Jump to content
POLITISTI.ro

Brigada de politie rutiera chiar nu are nimic de spus?

Postare recomandată

Publicat

Am trecut astazi pe jos prin zona Titan si m-am crucit. Am vazut noile trotuare cu piste de biciclete integrate, imi pare rau ca nu am avut o ruleta la mine ca sa masor latimea acelei piste dar ochiometric are in jur de 80-90 de cm latime, si am vazut ca s-au si montat deja indicatoare rutiere. Sincer chiar nu gandeste nimeni in tara asta, dar cu o latime asa mica cum sa poti face depasiri cand ghidonul are latimea de 70 de cm, si doi la mana fara o separare macar pin o bordura de 5 cm fata de traficul pietonal cred ca ne putem astepta la accidente, pentru unii bicicleta e mijloc de transport nu doar de relaxare, si nu vreau sa ma gandesc la ce se poate intampla la intanlirea intre un pieton intrat mai mult sau mai putin accidental pe pista sau la efectuarea unei manevre de depasire, avand in vedere ca eu cu bicicleta circul in mod curent pe plat cu viteze de 32-35 km/h. Oare pistele astea au primit avizul BPR sau semnele sunt puse asa sa ia ochii fraierilor ca e campanie electorala

post-571-0-78727800-1398966944_thumb.jpg

post-571-0-01647500-1398966956_thumb.jpg

post-571-0-62396300-1398967053_thumb.jpg

• Apreciez 4
  • Displace 7
Publicat

Azi am trecut cu masina de serviciu pe langa 2 biciclisti. Unul m-a dat in aia mamii, iar celalalt avea casti, nu a auzit claxonul meu si nu a vazut semnalizarea mea,  pendula pur si simplu intre moarte si bagat una persoana nevinovata conducator auto in accident cu victima din cauza domniei sale. Crede-ma, ce vrei tu, nu se pupa deloc cu rata biciclistilor inconstienti, ce isi pun zilnic viata in pericol, facand slalom printre masini.

Apropo, ti-am dat vot negativ, ca sa stii, fiindca esti complet paralel cu realitatile celor din Brigada de Politie Rutiera, oamenii aia se confrunta cu probleme mult mai grave fata de ce expui tu...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Ce ar fi ca in sectiunea aceasta sa raspunda doar politistii si nu toti bagatorii de seama?

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Mi se pare ca exista ceva legat de lățimea lor intr-un normativ, o sa caut. Dar oricum mi se par periculoase cele prezentate de mine mai sus. O sa le parcurg intr-o zi cap coada si o sa încerc sa le fac o analiză obiectiva. Oricum fără o separare față de pietoni măcar printr-o bordura de 5-10 cm e nasol. Si bicicliștii sunt asa cum sunt dar nici cu pietonii nu imi e rușine. Iar de șoferi eu unul nu prea mă plâng. Anul trecut am băgat 6000 km pe bicla fara o zgârietură si asa am reușit să mă învăț cu traficul si acum o sa fac din nou școala de șoferi caci nu mi-am luat permisul pana acum deoarece nu mă simțeam in stare sa mă integrez în trafic.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Legat de biciclisti care trec pe rosu sunt total de acord ca 99.99% o fac, dar consider ca ar trebuii sa li se aplice amenzi ca sa ii civilizam. 

Legat de soferi na ca astazi ma plang de unul asa de dimineata: Intersectie Buzesti cu Piata victoriei, Avem doua benzi marcate pentru viraj la dreapta si doua benzi marcate pentru viraj inainte. Culmea astazi chiar era liber traficul acolo, ma incadrez pe prima banda pentru mers inainte (a treia banda de la bordura) pe fiecare din cele patru benzi cate o masina bineinteles ca toate 4 au facut la dreapta. Daca pe cel care era pe banda 4 de la bordura sa zicem ca il inteleg ca era incepator dar cel de langa mine de pe banda 3 nu era. Oricum nici unul dintre ei nu s-a asigurat, noroc ca am oglinzi si reflexe ca altfel, Dumnezeu cu mila, dar astea le patesc zilnic, deja m-am obisnuit. 

Si pentru a intelege toata lumea de ce eu spun ca pistele de mai sus sunt nesigure va atasez o fotografie a ecranului GPS-ului facuta dupa deplasarea de acasa la serviciu. Sincer fara o separare intre Pietoni si Biciclisti totul va tine de noroc pana cand va avea loc o busitura. Ca sa mentin acea medie de deplasare oprindu-ma la toate stopurile in mod normal am mers cu 24-25 km/h. Tineti cont ca eu am MTB dar cei cu cursiere scot in mod curent o medie de 40-45 km/h

post-571-0-42399800-1399006412_thumb.jpg

Modificat de yo3ies
  • Apreciez 2
Publicat

ai grija pe unde-ti lasi GPS-ul. Scump si pro.

Iti recomand si tie ce le recomand celor care vor sa inceapa motociclismul.

O masina mica un an, doi cu care sa "simti" traficul, Aveo, Smart, Spark etc.

Scopul este sa te "integrezi", sa te adaptezi traficului, nu sa faci pe politistul.

Publicat (modificat)

De la yo3ies citire:

„Intersectie Buzesti cu Piata victoriei, Avem doua benzi marcate pentru viraj la dreapta si doua benzi marcate pentru viraj inainte.”

Nu înțeleg cum poți să virezi înainte? te rog lămurește-mă că m-ai băgat rău de tot în „ceață deasă”.

Modificat de iav
  • Apreciez 1
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Dar ceva la subiect nu poţi să spui, iav

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.