Jump to content
POLITISTI.ro

Cine poate avea acces la informatii "secret de stat"?


justice92

Recommended Posts

In general da. Conteaza totusi si serviciul la care lucrezi, chiar daca esti ofiter. Si ma refer la politia nationala, nu "ofiter de politie comunitara" cum se auto numesc unii.Daca esti detasat de exemplu la structura de evidenta a populatiei nu mai acces la astfel de date. Si trebuie sa spun ca si agentii de politie operativi au acces la acelasi gen de date.

Link to comment

Daca nu crezi tu, asta nu inseamna ca nu exista. Oare acei agenti ce lucreaza prin structurile de informatii, dupa parerea ta, ce crezi ... au acces!?

Dar de ce te intereseaza cine are acces?

Link to comment
  • Moderator

Acest gen de informatii pot fi gestionate doar de cei ce detin un certificat de acces la informatii "SECRET DE STAT", eliberat in conditiile legii de catre Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), fara a se tine cont de gradul persoanei respective, ci de principiul necesitatii de a avea acces la o informatie clasificata astfel.

Legislatia si explicatii in detaliu le gasesti la pagina ORNISS, inclusiv cine sunt cei "pretabili" a avea nevoie de un astfel de certificat.

Daca incerci sa aflii "cam ce fel de informatii" clasificate astfel, ajung pe mainile politistilor, iti recomand sa cauti raspunsul in alte forumuri, pt ca aici nu este locul. :emo-yessir:

Edited by CITADELA
  • Upvote 4
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.