Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul de interne acuza liderii sindicali


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Ministrul de interne, Traian Igaş, i-a acuzat ieri pe liderii sindicali că nu ar fi " foarte străini de ceea ce se întâmplă în vămile din România ", cerându-le, totodată, acestora să îşi clarifice poziţia în raport cu combaterea evaziunii şi a corupţiei.

"Am o rugăminte mare la adresa liderilor de sindicat, să încerce să se poziţioneze într-un anumit fel, să ştim dacă sunt alături de noi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii şi a corupţiei sau se poziţionează aşa cum ne-au arătat în ultima perioadă, alături de acei oameni care săvârşesc anumite fărădelegi în instituţiile statului. Din ceea ce vedem, ce am aflat şi din ce vorbesc gurile rele, se pare că unii lideri de sindicat nu sunt foarte străini de ceea ce se întâmplă în vămile din România...."

:naughty: Stie mai multe si nu spune, ori se foloseste de acest moment pentru a ataca persoanele incomode?

Link to comment

Daca sunt vinovati domnii lideri sa faca cumva domnul Igas sa mareasca lotul de la parchet.

Daca incearca sa atace fara probe se va discredita singur.

Parerea mea. :emo-yessir:

Link to comment
  • Moderator

Acuzaţie: Şpagă de 20.000 de dolari pentru liderul de sindicat Vasile Marica

20.000 de dolari este suma cu care o inspectoare vamală şi-ar fi cumpărat postul în urmă cu câţiva ani. Aceasta este declaraţia unor „surse” din interiorul sistemului vamal, care precizează că banii au ajuns la actualul lider al Sed Lex, Vasile Marica.

Vasile Marica a declarat:

„Nu mi-a dat nimeni niciun ban. Ducu este bărbatul, într-adevăr, dar eu n-o cunosc pe ea. N-am văzut-o niciodată. Pe Ducu-l cunosc, într-adevăr. Am încercat, sindicatul, să înfiinţăm o firmă împreună. Nu mi-a dat niciodată niciun ban. Şi cu asta basta. N-a mers firma respectivă. Am închis-o şi i-am dat-o lui. Şi cu asta, basta. Nu m-a ajutat el cu nimic şi cu nimeni"

Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex:

„Domnul Marica este un şurub esenţial al maşinăriei diabolice de acoperire a evaziunii fiscale, fiind veriga de legătură dintre PNL şi celelalte grupuri de interese din cadrul Autorităţii vamale, iar preşedintele Băsescu, anul trecut, la întâlnirea cu liderii confederaţiilor sindicale i-a rugat pe aceştia să transmită domnului Marica că patronează un sindicat care gestionează contrabanda şi evaziunea fiscală”

articolul complet

Link to comment
  • Moderator

Și mie mi se pare că aici e vorba doar de plata unor polițe mai vechi ale marinarului. Marica a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai marinarului și chiar a reușit să-l supere.

Pare cusută cu ață albă această poveste ... acum 12 ani, a făcut o firmă cu soțul uneia din vamă ... a luat șpagă pentru a facilita ocuparea postului dar respectiva lucra deja ... :blink:

Link to comment

Am citit un interviu dat de baselu azi sau ieri, ce era plin de "mesaje codificate", indemnuri si sarcini pentru cei de la DNA. Le transmite voalat sa-i convinga pe spagarii din vami ce sunt arestati sa-i bage la saramura pe liderii sindicali. Spune baselu ca in ancheta privind circul din vami, se va ajunge la capii importanti ai retelei numai daca arestatii vor vorbi (ce trebuie :clip: ). Pai domnii procurori ce au pazit? Si-au construit o ancheta bazandu-se pe ce vor declara cei arestati? :doh: Foarte profesionist gandit!?

A identificat chiorul care este principalul dusman al tarii, sindicalistii (ca doar l-au injurat si balacarit tot anul trecut). :naughty:

Colac peste pupaza, acum ne spune nea presedintele ca din datele serviciilor secrete nu rezulta ca spaga din vami ar fi mers catre vreun politician, ci catre sindicalisti. Probabil vrea sa-l credem?

Link to comment

Se stie ca intre Marica si Lincu existau de mai multa vreme niste polite de platit mai ales ca Marica a incercat sa il dea jos pe Lincu de la sefia Prolex-ului. Nu numai ca sunt cusute cu ata alba aceste asa zise "destainuiri" dar se si vede de la o posta ca sunt dispozitiile marinarului nr.1 al tarii. Nu trebuie sa fim ingineri sa vedem ca se incearca denigrarea unui lider sindical care a inceput sa vorbeasca si sa apara pe "sticla" mai mult decat trebuie. Probabil ca daca nu s-a putut "realiza" vreun dosar penal macar sa se foloseasca de mase pentru a manipula opinia publica. Eu unul nu mai cred asa ceva.

Link to comment
  • Moderator

Ceea ce vedem în acest caz, nu este nimic altceva decât o lecție tipică din manualul de manipulare, prin care javra ordinară încearcă să scape de o persoană incomodă, care l-a călcat pe bătături și l-a cam bălăcărit rău de tot, după părerea mea.

Azi, dacă nu ați văzut deja, fostul vameș Lincu, a organizat o mare conferință de presă în care a scos în lumina reflectoarelor un fost șef de vamă, Marius Ungureanu, care susține că între anii 1997-2002 i-a dat 2000-2500 dolari lui Marica, spunând că el este cel care „a înfiinţat, organizat şi e principalul beneficiar al acestui sistem”.

