Jump to content
POLITISTI.ro

Accident "cu intentie"

al3xandru

Recommended Posts

Buna ,

Va cer opinia in legatura cu un filmulet vizualizat pe siteul justitiarilor cu camere pe bord (cred ca stiti despre care e vorba) :

Avand in vedere ca recunoaste ca exista o oarecare intentie , autorul este pasibil de vreo sanciune ?

O concluzie a mea : Camera pe bord dauneaza grav ... 

din ce se vede pe filmare, e clar ca taximetristul e de vina, insa nu se pune problema de intentie pentru ca accidentul prin definitie inseamna ca nu vrei neaparat sa se intample ceva...

Accident "cu intentie" e deja pleonasm

Pe site-ul respectiv omul a dat de inteles ca a tras dreapta intentionat (din comentariile lui) . Fapt ce reiese si din film. 

In urma accidentului ambii s-au deplasat la sediul Politiei insa nu stim ce a declarat acolo.Din spusele lui a fost sanctionat taximetristul.

Edited by al3xandru

Wow! Sunt satul de ”justitiarii” astia de 2 lei... Care justitie ai aplicat-o?! Aceea a benzii preluate mostenire de la ma-ta si tac-tu?! Stupid cel putin, dar astfel de oameni exista printre noi. Dupa accident, se opreste in banda 2, se vede clar ca ceilalti participanti la trafic il ocolesc pt a putea continua deplasarea. Deci scopul actiunilor sale nu e ”Legea”, nu e ”bunul simt”, nu e ”fluidizarea traficului”, ci doar sa fie mai cu mot si mai cu camera de 100 de lei in bord. (si sa ii dea el, cunoscatorul, o lectie celuilalt sofer)

De cand solutionez accidente usoare, le-am gasit si o denumire stupizilor astora: ”cei care isi impart dreptatea la Politie”. Nu pt ca ar fi bine, ci doar pt ca sunt atat de lipsiti de toleranta pt cei din jur incat le aduce o imensa bucurie atingerea pedalei de acceleratie pt a nu permite trecerea celui de pe alta banda in fata sa, iar orgasmul vine din amenda aplicata de politist. 

On topic vinovatia apartine taximetristului, cel care cara un client din pct A in pct B pt 6 lei pe cursa, iar idiotenia apartine 100% celui care isi arat opulenta cu o camera in bord! Noi sa fim sanatosi! :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

pai vezi deci taximetristul a fost sanctionat...

iar intentia e greu sa o stabilesti mai ales ca presupun ca cei doi nu se cunosteau asa ca de ce ar fi vorba de intentie!!!

da... cam asa e cum zice si  bundesgrenzschutz

off-topic: sa il fereasca sfantul sa se aseze cu filmarea asta de pe Oltenitei la mine la masa, ca ii arat eu si justitie, si lipsa de toleranta! :clip:

• Upvote 1
  • Downvote 1

pai vezi deci taximetristul a fost sanctionat...

iar intentia e greu sa o stabilesti mai ales ca presupun ca cei doi nu se cunosteau asa ca de ce ar fi vorba de intentie!!!

da... cam asa e cum zice si  bundesgrenzschutz

Alecsander iti citez de pe site-ul respectiv . Pe aici intr-o oarecare masura isi declara intentia :

"lamuriri :

* eu unul m-am cam saturat de nesimtirea si mitocania unora care se considera soferi .

* puteam sa trag stg de volan , puteam sa merg drept , puteam sa-i fac loc , dar la fel de bine puteam sa trag drp de volan cum de altfel am facut . Unde este problema ? Problema este ca eu am tras de volan sau ca el merge precum pipi la bou . Oare de ce refuzati sa vedeti problema de la care s-a ajuns aici ? Sau va este frica , stiind ca si voi mai faceti astfel de manevre , sa nu cumva sa traga cineva de volan ? Credeti ca daca se oprea , se asigura , dadea semnal nu-l lasa cineva sa treaca ? Dar este mai bine sa faci ce vrei , cum vrei , sa mergi pe unde te taie capu’ si sa te ghidezi dupa singura ta lege : dupa mine potopul . Nu ?!" ..... 

Comentariu e mail lung am citat doar o parte.

da sunt de acord cu tine 

dar tot nu inseamna intentie e mai degraba incapatinare si frustrare, etc. 

