Jump to content
POLITISTI.ro

Avariere directie si janta auto dupa evitarea unui camion


mosul

Recommended Posts

Buna ziua,

 

      Relatez o intamplare la care am asistat in calitate de pasager dreapta al unui autoturism.

      In timp ce ma aflam intr-un autoturism pe un drum cu cate o banda pe sens, din sensul opus s-a apropiat un tir care cu putin timp inainte sa ajunga in dreptul nostru face o depasire si intra pe sensul nostru de mers dar nu in totalitate. Soferul masinii in care ma aflam trage dreapta pentru a evita un contact cu tir-ul. In acel moment loveste bordura de pe margine care este destul de inalta. Soferii continua drumul. La scurt timp soferul masinii mici verifica janta si evident se observa urmele de lovitura de la bordura. Dupa un timp apare si un joc la directie.

      M-ar interesa daca s-ar fi putut face ceva pentru ca pagubele suferite de autoturism sa fie intr-un fel suportate de soferul tir-ului sau de compania care detine acest tir.

      Ar fi putut f oprit acel tir in trafic imediat dupa incident ? S-ar fi putut face proba acelei depasiri imprudente doar din declaratiile celor din masina in care ma aflam si cu constatarea loviturii pe janta ?

 

Multumesc

 

Link to comment

Da se poate face acest lucru. Problema apare atunci cand trebuie remediate avariile la autoturism. Societatea de asigurari refuza, firma care detine auto refuza iar soferul tirului declara ca nu este vina sa. In acest caz buna ar fi o camera video fie pe masina implicata fie pe strada, proba care impreuna cu declaratiile celor implicati pot fi folosite pentru a putea obtine mai usor despagubiri.

Link to comment

   Ok, multumesc, nu ne-am mai intors din drum sa mergem dupa el sa-i vedem directia si intre timp sa anuntam evenimentul. Dar data viitoare nu mai iert si daca nu obtin nimic in final, poate devine mai constient pe viitor.

  • Upvote 1
Link to comment

Monteaza o camera calitativa in bord in a carei filmare sa fie fie lizibile numerele de inamtriculare.

Soferul de tir o sa devina mai constient cand o sa scoata bani pentru amenda din buzunar sau cand o sa ramana fara permis.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.