Jump to content
POLITISTI.ro

Politia din mediul rural s-ar putea comasa cu jandarmii

Postare recomandată

Publicat

sursa replicaonline.ro

Cea mai nouă „găselniţă” în domeniul administraţiei şi internelor este comasarea sediilor de Poliţie cu cele ale Jandarmeriei, dar numai în mediul rural. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult situaţia, potrivit oficialilor din Parlament, urmează să se facă centre care să nu mai ţină de fiecare localitate, în funcţie de gradul de infracţionalitate sau numărul de locuitori. „S-au discutat aspecte legate de prezenţa şi de felul în care se manifestă prezenţa acestor forţe în mediul rural – cum sunt acum şi cum vor fi reorganizate posturile de poliţie în mediul rural. Ni s-a spus că vor fi concentrate forţele de poliţie şi jandarmerie în centre care să nu mai ţină de fiecare localitate, în funcţie de statisticile legate de infracţionalitate, în funcţie de numărul populaţiei din zona respectivă se vor organiza centre întărite în sensul de sedii”, a precizat preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu. Referitor la aceleaşi aspecte, şi oficialii din teritoriu văd cu ochi buni acest aspect. „Nu pot vorbi deocamdată despre acest lucru, pentru că nu am primit nimic oficial. Însă sunt sigur că este ceva bun pentru cetăţeni, pentru siguranţa lor. Dacă va veni vreun ordin ministerial, îl vom pune în aplicare. Însă deocamdată nu am primit nimic. Singurul care poate da amănunte este Ministerul Administraţiei şi Internelor”, ne-a declarat Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

Voi ce parere aveti? Vreti sa va identificati cu "jandarii" in munca de politie?

Publicat (modificat)

sunt doar propuneri..

eu, personal, cred ca posturile de politie comunale vor ramane asa cum sunt azi, pentru ca desfiintarea lor si infiintarera acelor sectii costa bani, bani pe care ministerul nu are de unde sa-i ia, in vremuri de criza...

cum ramane cu echipamentul si antenele de mii de euro montate la posturi?!

Modificat de maximo
Publicat

se zvoneste ca vor primii bani europeni pt noile sedii si prin urmare li s-a impus sa reformeze acest sistem. cu alte cuvinte ei merg pe principiul "daca ceva merge bine, schimba(strica)"!

nu m-ar mai surprinde nimic in momentul de fata, poate daca s-ar intampla ceva bun si pentru noi, ceea ce este exclus

Publicat

Uiti maximo ca prin propunerile "grandioase" de desfiintare a sediilor de politie se stipula ca unele din ele se vor desfiinta mergandu-se pe principiul ca se consuma prea mult curent electric, benzina, apa, etc. si in acest fel, eronat de altfel dupa parerea mea, s-ar face unele economii. De altfel se mai merge si pe ideea acolo unde sunt locuri bune de "colindat" tara in lung si lat, adica pe la mare si pe la munte unele sedii sa devina case de vacanta pentru ghici cine? In legatura cu echipamentele care s-au montat in ultima vreme si despre care te intrebi ce se va intampla, iti spun un singur lucru, stai linistit ca are cine sa se gandeasca cum sa cheltuie niste bani de la UE care oricum trebuiau cheltuiti. Exemplul cel mai bun sunt primele statii de emisie receptie montate pe autospeciale, cine le mai foloseste? nimeni! Bine ca s-au cumparat, ce mai conteaza ca nu le foloseste nimeni. Revenind, eu unul nu doresc sa ma identific cu jandarmii. Mai bine singur.

• Moderator
Publicat

Nu se comasează nimic, stați liniștiți.

Știrea respectivă e încă o dovadă a alergării după senzațional a pseudo-jurnaliștilor mioritici. Se bazează pe o simplă declarație a deputatului menționat mai sus, care a încercat să povestească în niște termeni foarte generali ceea ce au discutat ei prin comisia aceea de la parlament.

De la această frază: „Ni s-a spus că vor fi concentrate forţele de poliţie şi jandarmerie în centre care să nu mai ţină de fiecare localitate ...” un Dorel ajuns ziarist, ce nu are proprietatea termenilor sau nu înțelege mai nimic, a extras și a fabricat o știre, considerând că expresia „vor fi concertate” este unul și același lucru cu „comasarea”.

Un mod penibil de a-și face meseria, prin care doar dezinformează, doar de dragul de a avea ce scrie/publica. :doh:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.