Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier soldat cu pagube materiale - Sfaturi


Joey4u

Recommended Posts

Buna ziua in urma cu 3 zile am avut un accident in Bucuresti Brancoveanu,un batran a iesit cu Matiz-ul lui fara se se asigure intrand in mine care circulam pe drum prioritar ( pagube bara fata,aripa stanga fata,far stanga bascule fata stanga,am oprit am facut poze la masini,omu s-a urcat in masina si a parasit locul accidentului...am sunat la politie a zis sa ii iau numarul de inmatriculare si sa vin cu masina mea la Accidente usoare sector 4 ) am sunat la platforma auto..de'abia am urcat-0 pe platforma o roata era dreapta una statea in dreapta) ..am ajuns la politie am facut schita...a facut poze la masina mi-a dat autorizatie de reparatie toate bune..Batranul de 76 ani nu s-a prezentat la politie in 24 ore de la accident..ia trimis citatie acasa ieri degeaba...am dat de masina lui in Bucuresti si era Chituita partea unde m-a lovit pe mine astepta sa o vopseasca..am sunat la politie le-am zis si au spus sa fac poze sa le aduc la Sectie..am fost la sectie si m-a insotit un politist pana la masina Batranului..a venit cu Dosarul si Dl Politist a fost la el acasa era nevasta-sa care cica nu stia nimic de accident..ce pot sa fac in momentul de fata Politia se misca Greu de tot a zis ca poate sa astept si 6 Luni? am martor de la locul accidentului,poze facute cand masinile erau lovite,poze cu masina lui care trebuia facuta ! am verificat numarul de inmatriculare al Matizu-lui si are asigurare la Carpatica...azi am fost la masina dansului si era vopsita..vrea sa scape cumva...?Va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva..multumesc 

Link to comment
 • Moderator

Care parte din fraza asta nu ai înţeles-o?

 

Cel care postează trebuie să creeze topicuri cu titluri cât mai clare şi semnificative pentru discuţiile din forum, prin care să ofere informaţii despre postare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?")
Rolul titlului este acela de a identifică uşor natură discuţiei/problemei după citirea acestuia.
 
Chiar ţi se pare că titlul ales de tine "Accident" este unul care să respecte regula de mai sus!? De asemenea ai iniţiat acest topic în secţiunea forumului "Discuţii generale", în condiţiile în care forumul are o secţiune dedicată pentru acest gen de subiecte, denumită "Întreabă un poliţist". Nu ar fi rău să citeşti cu atenţie regulamentul forumului şi să-l respecţi, pentru că după cum ai pornit e foarte posibil să pierzi privilegiul de a posta pe aici.
 
Poliţia nu se mişcă deloc încet. Moşul avea la dispoziţie 24 de ore să se prezinte, este un drept al moşului prevăzut de lege. Dacă s-ar duce după moş mai devreme de cele 24 de ore, ar pierde vremea deoarece nu-l poate obliga în vreun fel, e dreptul moşului prevăzut de lege, iar dacă vrea să se prezinte după 23 de ore o poate face ... pentru că legea îi dă această posibilitate.
Dacă moşul şi-a reparat maşina, vor fi cercetaţi şi cei de la service sau cei ce au efectuat reparaţia. De asemenea tataie o să rămână fără permisul de conducere dacă nu s-a prezentat în termenul legal. Vor fi traşi la răspundere toţi, numai că nu se poate face totul aşa peste noapte, sunt şi ei cetăţeni europeni, au drepturi, care trebuie respectate.
 • Upvote 4
Link to comment

imi cer scuze ca am postat aici..mi-am facut cont acum si nu am putut posta la "Intreaba un politist"...el are app 80 ani mosul,nu ma intereseaza daca ramane fara permis sau nu,trebuie sa faca ceva si cu masina mea:) am nevoie de ea..multumesc

Link to comment
 • Moderator

Asta e problema ta şi a asiguratorului. Dacă insinuezi că poliţiei ar trebui să îi pese de daunele tale, să ştii că nu avem nicio treabă cu aceste aspecte. Treaba poliţiei se opreşte după constatarea accidentului şi luarea măsurilor legale. Restul face parte din latura civilă a evenimentului şi pur şi simplu, legal, nu ne interesează.

Edited by Cristi
Link to comment
 • Moderator

Poliţistul sau poliţia nu-l pot obliga pe tataie să te despăgubească. Acest lucru îl poate face numai instanţa de judecată. De aceea ţi-a şi spus poliţistul că poate dura mult. Dacă moşul se încăpăţânează şi nu vrea să-ţi dea asigurarea, va trebui să te judeci cu el. Aşa e legea şi asta e calea legală. 

Legile din ţara sunt mult mai favorabile celor ce le încalcă decât oamnilor corecţi.

Sigurul sfat pe care ţi-l pot da este să păstrezi legătura cu poliţistul ce are spre soluţionare plângerea ta, el îţi este singurul aliat şi te va ajuta.

Link to comment

da pastrez legatura cu politistul..dar eu pot sa imi repar masina in momentul de fata ? cauzeaza ceva la dosar,nu pot sta cu ea asa pana se rezolva treaba :)

Link to comment
 • Moderator

Da sigur că o poţi repara. Important este ca avariile să fi fost consemnate într-un document. Bănuiesc că ai primit autorizaţie de reparaţie. Dacă nu ai primit-o, ia legătura cu poliţistul şi el îţi va da această autorizaţie de reparaţie. Dar cel mai probabil că ai primit-o deja.

