Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Durata procesului depinde de multe aspecte, în funcţie de modul de administrare a probelor, audierea martorilor, prezentarea în faţa instanţei a celui pârât şi aşa mai departe. Nu îţi poate spune nimeni cu exactitate cât durează procesul.

Acţiunea în instanţă se face de obicei în localitatea ta de domiciliu, unde a fost efectuată vânzarea-cumpărarea.

Publicat

Buna seara,

Am si eu o problema!

Am vandut o masina in 2012. Am facut totul legal, contract de v-c, fiscal de la finante, etc. De o saptamana, a primit amenda acasa de rovignieta. Dupa multe drumuri la Agentia drumuri nationale, politie, avocat, am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc amenda de rovignieta, am facut rovigneta pe masina ce am vandut-o de imediat trei ani si trebuie sa gasesc cumva masina in tara sa o cumpar inapoi. Toata lumea, inclusiv cei de la politia rutiera, dau din umeri si spun ca legislatia e defectuoasa si asta e. Problema e ca masina s-a revandut nu stiu de cate ori de atunci si nu mai stiu unde este. Am gasit un anunt din septembrie 2014 cu masina prin judetul Hunedoara. Tot prin acea perioada m-a sunat cineva ca masina ar fi la el si are nevoie de un nou fiscal, ca el ar fi al doilea cumparator si ca eu am vandut-o la cineva din HD...dar eu am vandut masina la CJ. Deci trag concluzia ca au inceput sa faca contracte de vanzare-cumparare false cu semnatura mea pentru evitarea fiscalelor. 

Eu am contractul de vanzare-cumparare, copie de pe certificatul fiscal, chiar si al doilea contract cum s-a revandut masina.

Oare m-ar putea ajuta cineva? Ce as putea face? Cum as putea gasi masina, avand in vedere ca noul proprietar nu apar niciunde, in nici o baza de date?

Multumesc mult!

• Moderator
Publicat

Ce ai vrea să facă poliţia? Să-ţi caute maşina pe care ai vândut-o?

• Moderator
Publicat

Pentru început îţi recomand să-l acţionezi în judecată pe cel care a cumpărat maşina de la tine.

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara, acum un an, am cumparat o Dacia 1310, cu acte totul in regula, proprietarul si-a scos-o din evidenta fiscala, am facut contract vanzare cumparare,etc. Urma apoi sa o inregistrez fiscal pe numele meu, apoi sa o inmatriculez. Dar nu am apucat sa fac nici una nici alta, caci in perioada aceea am tinut masina la tara si nu era chiar functionabila intrucat m-am hotarat sa nu o mai trec nici fiscal si nici sa o inmatriculez pe numele meu si mai degraba sa o vand pt piese, exact in perioada aceea de 30 zile care stiam ca o am la dispozitie pana sa o inmatriculez pe numele meu. Stiind ca e vanduta ok de la proprietar, asadar am vandut-o la randul meu cuiva pentru piese, dar de data asta fara contract vanzare cumparare, stiind ca nu am apucat sa trec masina nici fiscal pe numele meu ca sa fie nevoie de alte acte.

Acum insa m-am trezit cu un plic de la impozite si taxe cum ca masina este in evidenta fiscala pe numele meu. Desi eu nu am inregistrat-o personal, dupa cum am explicat mai sus. Si totusi masina o am trecuta pe numele meu.Nu-mi explic cum. Eu nu mai am nici acte la ea, nu mai am nici legatura cu cel caruia i-am dat-o pt piese. Nici nu stiu nici prea multe lucruri despre procedurile de genul asta.

Pot sa o declar la notariat, pe propria raspundere ca nu se mai afla in posesia mea si sa se radieze astfel din evidenta fiscala de pe numele meu? Multumesc.

• Moderator
Publicat

La notar poţi să declari absolut orice. Poţi să declari că ai vândut-o unui extraterestru, că doar declari pe proprie răspundere, iar notarul certifică că ai declarat acest lucru în faţa lui. Problema este dacă cei de la Impozite şi taxe pot să-ţi scoată maşina de pe rolul fiscal în baza unei astfel de declaraţii notariale. 

În schimb, Poliţia Română nu are nicio legătură cu primăriile sau direcţia de taxe şi impozite, la fel cum nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate, probleme de care se ocupă DRPCIV, de aceea trebuie să te interesezi la instituţiile ce au astfel de atribuţii.

Publicat

Salut

Am si eu o intrebare. Varul meu a vandut o masina Dacia 1307 unui foste cunostinte de al meu. Au facut contract de vanzare-cumparare, varul meu a scos din evidenta fiscala si cumparatorul a inregistrat masina nou cumparata la domiciliul ei. Problema este ca varul meu a dat si cartea de identitate a masini in original, pentru ca era atunci o cunostinta buna de a mea. La un an surpriza: omul a revandut masina si a dat toate actele la noul cumparator. Varul meu a intrat in panica pentru ca daca face ceva cu masina noul propietar, de pilda nu are rovineta sau un accident il costa pe propietar. Intrebare mea este ca numai cu cartea de identitate poate sa demareze radierea masinii??

• Moderator
Publicat

Maşina nu se mai radiază din circulaţie în astfel de cazuri, doar se transmite dreptul de proprietate. Operaţiunea se numeşte transcriere.

