Jump to content
POLITISTI.ro

Eucaris - probleme la înmatriculare

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua

Am si eu o nelamurire , in legatura cu inmatricularea unei masini aduse din germania .

am depus dosarul complet pentru inmatriculare , cu mentiunea pe certificatul de autenticitate EUCARIS 02

cei la inmatriculari mi-au spus ca trebuie astept intre o luna si sase luni ,raspuns de la interpol.

Ca orice om am intrebat daca nu se poate sa fie o cale mai rapida  pentru inmatriculare , si mi sa spus

sa iau legatura cu fostul propietar din germania si sa scoata masina din acesta baza de bate .

am luat legatura cu propietaru  care mi-a spus  ca la un momentdat a pierdut o placuta de inmatriculare

am luat legatura si cu politia din localitatea  de unde a fost radiata masina  .

care mi-au spus ca masina nu se poate scoate din aceasta baza de date timp de zece ani

si ca din punctul lor de vedere masina nu are nici cea mai mica problema si ca  este perfect inmatriculabila .

am venit la serviciul inmatriculari  cu raspunsul dat de nemti , la care ei mi- au spus ca nu se poate inmatricula

si ca masina trebuie sa fie scoasa din aceasta baza de date 

si acum sunt in situatia  in care  ai nostri zic una si nemti alta , ma intreb exista vreun viciu de procedura sau cineva nu cunoaste procedura ? exista sanse sa nu pot inmatricula masina  ? 

va multumesc  numai bine

• 10 ani mai târziu...
Publicat

A fost cineva de curând în această situație?

Auto blocat la inmatriculare pe motiv de verificare in Eucaris!Auto achiziționat din Slovacia!

Îmi poate spune cineva cât durează toată procedura?Auto se înmatriculează pe firma!Se va folosi la transport international!

Mulțumesc!

• Marius a modificat titlul în Eucaris - probleme la înmatriculare
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Poliția Română nu mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

EUCARIS (European car and driving license information system) este o platformă informatică prin care autorităţile cu atribuţii privind înmatriculare a autovehiculelor şi eliberarea permiselor de conducere din statele membre UE pot schimba în timp real informaţii care să ajute la verificarea autenticităţii şi stării unui vehicul (furat, radiat, accidentat grav etc.) în cazul reînmatriculării vehiculului respectiv într-un alt stat membru, cât şi verificarea exactităţii datelor cu privire la permisele de conducere. 

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.