Jump to content
POLITISTI.ro

Politist gasit spanzurat in sediul Politiei Aiud


Robert

Recommended Posts

Un politist a fost gasit duminica dimineata spanzurat chiar in sediul unde lucra.

"Agentul de politie avea 46 de ani si nu era de serviciu in noaptea cand si-a luat viata.

"Era un om apreciat la serviciu si din cate stim noi nu avea probleme profesionale. Gestul este regretabil si ne-a marcat pe toti", a declarat pentru Mediafax seful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Alba, subcomisarul Vasile Catargiu.

Potrivit acestuia, politistul a lasat un bilet in care isi cere scuze familiei si apropiatilor, insa nu isi explica gestul.

In biletul de adio, politistul spune ca si-a iubit sotia si fiul si le cere scuze atat acestora, cat si colegilor de serviciu pentru "disconfortul creat" prin fapta sa.

"Imi cer scuze pentru disconfortul creat prin fapta mea. Va multumesc pentru toate clipele petrecute impreuna", se arata in mesajul lasat de politist.

Cazul este cercetat de o echipa de ancheta formata la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Alba.

Politistul era casatorit si avea un fiu. El lucra la formatiunea de Criminalistica din cadrul Politiei municipiului Aiud."

sursa: stirileprotv

Link to comment

condoleante celor apropiati.

pe fondul disponibilizarilor si al problemelor economice, din pacate, aceste acte de autoagresiune se vor inmulti si unele se vor transforma in acte de agresiune. oamenii sunt disperati, iar un om disperat care nu mai are nimic de pierdut... poate cineva din conducerea mai se trezeste in al 13-lea ceas si ia niste masuri pentru asistenta psihologica si sociala a celor cu probleme serioase, desi ma cam indoiesc ca mai avem vreun manager cu un strop de umanitate in el

Link to comment

Condoleanţe familiei.Numai noi ştim în ce ape tulburi înotăm la ora actuală din cauza celor care ar trebui să ne apere nu să ne împingă la gesturi disperate.Dumnezeu să-l odihnească.

Link to comment

Dumnezeu sa il ierte si sa-i intareasca famila. Nu este de condamnat, in conditiile de astazi, multi pot ceda psihic, asa ca dragi colegi va doresc si imi doresc , sa avem puterea de a trece peste vicisitudinile acestor vremi si puterea de a lupta pentru o viata profesionala si personala mai buna . Traim cu speranta in orizonturi mai bune, numai ca de multe ori speranta este o mare.... prostituata.

Link to comment

Un poliţist din Aiud s-a spânzurat în sediul Poliţiei , Sursa : Articol Ziarul Adevarul.ro, 13 februarie 2011

Elisabeta Almăşan, verişoara poliţistului, spune că nu ştie să fi avut probleme în familie sau la serviciu Un agent de poliţie din Aiud s-a sinucis azi-dimineaţă prin spânzurare într-o anexă a Poliţiei municipiului Aiud. Agentul de poliţie nu era în timpul serviciului. A lăsat un bilet de adio în care le cere scuze colegilor, dar nu explică gestul.

Ivan Ilieşu a premeditat gestul pentru că a luat cu el o funie de acasă, pe care a şi folosit-o. Poliţistul era îmbrăcat lejer, într-un trening. Bărbatul s-a spânzurat de o grindă, într-un garaj aflat lângă biroul în care îşi desfăşura activitatea de serviciu. Vecinii şi prietenii poliţistului sunt şocaţi de gestul acestuia de a se sinucide. Toţi susţin că era un om deosebit, căruia îi plăcea foarte mult să muncească. Nu a avut niciun fel de conflicte sau de probleme cu cineva. S-a întâlnit dimineaţă, când a plecat spre sediul Poliţiei, cu una dintre vecinele sale. "Nu mi-a răspuns la salut. Era foarte abătut. M-am mirat pentru că de obicei era foarte sociabil şi discutam de fiecare dată când ne întâlneam", a spus Agneta Silvestru (50 ani), vecina acestuia.

Agneta Silvestru l-a întâlnit pe poliţist înainte de a se spânzura

.Gestul este cu atât mai inexplicabil cu cât agentul de poliţie nu era de serviciu astăzi, dar a mers la poliţie şi s-a spânzurat. A mai scris în biletul de adio că este în deplinătatea facultăţilor mintale şi că nu reproşează nimic nimănui. Poliţistul lucra la serviciul de Criminalistică şi era absolvent al facultăţii de drept.

