Jump to content
POLITISTI.ro

Conducere fara permis la mine in straintate


kiinderr33

Recommended Posts

Mi a fost luat permisul pe 30 de zile si eu peste cateva zile vreau sa plec din tara, intrebarea mea asta : cand mi se vor termina cele 30 de zile daca ma opreste politia din straintate si nu am plasticul la mine ma pot verifica sa vada ca permisul este in regula ?

Link to comment

Daca te opreste politia in strainatate ai toate sansele ca o perioada de timp sa servesti masa la ore fixe si sa ai si cazarea asigurata.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

După aderarea la UE, politisti străini pot accesa bazele noastre de date. În concluzie, ai sanse foarte mari să te prindă.

Link to comment

Pana la urma pot verifica sa vada ca am permisul in regula? le explic situatia ca mi a fost luat in romania si am plecat de acolo si mi au expirat cele 30 de zile si de aia nu il am la mine, deci ma pot verifica sau o sa am cazare si mancare la ore fixe cum zice cel de mai sus ? va rog sa raspundeti doar daca stiti concret...

  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

Ia mergi frumos si plateste un avocat sa iti spuna,  daca nu iti convine ce sfaturi primesti aici!

Link to comment

www.politistiLaMineInStrainatate.str

Ai pe forum acolo sectunea permise retinute in romania, sub-sectiunea 30 de zile.

Jos in dreapta ai o casuta unde poti depune plangere la interpol pentru serviciile primite pe forumul politisti.ro. Cum isi permit politistii din Romania sa nu ajute? Arde-I!!!

  • Upvote 2
Link to comment

Stimabile, verifica legislatia rutiera a statul in care intentionezi sa te deplasezi si vezi ce spune pe tema asta. 

Dovada inlocuitoare permisului de conducere NU este valabila decat pe teritoriul Romaniei si in perioada inscrisa pe aceasta. Ca atare, tu ai o dovada care nu este valabila pe teritoriul acelui stat iar politistii statului respectiv nu ti-o vor recunoaste ca si drept de a conduce.

Teoretic ai dreptul de a conduce dupa expirarea perioadei de suspendare insa practic, ramane de vazut ce hotarasc politistii straini care te vor depista, in functie de legislatia si regulamentele lor rutiere. Daca au acces la baza noastra de date este ok dar daca nu, e nasol. E posibil sa te retina pana vor stabili ce si cum.

Cu aia nu prea merge sa te tiganesti cum ai face-o cu noi ca dau cu tine de pereti.  

Link to comment

Stimabile stiu ca dovada nu este valabila decat pe teritoriul romaniei, eu nu am spus nimic de dovada, asta vroiam sa stiu daca au cei din UE acces la baza noastra de date sa ma poata verifica dupa ce imi expira suspendarea, nu am de gand sa conduc cat timp il am suspendat ca sa "primesc mese la ore fixe"

Link to comment

In mesajul meu ironic, sfatul era sa intrebi politia "de la tine din strainatate" ce ti se poate intampla.

Sunt foarte multe tari din lume unde nu merge ca "la Romania", "n-am bah carnetu', verifica si tu in baza de date Europeana, ca mi-a zis mie unu ca aveti acces, hai nu ma aburi, fugi repede de verifica!"

Cred ca forumul asta nu te poate ajuta prea mult sa iti prezica viitorul in cazul in care o sa fii oprit, si, "stii tu" ca in ziua aia ai drept de conducere.

 

Apoi, tu presupui ca in momentul in care esti oprit, retelele merg sfaraind, nu sunt greseli in reactualizarea bazelor de date, operatorul care-ti cauta tie sa verifice daca ai dreptul sa conduci nu face vreo greseala de tiparire, nu e vreo pana de curent etc, lucruri care pot atrage mai aproape posibilitatea unei nopti cel putin la "all inclusive"


Hai sa-ti dau si un exemplu personal.

In 2009 mi-afost furat portofelul in care aveam si permisul de conducere.

Mi s-a intamplat de cel putin 3 ori cand am trecut granita, ca politistul de frontiera sa revina cu pasaportul si certificatul de inmatriculare si sa-mi ceara si permisul de conducere pentru verificari.


"Ceva" in baza lor de date ii face sa verifice permisul de conducere

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri, am inteles ca se poate face o procura sa imi ridice altcineva permisul si sa mi-l trimita aveti idee de asa ceva ? si daca da cam cat costa?

Edited by kiinderr33
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.