Fairytale Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 De ce nu mergi tu cu buletinul sa vedem daca iti da spre studiu, ca la biblioteca? Culegerile de practica sunt scrise de catre judecatori, nu de catre oamenii de rand. Stabilirea in procent este prevazuta de Codul familiei. Ca instanta mai da in cuantum fix este datorita practicii fiecarei instante. 1 1 Link to comment
LORD Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Da de unde draga, sentintele sunt secrete ???? Cine ti-a spus te-a mintit ! Poate vroiai sa spui ca sedintele sunt secrete, la cererea partilor sau din oficiu. Care este prevederea legala ? Vorbesti, vorbe... 1 2 Link to comment
Fairytale Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Sentintele si dosarele pot fi vazute doar de cei ce au legatura cu dosarul : parti in dosar, avocatii partilor, judecatori, grefieri, procurori. Si sa imi dea Amina nr dosarului si eu sa merg sa vad sentinta, ar fi imposibil.Si sa iti dea tie nr dosarului si tu sa mergi sa vezi sentinta ar fi imposibil. Link to comment
LORD Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Dupa judecarea cauzei, poti sa ceri dosarul din arhiva chiar daca nu esti parte. Nu vezi ziaristii, in presa de unde obtin sentintele ... 2 2 Link to comment
Fairytale Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 (edited) Lord, raman la afirmatia mea. Nu ai dreptate. Este vorba de protectia datelor cu caracter personal. Nu i se poate permite oricui sa vina cu buletinul pentru a vedea un dosar in care nu este parte, pentru ca, insasi, instantele ar incalca protectia datelor cu caracter persoanal, astfel informatiile acelea ar putea fi folosite de oricine, mai ales de hoti, s-ar incalca dreptul la viata privata si la intimitate. In jurisprudenta din Romania nu scrie numele real al partilor, ci doar initialele sau nume fictive, nu scrie adresa, etc. De asemenea pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu scrie decat numele partilor si nr dosarului. Opinia ti-o sustii cu vehementa, insa nu te intrebi de ce in jurisprudenta nu se publica datele partilor ? Pe langa asta nu cred ca ziaristii spun ca au mers cu buletinul, dar daca tu ai idee de asta denunta, pentru ca este ilegal ca o instanta sa arate cuiva pe baza buletinului un dosar, fara ca acesta sa aiba legatura cu dosarul. Edited February 20, 2011 by angelfire 1 Link to comment
LORD Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Bine,ramanem fiecare la opinia lui ! Link to comment
Moderator Catalin Posted February 20, 2011 Moderator Share Posted February 20, 2011 Nu îi arată tot dosarul, ci doar sentința. Iar în acele documente, cei de la instanță au obligația să elimine datele cu caracter personal. Chiar și unele rechizitorii ale procurorilor sunt făcute publice, găsești pe site-ul DNA-ului. Ai să vezi că sunt trecute doar inițialele respectivilor. 1 1 Link to comment
Moderator Catalin Posted February 20, 2011 Moderator Share Posted February 20, 2011 De exemplu, în urmă cu aproape un an, discutam aici pe forum despre cel mai celebru șpăgar al Craiovei. Chiar eu am intrat pe site-ul DNA-ului unde am găsit și dat jos rechizitoriul întocmit de procurori, pe care l-am urcat aici. Te asigur că acesta era public, oricine îl putea consulta. Îl poți vedea în acest post exact în forma în care a fost făcut public : 1 1 Link to comment
Elvis Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 (edited) Poti obtine o copie dupa o hotarare judecatoreasca chiar daca nu esti parte in dosar. Faci o cerere catre domnul presedinte al instantei respective si soliciti aceasta hotarare pentru a o folosii ca practica. Copia eliberata nu va contine date cu caracter personal. Cel putin asa stiu eu. Am vrut sa vad decat partea finala unde instanta hoataraste. Cu respect. Edited February 21, 2011 by Elvis Link to comment
nicoleta15 Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 (edited) Buna ziua! tot cautand o rezolvare la problema mea, am ajuns si pe aici. as avea si eu o intrebare asemanatoare. fostul meu sot ar trebui sa plateasca o pensie lunara de intretinere minorului aflat in custodia mea. incepand cu 25 februarie s-a dat o hotarare de infiintare a popririi pe sal. luna aceasta am primit o pensie alimentara de numai 50 lei din 350 cat ar fi trebuit. am sunat la personal si mi-au spus ca acestia reprezinta cele 4 zile din luna februarie( 25-28). intrebarea mea este: acum , in martie, nu ar fi trebuit sa primesc pensia pt luna martie? ei mi-au spus ca o voi primi cu o luna in urma pt ca asa se dau salariile Edited March 18, 2011 by nicoleta15 Link to comment
LORD Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Cei de la personal v-au raspuns corect. Probabil diferenta pentru luna februarie reprezinta data de la care a ajuns la personal hotararea judecatoreasca de obligare a pensiei de intretinere, daca a ajuns pe data de25 ale lunii au calculat veniturile realizate de acesta. Deasemeni au dreptate salariile nu se achita pe luna in curs ci cu o luna in urma, acest lucru a fost reglementat printr-o hotarare de guvern de cativa ani (nu mai retin exact 2005 parca )Pentru diferentele restante ale pensiei de intretinere de la data introducerii plangerii in instanta si pana la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei in cauza, daca fostul sot nu intelege sa achite, aceasta nu reprezinta infractiunea de neplata a pensiei de intretinere (se prezuma ca nu avea de unde sa stie cuantumul lunar de achitat atat timp cat instanta nu a dispus in acest sens) dar aveti posibilitatea sa formulati o actiune in instanta pentru daune (adica tocmai pensia neachitata in acel interval) in rest serviciul personal/financiar va retine lunar din veniturile celui in cauza cuantumul stabilit de 350 lei in baza sentintei, practic el aceasta suma nu o vede si nu poate dispune, deoarece suma se va trimite direct de serviciul financiar in contul dvs. sau prin mandat postal in numele lui, iar el pe fluturasul de salariul va avea o rubrica la retineri cu suma in cauza, cu care se va justifica in cazul in care il reclamati nefondat. Link to comment
Recommended Posts