Jump to content
POLITISTI.ro

Retinere permis


Gabiy

Recommended Posts

Buna ziua...Ieri 18.05.2014 mi-a fost retinut permisul 30 de zile pe motiv  depasire coloana la semafor,amenda 340 lei...

Era un logan vechi neinscriptionat al politiei undeva in spatele meu la vreo doua masini distanta fata de mine,am trecut de intersectia dirijata cu semafor(acesta fiind pe verde) depasind intr-adevar pe contra sens coloana(specific ca acea strada nu aveau aplicate liniile discontinuu sau continuu,fiind aplicat un strat nou de asfalt ),,dupa care sunt oprit la urmatoarea intersectie.

Dau actele,imi face procesul,imi retine permisul,ma intreaba daca am obiectiuni,spun ca DA(Cele relatate nu sunt adevarate)si semnez..agentul era singur in masina,eu fiind cu cineva in masina...

 

As putea castiga procesul,daca fac contestatie pentru recuperare permis si amenda?(eu fiind nou venit dintr-un oras mic intr-un oras mare,m-am pierdut in acea intersectie aglomerata,nefiind nici trasate liniile pe carosabil,pe care m-as fi putut ghida mai bine)

Mentionez(eu aveam martor,agentul era singur intr-un logan neinscriptionat)

 

Si daca da,ce cai tre sa urmez pentru a face o contestatie la judecatorie si sa-mi ridic si permisul de la politie.(un model,ar fi mult mai bine)..Multumesc..

 

aaa, mi-a fost retinut permisul in ian  90 de zile(am dat sala si l-am ridicat in 30),pentru numere rosii expirate,are vreo legatura?mi se mai adauga vreo luna la retinerea actuala?

 • Downvote 8
Link to comment
 • Member

Pentru modele de contestatii o sa trebuiasca sa iei legatura cu un avocat!

Ai fost sanctionat pe drept pentru ca in lege este specificat ca este interzisa depasirea pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.Treaba ca politistul era singur in masina iar tu ai avut un martor sau ca esti nou in localitate (sau cumva codul rutier nu este la fel si la tine in localitate ca si in cea in care ai incalcat regula de circulatie?) ori ca nu erau marcaje sunt niste mentiuni de prisos...te asigur de asta!Ti-am spus ce scrie in lege ...depasirea pe contrasens a unei coloane formate ...si nu scrie nicaieri de incalcarea marcajului!Sau sa nu-mi spui ca nu ai observat ca pe banda pe care ai intrat tu este contrasens?Probabil erau 4 benzi pe sens si nu ti-ai dat seama :)) !Stii bancul cu cel care conduce pe autostrada?

''Unul pe autostrada merge pe contrasens si aude la radio:
“In acest moment pe autostrada un nebun conduce pe contrasens......" moment in care,respectivul scoate capul pe geam si striga iritat: Nu unu, sunt sute, sute!!!"

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Din ce povesteşti chiar tu, ai fost sancţionat în mod corect, ai depăşit coloana. Dar într-un stil pur românesc al tupeului fără margini, vrei să conteşti chiar dacă eşti conştient că ai încălcat legea, invocând tot felul de scuze, care mai de care mai penibile, cum este şi cea că: "te-ai pierdut". Păi dacă atunci când te pierzi începi să depăşeşti tot ce întâlneşti în cale, atunci eşti un pericol public, nu trebuie să mai conduci niciodată. Locul tău nu e pe drumurile publice, ci în altă parte.

Aici nu vei primi sfaturi cum să ocoleşti legea sau cum să eviţi consecinţele faptelor comise, ai greşit locul. Plăteşte un avocat pentru aşa ceva.

 • Upvote 3
Link to comment
 • 1 year later...

buna ziua tuturor , as dori sa va adresez o întrebare in legătura cu permisu meu care ieri mi-a fost reținut pentru 30 de zile motivul : depășire pe trecere de pietoni  in afara localități , eu cu permisu imi aduc" pâinea in casa"' asta urmand ca peste  14 zile sa ramân șomer  ,( 8 ani de permis , nici o contravenție , sau suspendare de permis ) 

intrebarea mea este daca exista vreo procedura să-l il recuperez mai repede , am înțeles ca daca fac o cerere si merg la un notar si declar pe propria răspundere ca nu conduc in România imi va fi dat înapoi , asta însemnând sa merg undeva in străinătate sa muncesc , vreau sa stiu daca aceasta procedura exista si cum trebuie sa procedez

 va mulțumesc 

Edited by Marius
Eliminarea formatării textului
Link to comment
 • Marius unlocked this topic
 • 2 weeks later...

Poti sa faci ce vrei tu la notar , permisul tot suspendat iti ramane pt ca si in strainatate tot in baza lui ai dreptul de a conduce . Trebuia sa respecti legea . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.