Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau sa cumpar o camera foto. Sfaturi sau recomandari?

Octavian

Recommended Posts

• Membru

Salutare

Dupa cum scrie si in titlu, intentionez sa-mi cumpar o camera foto. Nu sunt un profesionist sau priceput in ale fotografiei, de aceea caut ceva care sa nu fie prea complicat in utilizare, dar nici sa aiba performante denme de un aparat foto de unica folosinta.

Mi-as dori unul pe care sa-l am in casa si sa-l folosesc in scopuri personale (concediu, petreceri, etc) si evident sa fie la un pret acceptabil.

Ce sa mai lungesc atat vorba ... caut un aparat, de calitate, bun si care sa nu coste o gramada de bani.

Voi ce mi-ati recomanda?

Merci bocu.

• Moderator

Chiar zilele trecute, am citit un review la o cameră foto de la Sony și care mi s-a părut interesantă.
E vorba de Sony TX5, iar cei de pe go4it.ro spun că este o cameră de buzunar ideală. Citez:
o ultra-compactă foarte stilată ce este subacvatică, rezistă la şocuri şi căzături, la temperaturi de până la -10 grade Celsius şi asta fără să dezamăgească la capitolul fotografiere şi video. Cu alte cuvinte, o cameră point-and-shoot ideală.

sonydsctx5digitalcamera.jpgsonydsctx5digitalcamera.jpg

Construcţia şi finisajul sunt „impecabile”, iar controlul se face în cea mai mare parte prin intermediul ecranului touch rezistiv care se comportă foarte bine chiar şi când apeşi pe el având mănuşile trase pe mână. Singurul inconvenient legat de control ar putea fi butonul bidirecţional pentru zoom, foarte foarte mic ca dimensiuni. Nici butonul de on/off nu este prea mare şi uşor de apăsat, însă camera se poate deschide şi închide prin simpla culisare a capacului care acoperă obiectivul. Și foarte important, are aceea funcție a celor de la Sony, respectiv Chyber Shot, foarte bună și eficientă.
Transferul de date se poate face cu ajutorul unui cablul de date sau cu un cardul SD.

Sony TX5 poate fi folosită sub apă, la adâncimi de până la trei metri.

http://www.youtube.com/watch?v=u43YrpnyEqk&rel=0

Concluzia celor de la go4it.ro: „Sony TX5 este o cameră pe care te poţi baza în orice condiţii, fără să îi porţi de grijă ca unui copil. Preţul ei variază între 1100 şi 1500 de lei. Se găseşte de vânzare în mai toate magazinele de foto şi electronice din România.”

Găsești mai multe detalii aici.

Baftă!

line

Benq C1450 Silver

line

line

line

Producator: Benq

Prima camera capabila HDR cu baterii AA

C1450 nu doar va permite sa schimbati bateriile oricand instant prin introducerea a doua noi de tip AA, dar cu tehnologia HDR de imbunatatire a imaginii se pot obtine fotografii cu contrast ridicat in orice conditii de iluminare.

BenQ HDR Image Enhancement Technology

BenQ's HDR (High Dynamic Range) image enhancement technology is specially designed for photos of scenes where some areas are brightly lit and others much less so. Without HDR, most detail is lost in one or both areas. HDR, though, dramatically increases the ability of the C1450 to differentiate differences in levels of light, magically restoring intricate detail in both bright and dark areas of your photos.

14 Megapixeli rezolutie

C1420 se remarcă printr-un ecran de 2.7”, mai luminos, ce include două module LED backlight pentru iluminare şi care afişează clar fotografiile, chiar şi în soarele puternic de amiază. Mai mult decât atât, cu o valoare ISO de până la 6400 (VGA şi HD16:9), fotografiile vor ieşi la fel de clare şi lipsite de umbre, arătând natural chiar şi în condiţii de iluminare slabă.

Inregistrare video 720p

Cu capacitatea de a inregistra clipuri video in format HD 720p puteti spune adio zilelor cand trebuia sa folositi 2 camere separate pentru fotografii si filmari. Imaginile de inalta definitie sunt la o apasare de buton departare!

Functii inteligente

Advanced Smart Scene Mode

The C1450 comes with a range of preconfigured settings for particular types of scenes you might want to photograph, and even better, it's also smart enough to choose the right one automatically.