Poliţistul locuia într-un bloc din Aiudul Nou

Poliţistul se numeşte Ilieşu Ivan şi avea un băiat în vârstă de 17 ani. A fost găsit de un coleg la ora 09.30. Nu era în timpul serviciului atunci când s-a sinucis. A lăsat un bilet de adio în care regretă gestul şi îşi cere scuze colegilor. "Nu le reproşez nimic colegilor mei, le mulţumesc pentru toate clipele petrecute împreună. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat prin fapta mea. Am făcut acest lucru în deplinătatea facultăţilor mintale“, a scris agentul de poliţie Ilieşu Ivan în biletul de adio. Bărbatul lucra în poliţie de 20 de ani. "Nu avea niciun fel de probleme la serviciu", a spus Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.Cunoscuţii nu exclud ca principală cauză a sinuciderii problemele de zi cu zi.

Comunicat de presă făcut public de IPJ Alba:

"La data de 13.02.2011, în jurul orei 9,30, un agent de poliţie, din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit, de către un coleg, spânzurat în incinta subunităţii de poliţie.

Agentul era în afara programului de lucru şi s-a deplasat, în această dimineaţă, la locul său de muncă, fără a fi solicitat. Pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist.

Poliţistul era încadrat în poliţie din anul 1990 şi îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Aiud – compartimentul Criminalistică. În biroul acestuia a fost găsit un bilet prin care îşi cere scuze pentru disconfortul creat prin fapta sa şi prin care spune că nu are nimănui nimic de reproşat, dimpotrivă mulţumeşte pentru toate clipele petrecute împreună.

Poliţistul nu avea probleme de serviciu şi era apreciat pentru activitatea sa. Era căsătorit şi avea un copil de 17 ani. Fapta acestuia este regretată de colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba".

Link to comment

ARAD - Gest şocant al unui agent de poliţie din oraşul Vinga. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani s-a aruncat în gol de la etajul doi al clădirii Universităţii ''Aurel Vlaicu'' Arad, din centrul oraşului.

Tragedia s-a petrecut astăzi, în jurul orei 17,30. Agentul de poliţie a sărit prin geamul holului aflat la etajul 2, plonjând în gol. Impactul cu solul a fost devastator.

Trecătorii au declarat că victima zăcea într-o baltă de sânge şi era inconştient. ''A căzut pe o parte a corpului. Era inconştient. Nu mişca deloc. Pur şi simplu a zburat prin geam'', a declarat un martor. Un echipaj SMURD a sosit la faţa locului şi l-a transportat pe poliţist la Spitalul Judeţean Arad. Agentul este în acest moment în comă. Tragedia este cu atât mai mare cu cât fratele victimei a fost martorul acestei tentative de sinucidere . A încercat să-l oprească, dar nu a reuşit decât să-l prindă de haine, dar nu a fost suficient . Dorinţa fratelui său de a-şi curma viaţa a fost mult mai puternică.

Agentul de poliţie se afla în concediu medical fiind diagnosticat cu probleme de ordin psihic, primind chiar şi tratament, fapt confirmat de reprezentanţii IPJ Arad. Aceştia au mai declarat că poliţistului i-a fost luat dreptul de a mai purta armă în momentul în care s-a descoperit că acesta ar avea probleme. De asemenea, familia agentului de poliţie a spus că în urmă cu două zile acesta a plecat de acasă, fiind găsit ulterior pe câmp. Îngrijorat, fratele poliţistului încerca să-l supravegheze permanent, de teamă să nu i se întâmple ceva rău. Surse ne-au povestit că ieri, cei doi fraţi au venit la Arad, probabil după cumpărături.

Poliţistul i-ar fi spus fratelui său că are ceva de rezolvat în centrul oraşului şi s-a dat jos din maşină, intrând în clădirea universităţii. Presimţind parcă ce urma să se întâmple, fratele agentului l-a urmărit. L-a găsit în holul de la etajul doi al clădirii pregătit să sară pe geam. Credea că l-a prins. Picăturile de sânge de pe holurile universităţii stau mărturie că bărbatul a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să-şi salveze fratele. În stare de şoc, fratele poliţistului a coborât în fugă de la etajul doi şi a plecat cu maşina.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.