De asemenea, e bine să îţi păstrezi devizul, factura sau chitanţele şi orice alte documente ce pot dovedi cheltuielile tale pentru ca maşina să revina la starea anterioară accidentului (chiar şi factura plătită firmei ce ţi-a transportat cu platforma maşina lovită) cu care să dovedeşti ulterior în faţa instanţei sau a companiei de asigurări unde are moşul asigurarea RCA.

Link to comment

Am primit autorizatie de reparatie,trebuie facuta numai intr-un service autorizat? da am si factura pentru platforma...dar daca mosul nu se prezinta la politie cu asigurarea? compania de asigurari imi despagubeste toate cele ? si daca il dau in judecata mosul nu are o situatie financiara buna...

Link to comment
 • Moderator

Chiar şi dacă se prezintă la poliţie, tot nu poţi avea certitudinea că vei fi despăgubit de compania lui de asigurări direct, fără a mai fi nevoie să ajungeţi la judecată. Se poate întâmpla ca tataie să fie încăpăţânat şi să nu-şi dea acordul pentru ca tu să fii despăgubit prin RCA-ul lui. Şi atunci va trebui să-l acţionezi în judecată.

El îţi loveşte maşina, te pune pe drumuri, încearcă să se sustragă şi să te lase cu buza umflată ... şi tu eşti preocupat de situaţia lui financiară? Dacă tot are apucături de acest gen, specifice celor certaţi cu legea, atunci să suporte consecinţele. 

Link to comment

Maine ma duc la sectie sa duc pozele cu masina mosului reparata/chituita/vopsita sa vedem ce zice DL Politist.multumesc mult pentru sfaturi Catalin !!

Link to comment

Pozele facute de tine nu au nicio valoare. Doar pentru tine. Tot politistul trebuie sa constate. Cred eu. Mai ales in instanta, daca e nevoie. Lasa politia sa-si faca treaba si o sa fie bine.

Am patit si eu. Un tanar mi-a lovit masina in parcare si a plecat de la fata locului. Am avut noroc cu un vecin care mi-a fost si martor la politie. Tanarul facuse intelegere amiabila cu un prieten al lui si la politie a recunoscut cand a auzit ca am martor. Sper sa recunoasca si mosul.

Link to comment
 • 2 years later...

Salut! Luni am avut un accidet si rog a ma sfatui ce sa fac sa fie mai bine pt ca am inceput cu stangul. De ce zic asta pt ca nu am chemat politia la fata locului. De fapt am chemat o dar n a venit. 

Sa va povestesc pe scurt. Ma deplasam cu masina pe un drum cu o singura banda pe sens cu linie punctata. Am observat un autoturism parcat in afara carosabilului. La aprox 10m in fata mea se pune in miscare fara semnalizare si patrunde pe banda de mers in fata mea. Avertizandu l claxonez franez si incercand sa l evit trag de volan stanga, moment in care el intoarce masina si lovesc in usa fata stanga. In urma impactului el e proiectat in niste salci pe partea stanga a carosabilului si eu pe margine tot pe stanga in niste bolovani. Imediat am sunat la 112 am anuntat accidentulsi m a intrebat daca avem nevoie de salvare. I am zis ca nu ca eram in regula amandoi dupa care mi a făcut legatura la politi. Am zis ca masinile sunt praf si politistul mi a zis ca nare ce face sa facem amiabil. L am intebat pe sofer si a fost de acord cu amiabila. A doua zi ne am prezentat la birul de daune al asiguratului euroins sa declaram ce s a intamplat si surpriza vinovatul a inceput sa declare ca el s a asigurat ca am vrut eu sa l depasesc ca el a virat la stanga sa intre pe un drum pietruit darvacolo nu e nici un drum. Acuma pe mine nu ma mai intereseaza decat sa mi recuperez prejudiciul masina este dauna totala s a completat dosarul si s a trimis la București. Inspectorul de daune m a avertizat ca daca am vrut sa l depasedc e culpa comuna. Ce ma sfatuiti sa fac sa se solutioneze repede dosarul si sa fie ok. Mulțumesc si sper ca nu v am plictisit ;)

Link to comment

Mentine-ti varianta in continuare. Asta o poti face (si sa fi credibil) daca varianta ta este conforma cu formularul de constatare amiabila intocmit de amandoi, avariile existente pe autoturisme si specificul locului comiterii accidentului, cel mai important fiind ce casute ai bifat tu in formularul de constatare amiabila. Daca nu ai semnat formularul (sau celalalt conducator auto) trebuie mers la politia pe raza caruia s-a comis accidentul chiar daca au trecut 24 de ore de la comiterea accidentului. Daca ati semnat amandoi constatarea amiabila si tu ai bifat in formular situatia descrisa de tine si nu alta trebuie sa astepti solutia asiguratorului. Daca aceasta solutie o consideri nedreapta sau neconforma cu realitatea datorita posibilei incercari a celuilalt conducator auto de a denatura realitatea, va trebui sa contesti solutia la judecatoria competenta teritorial dupa locul comiterii accidentului, de preferabil cat mai repede de la luarea la cunostinta a solutiei. In cazul unei contestatii(plangeri) e important sa soliciti judecatoriei, pe langa alte cereri, sa stabileasca vinovatia pentru comiterii accidentului si sa dispuna cine este obligat sa acorde despagubire. Succes.

 

Edited by Sorin753
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.