Love Portrait

Funcţia suplimentară Love Portrait Mode, destinată utilizatorilor îndrăgostiţi, nu permite declanşarea fotografierii până în momentul în care nu apar în cadru cel puţin două chipuri.

Blink Detection

Funcţia Blink Detector asigură fotografierea subiecţilor în cele mai potrivite ipostaze, alertând utilizatorii în momentul în care aceştia clipesc, permiţând salvarea imaginii după preferinţele utilizatorului.

Specificatii produs

Model: BenQ C1450

Rezolutie: 14.0 MegaPixeli

Senzor imagine: 1/2.3 inch CCD

Display: 2.7"

Zoom digital: 5.0x

Zoom optic: 3.0x

Interfata: USB 2.0

Card compatibil: SD, SDHC

Baterie: AA

Culoare: Argintie

Dimensiuni(mm): 92.0 x 60.5 x 23.8

Greutate(g): 110

e la un pret foarte bun gasesti la 270 de leipost-1450-000502700 1297971675_thumb.jpg

Edited by mirceaflorinrg

• Membru

Hmmm...nu...benq nu...

Parerea mea:

- compact maricel dar superzoom, filmare HD, calitate imagine foarte buna: Olympus SP-800UZ - 1200RON

- compact pe care il poti baga in buzunarul de la spate al blugilor, cu imagine si dotari la superlativ si cu care poti trece de la incepator la ucenic: Canon G11 - 2000RON la f64.ro

Din pacate nu stiu un compromis intre cele doua sau alte compacte mai ieftine(pe vremuri A-urile de la Canon faceau poze bune)

Intotdeauna mai exista optiunea unui DSLR, de exemplu asta:)

Mi-am achizitionat anul trecut Canon Sx210IS...sunt f. multumit si am numai vorbe la superlativ despre acest aparat..fara sa fac vreo reclama !!...mi-am dorit acest tip de aparat tip tabachera, mai portabil si de dimensiuni relativ mici, care sa nu incurce in bagaje ....

e bine sa studiezi cam tot ce iseamna caracteristici tehnice, review-uri si dupa aceea sa iei o decizie. :good: ..

• Upvote 1

• Moderator

Mihai770, ce are bre Benq? La banii aia stie destul de multe si crede-ma ca face poze extraordinare pentru un amator. La ce dracu sa dau 2000 de lei pe o camera foto? :blink:

• Membru

Mihai770, ce are bre Benq? La banii aia stie destul de multe si crede-ma ca face poze extraordinare pentru un amator. La ce dracu sa dau 2000 de lei pe o camera foto? :blink:

A zis ca nu vrea performante demnde de un aparat de unica folosinta, doar pretul este un avantaj..

nu are nimic benq .doar ca Mihai are un Canon de vanzare .lol

Canonul meu oricum nu ii trebuie si nu il vrea, deci ai apasat degeaba tastele alea :) lol ... iar ca idee sunt fan Olympus :)

Pe de alta parte SX-ul ala de mai sus e foarte tare.

Nu ar fi mai bine Octavian, sa ne spui un buget?