Intentia inseamna totusi altceva

''a putea sa ii faca loc'' dar nu a vrut nu inseamna intentie, este aparat de lege ca el mergea drept

sa nu ma intelegi gresit nu inseamna ca sunt de acord cu el doamne fereste, dar asta pana la urma situatia de fapt si in cauza

• Moderator

Eu mă îndoiesc că la politie a recunoscut că a tras dreapta de volan intentionat. În astfel de situatii spun că s-au pierdut cu firea, s-au panicat când l-au văzut pe celălalt că a intrat peste ei. Intentia e foarte greu de dovedit.

Comportamentul si reactia autorului clipului este generată si de existenta acelei camere. Acolo în lumea lui, el probabil că trăieste cu impresia că i-a servit o lectie taximetristului si acesta nu se va mai băga asa cu tupeu în veci. Nu e deloc asa. Dacă întradevăr l-a lovit intentionat, omul nu e cu nimic mai breaz decât taximetristul tupeist, sunt exact la fel amândoi, doi prosti ce circulă printre noi pe drumurile publice, a căror gândire si mentalitate nu poate depăsi pragul: "ba pe-a mă-ti".

• Upvote 1

Nu poti sa faci dosar din atat... Americanii in zic: ”nebunie temporara” si dau achitare pe astfel de cazuri. 

Edited by bundesgrenzschutz

Culmea ca multi l-au "aplaudat" si incurajeaza astfel de practici.

Cat despre intamplare nu am nici o legatura cu cele intamplate , nu profesez ca taximetrist ci am fost doar curios de speta.

Va multumesc tuturor pentru lamuriri.

L.E Din punctul meu de vedere a fost o marlanie acoperita de lege. 

Edited by al3xandru

Mai rau este ca multi idioti, cum avem un exemplu in subiectul te "corecteaza" uneori, punandu-ti viata ta sau a altora in primejdie fara sa cunoasca legea.

In cazul de fata a "invatat minte" un taximetrist caruia i-a iesti pana acum conducerea cu tupeu.

Ceilalti tupeisti insa, raman.

@bundesgrenzschutz

Incerc sa-mi dau seama daca ai ceva impotriva tuturor celor care au o camera in masina sau doar impotriva celor care pot evita un accident si nu o fac. Te rog sa clarifici acest aspect, daca vrei, ca sa stiu daca punctez si eu cateva idei sau nu.

Multumesc! :) 

Fumatul nu dauneaza tuturor oamenilor, ci, celor mai multi.

Cu alte cuvinte, aparitia camerelor ridica artificial riscul accidentelor datorita aparitiei justitiarilor, in nici un caz camerele instalate in vehicul nu scare riscul de accident

@DOD   Nu cred ca o camera in bord te face imediat dobitoc. Nu am ceva cu cei cu camere in bord, cum nu am ceva cu cei care au telefoane mobile. Pe acestea din urma unii le folosesc la comunicare / amintiri / evenimente, etc, altii le folosesc sa posteze ”masa” pe FB. Intelegi?

Eu am ceva cu genul asta de persoane lipsite de toleranta, care comit o fapta cu intentie pt ca in viziunea lor, sunt nevinovati, iar cei care gresesc in vecinatatea lor ar trebui scosi in fata si executati in ”Piata Mare”. Nu militez pt nici una din parti, treaba mea e sa fiu impartial, insa cei care iau justitia asta prost inteleasa in propriile maini gresesc. In felul asta e greu sa mai distingi raul de bine, creezi tensiuni gratuite, toate pt ca tu ai un esec personal in ceea ce priveste ”pastrarea calmului”. Pricepi? Deci daca ar fi sa am ceva cu cineva anume, ar fi cei care nu gandesc  :slapb:

Edited by bundesgrenzschutz
  • Upvote 2
@bundesgrenzschutz

Am inteles. Foarte corect, de altfel.  :emo-yessir:

Nu neg ca mai zambesc cateodata, parca "razbunat", la astfel de faze, dar asta nu inseamna ca le-as face vreodata. Probabil as face sute de accidente pe an. 

Oricum, astfel de oameni sunt rari. Sunt mii de persoane in Romania care filmeaza ( printre ei si colegi de-ai tai) si cateva sute care-si expun filmarile in diverse locuri. Ca mai este cate o "vedeta" la nu stiu cat timp si este pusa aici ( ca doar n-o sa fie puse "banalitati, ci sange si spectacol), nu inseamna nici pe departe ca toti sunt justitiari. Ar fi extrem de incorecta si subiectiva aceasta catalogare.

Stiu, ai precizat ca nu ai spus asta, dar am tinut sa argumentez, in general.

@cezar1

Deci pana la urma arma ucide, ha?