ceva nu te obliga să iei ceva.

Nu este considerată amenințare fapta prin care esti avertizat cu privire la o măsura legală.

kitty să știi că la poliție nu există nicio bază de date în care să treci o anume persoană pentru a fi amendată iar în cazul în care iei o amendă pe nedrept poti face contestație

in ceea ce privește plicul pot spune că la un moment dat cand aveam bani sa cumpar hartie pentru politie am cumparat si niste plicuri albe din kaufland (vreo 100). A doua zi toate erau inscripționate cu poliția romană pe ele. Totodată plicul poate fi real, depinde de tine să demonstrezi că polițistul nu ți-a trimis vreo felicitare.

inainte sa depui plangere trebuie sa știi exact ce anume ai patit si in ce masura esti vinovată

si nu in ultimul rand si eu cumpar produse de pe net iar cand le primesc ma astept sa fie în parametrii descriși de vanzator iar in caz contrar si eu ma supar „puțin”

tu nu ne-ai zis de ce ți-a returnat produsul :P

PS. Am incercat sa explic pe intelesul oricui, nu sariti pe mine cu baza legală

Edited by nicuno1
  • Upvote 1

• 0

am dovada de la curier cu ce contine pachetul primit. nu asta este ideea .sa presupunem ca lucrez la politie.asta inseamna ca pot sa trimit colete impachetate cu inscriptia politia romana?!

• 0
  • Membru

1. Nu ai nici o garantie ca lucreaza in cadrul politiei, cum ti-a explicat un coleg mai sus, un plic poate fi personalizat de oricine.

2. Daca lucreaza in politie cu adevarat, nu e ok sa trimita plicuri asa, dar nu e infractiune.

3. Cu santajul presupun ca te-ai lamurit de ce nu exista.

• Upvote 3