Edited by mihai770
  • Upvote 1

Sunt un globtrotter (am călătorit mult, nu mă laud, este pasiunea mea, am aproape un milion de imagini foto) şi am avut de-a lungul timpului multe sisteme de captură imagini. Am început cu un Smena cu obiectiv de Lomo şi lampă multiblitz Fill 11, ruseşti, acum am ajuns la ceva mai pretenţios şi zic eu performant: Olympus. Pentru un fotograf amator aşa cum afirmi Octavian, îţi sugerez să vizionezi pe NET toată gama de produse Olympus. Recomand FE 120. Depinde ce doreşti o cameră digitală extraplată sau una cu performanţe deosebite în orice condiţii?. Fereştete de gama Fuji sau Nikon, eu am pierdut mult pecuniar pentru mărcile astea pe care unii le laudă. Bune pe timpul zilei, claritate în profunzime, dezastruoase noaptea. Gama Olympus te ajută începând cu fotografierea de detaliu şi terminând cu cea panoramică. Sunt multe de discutat despre asemenea aparate şi mărci, toate au şi avantaje dar şi desavantaje. Pentru poze de familie eu asta recomand. Această marcă mai are un mare avantaj: foloseşte memorie externă de tip XD, mai rară pe piaţă şi nu comună de tip SD pe care o poţi cumpăra la kilogram. La fel şi aparatele sunt mult mai rare pe piaţă decât cele din mărcile comune. Asta ar trebui să îţi de de gândit, (câte Dacii sunt pe şosea şi câre Mercedes?, mai rare lucrate mai îngrijit, de serie... de serie). Nu îi fac nci un fel de reclamă, d.p.m.d.v. după ce am probat zeci de mărci aceasta m-a satisfăcut deplin. Detin acum ceva de ultimă generaţie, profesională, dar nu se încadrează în cerinţa ta fiind destul de scumpă şi uşor voluminoasă. Eşti singurul care poate să hotărască pentru că în final tu plăteşti, durata de viată fără să piardă din calităţi se întinde la 15-20 ani, unii or să zică ca va fi depăşită, dar realitatea îţi va demonstra contrariul. Un vechi proverb spune" ...că ce e bun nu piere şi nici nu va pieri...!". P.S. poţi viziona ceva imagini la diferite rezoluţii şi în diferite condiţii de luminozitate şi chiar meteo de la vreo cunoştinţă care are aşa ceva şi îţi poţi face o impresie. Spre că ţi-am fost cumva de folos. Să auzim de bine!.

• Upvote 1

eu am benq de 2 ani , si crede-ma sunt foarte multumit de el .nu e un aparat profesionist dar nici de unica folosinta .sunt fffff multumit de el , am dat pe el 4oo de lei ,dar face poze fffff frumoase si de calitate .sincer nu as da 1200 de lei sau 2000 de lei pt un aparat doar pt ca scrie pe el canon .benq rules atat ca pret dar si calitate .mihai benq rules .jur

• Upvote 1

• Membru

confirm...benq este destul de ok raportand la pret-calitate.....mai studiaza si kodak, destul de bune, dar nu stiu ce sa zic de pret :hmmmt: , ca nu am mai studiat de mult piata :rolleyes:

• Upvote 1

Depinde ce vrei sa faci cu ea...si bineinteles de cati bani dispui. Personal iti recomand sa te uiti aici :

http://www.digitalcamera-hq.com/best?rel=sb

Eu am avut Panasonic si sunt poate subiectiv. Pentru un om care vrea o camera compacta, nu un bridge sau un DSLR, cu care sa se descurce ok in viata de zi cu zi, in vacante, etc, un FH20 este undeva pe la 500 lei iar un ZS5 pe la 800lei.

Succes in alegere.

• Upvote 1

• 2 years later...

Buna ziua

Recomandati-mi va rog un aparat foto bun , buget ar fi undeva la o mie si ceva, 2-3 sute in plus ! (lei)

Multumesc !

Edited by serioussam

Ca tot se dau banii de haine iti pot recomanda o compacta bridge de la Fujifilm care musca din marginea de jos a DSLR-urilor si este ok ca si pret...eventual pe ebay poate o gasesti mai ieftina cu vreo 100-150 lei....eu am modelul superior respectiv HS 50-ul si este super ok....Dealtfel ai optiunea de comparatie pe site ptr. a te convinge...

Vorbesc de Fujifilm Finepix HS-35

Avantaje:

-zoom mare;

-posibilitatea de atasare blitz extern ptr care are papuc;

-acumulatori in pachet;

-rabatare "monitor" ptr.situatii care impun asta;

-setari ptr. hobby-sti cat si ptr. DSLR-isti;

lista poate continua....

L.E. Iata ca se poate gasi si la un pret ok. HS 50-ul aici

post-1650-0-53274900-1385896132_thumb.jp

post-1650-0-12154700-1385896181_thumb.jp

post-1650-0-93668800-1385896359_thumb.jp

• 6 months later...

Nikon Coolpix L820 sau Nikon Coolpix L830? recomandari, exemple sau orice alta opinie astept. o zi frumoasa

Edited by Administrator
Renunţă la spam.

bun nikonul, buuun, dar incearca totusi ceva din gama canon ;)

chiar si "savonierele" sunt bune, in plus, beneficiaza de sportul "chdk", care le poate aduce caracteristici asemenea unor dslruri