Publicat

Am inteles, dar daca refuza sa transcrie, pentru ca taxa de transcriere e 5 ori mai mare decat valoarea masinii, ce e de facut??

• Moderator
Publicat

Sunt două posibilităţi:

• Să o ducă la remat şi cu adeverinţa de acolo să radiaţi maşina de la DRPCIV
  • Să vă judecaţi şi instanţa să hotărască în locul vostru dacă nu reuşiţi să vă înţelegeţi
  • Moderator
Publicat

Probabil vei ajunge să-l acţionezi în judecată, pentru că numai printr-o hotărâre judecătorească îl poţi obliga să transcrie dreptul de proprietate.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, vreau sa va detaliez o problema, in urma cu 1 luna am vandut o masina inmatriculata si cu taxa platita nerecuperata, masina a fost cumparata de noua de la porsche in leasing, am facut contract de vc si am scos fiscalul si stampila pe fisa de inmatriculare, acum problema apare din partea cumparatorului care ma sunat dupa 3 zile ca vrea din bani inapoi ca nu e multumit de masina si ma tot terorizeaza ca face reclamatii si tot felul de tampanenii daca nu ii mai dau bani inapoi, in conditiile in care am fost cu el la service si mecanicul ia zis absolut tot ce are masina si a fost de acord, problema e ca persoana nu a mai venit dupa fiscal si fisa, doar ma ameninta in continuare, ce poate sa faca el, as dorii sa nu am probleme gen sa faca accident sau amenzi si sa fiu intrebat de ele si care ar fi procedura cea mai legala de a scapa de acest om, pentru ca amenintariile apar tot mai dese si nu stiu ce sa fac, cine a avut o situatie asemanatoare sau e cineva care ma poate indruma ce sa fac in privinta problemei ar fi de mare ajutor, multumesc.

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Am vandut in 2013 un autoturism,cel la care este masina refuza sa perfectam actele de vanzare cumparare ,pot radia masina  cartea de identitate original este la mine,ce ma sfatuiti sa fac,multumesc.

• 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Am o nelamurire : vreau sa cumpar o masina iar vanzatorul imi spune ca nu poate sa imi dea fiscal ca nu are platit impozitul . daca o cumpar si merg cu ea asa se intampla ceva ? el spune ca nu , ca pot sa fac asigurare itp pe numele din talon si impozitul o sa ii apara la fisc lui ...poate sa o radieze din circulatie cu acel contract de vanzare - cumparare si la un control eu sa apar cu nr. false ??? daca el de ex. achita impozitul dupa 1 an de ex. o poate radia din circulatie ???

Modificat de cristi123
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua , 

Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de radiere fiscala ! Totodata am depus la DRPCIV si cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator , cu care am incheiat contractul de instrainare -dobandire ! In momentul de fata nu mai stiu unde este vehiculul si cine este proprietarul, deoarece nu s-a facut transmiterea transcrierii dreptului de proprietate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia vehicul la DRPCIV iar eu sa nu mai figurez ca proprietar ?

Multumesc !

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Am.o situatie in care am vandut un autoturism acum.9 ani. Am radiere fiscală.si hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,in care se specifica ca daca cumparatorul in termen de 30 de zile.nu efectuează radierea sunt imputernicita sa o fac eu. Cu toate acestea cei de la.politie imi spun ca hotararea nu este buna, deoarece institutia lor nu este specificata in hotararea judecatoreasca. Simt ca am ajuns la capatul.puterilor am atatea ani decand contest procese verbale, respectiv amenzi, platesc un avocat pentru asta, si nu inteleg cum trebuie sa sune mai exact aceasta hotarare. Ma.plimb cu hotararea si adrese peste adrese intre politie si avocat, fara nici un rezultat. Daca aveti un exemplu de hotarare, de cum anume trebuie sa sune, ce sa se specifice exact in ea, va rog sa ma.ajutati.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara,

Am vandut o masina acum 6 luni facand greseala de ai oferi cumparatorului certificatul si cartea tehnica. Acum cumparatorul masinii pe care am vandut-o nu vrea sub nici o forma sa faca transcrierea. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie pentru a iradia masina?

Multumesc!

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Buna tuturor ! Posibil ca deja ati rezolvat probleme voastre ! Observ  ca au trecut cativa ani buni de la postarile anterioare . Si eu ma invart in acelasi cerc vicios in care noul proprietar nu a transcris masina inca din anul  2012 intre timp a vandut o dupa care a decedat , dar  noul proprietar se plimba nestingerit , am trimis o cerere  la Serviciul Public Comunitar si am primit raspuns , ca s a  efectuat mentiunea privind instrainarea vehiculului in Registrul National de evidenta al conducatorilor auto.

Intrebarea mea este in cazul de fata cum pot sa obtin o hotarara judecatoreasca , pentru al obliga sa se prezinte la Serviciul Comunitar in vederea  efectuarea transcrieri , sau in caz contrar pentru radierea autovehicului din circulatie  , trebuie sa chem in in judecata si Serviciul Public Comunitar ?  Si pe mostenitorii celui caruia i am vandut masina ? mentionez ca masina este vanduta altei persoane  de catre mostenitorii defunctului .

In legatura cu asigurarea RCA , este legal sa se folosesaca la incheierea asigurarii auto de datele mele personale nume si CNP fara acordul meu ?

Va multumesc ! 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.