Un discurs steril și tipic celor ce practică „dezvăluirile incendiare și senzaționale”, dar fără nicio substanță.

Ungureanu mai spune și că nimeni nu vrea să vorbească, temându-se de repercursiunile ulterioare, asta cu toate că au trecut ceva ani de atunci, iar Marica nu este vreun demnitar sau șef, deci nu poate numi sau destitui din funcție și este de notorietate conflictul său cu cei de la putere. De asemenea mai spune că a făcut două autodenunțuri dar nu l-a luat nicio instituție în seamă. Oare de ce?

Toate astea în situația în care, acest acuzator de ocazie, a fost condamnat și a executat o pedeapsă privativă de libertate și a fost implicat în foarte multe scandaluri, deci e plin de bube în cap.

Eu sunt convins că dacă exista ceva cu care Marica să fie agățat, marinarul nu ar fi ezitat pentru nicio clipă, iar acum cu siguranță Marica era prin arest preventiv. Probabil că nici Marica nu e o ușă de biserică, dar totuși ... să susții că un lider de sindicat poate crea o influență care să acapareze un întreg sistem, iar șefii și politicienii ce conduc să fie doar niște victime inocente, mi se pare că nouă, celor ce privim acest circ, ni se insultă inteligența.

Sunt curios dacă Lincu are vreo promisiune de la Băsescu sau face toate astea doar pentru a încerca să lovească într-un sindicat concurent?

Link to comment

Ce conţine autodenunţul unui fost şef de vamă, Articol pulbilcat in ziarul Romania Libera 15 Februarie 2011

Marius Ungureanu, fost şef de tură şi de vamă la punctul Giurgiu-Mocănaşu, între anii 1990 şi 2003, a declarat că liderul sindicatului Sed Lex este capul unei caracatiţe în sistemul vamal. Vasile Marica ar avea oameni în toate punctele vamale pe care îi controlează prin şantaj, potrivit declaraţiilor lui Ungureanu. Fostul angajat al vămii Giurgiu a făcut autodenunţ cu privire la faptele de luare şi dare de mită. Acesta recunoaşte că a colectat sume de bani şi că i-a dat lunar, timp de 6 ani, câte 2.000 - 2.500 de dolari liderului de sindicat Vasile Marica.

Potrivit unui calcul simplu, Vasile Marica ar fi primit între 1996-2002 peste 140.000 de euro doar de la vameşul Marius Ungureanu. "Marica a înfiinţat, organizat şi este principal beneficiar material al acestui sistem.", a spus Ungureanu.

Marius Ungureanu susţine că de la Biroul Vamal Giurgiu mai erau două persoane care cotizau pentru Marica Vasile şi anume Robert Cristoi (tot 2.500 dolari) şi Ciobanu Eugenia. De-altfel, Vasile Marica locuia în apartamentul din Bucureşti - Cartierul Dristor - a lui Ciobanu Eugenia (lidera de sindicat de la Biroul Vamal Giurgiu). În diferite ocazii, când îi preda lui Vasile Marica sumele provenite din mită, fostul vameş i-a întâlnit pe lucrătorii vamali Alin Pilcă şi Marius Făinărea de la Biroul Vamal Constanţa, care „cotizau" sume importante. De exemplu, Alin Pilcă îi dădea lui Marica suma de 10.000 de dolari. "Din 1996 până în 2002 îi dădeam câte 2000-2500 de euro pe lună, împreună cu Cristoi Robert şi Eugenia Ciobanu", a spus Ungureanu într-o conferinţă de presă.

Crăciunescu, ofiter SRI Giurgiu, a înregistrat colectarea mitei

Marius Ungureanu susţine în autodenunţul către Parchet, că unele din aceste fapte erau cunoscute şi de către ofiţeri S.R.I., nominalizându-l, în acest sens, pe Şerban Crăciunescu din cadrul S.R.I. Giurgiu. Cu ajutorul lucrătorului vamal Dan Voinea, ofiţerul a efectuat o înregistrare a unei şedinţe ad-hoc, în care Robert Cristoi le spunea lucrătorilor vamali că Marica Vasile a solicitat o sumă mai mare de bani. Fostul vameş spune că avea cunoştinţă că sistemul de colectare al lui Marica Vasile era format din şefi de vămi şi şefi de tură şi/sau anumiţi lideri de sindicat.

Marica, apărătorul celor care plăteau taxa lunară de protecţie

Astfel, Marica îi cerea şefului autorităţii vamale să-i numească în funcţii pe cei indicaţi de acesta în schimbul „liniştii" în caz contrar, ameninţându-i că va trece la proteste sindicale şi atacuri în mass-media. Prin influenţa pe care o avea, Vasile Marica oferea promovări în funcţii de conducere, dar şi protecţie în caz de disponibilizări, ca urmare a reorganizării autorităţii vamale. Prin membrii de sindicat pe care i-a avut în comisia de disciplină, Marica sancţiona sau scăpa de răspundere disciplinară, după caz, lucrătorii vamali cercetaţi disciplinar. Potrivit fostului vameş, Vasile Marica "dacă nu avea şef de vamă, avea măcar doi şefi de tură".

Cine a plătit pentru protecţie

Marius Ungureanu dă şi exemple concrete de persoane, care au contribuit cu sume de bani la Vasile Marica şi au fost promovate în funcţie, de-a lungul timpului:

- Robert Cristoi - numit şef de vamă la Giurgiu (actualmente, prefect al judeţului Giurgiu);

- Alin Pilcă - promovat şef al Biroului Vamal Constanţa şi director al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa;

- Marius Făinărea - şef al Brigăzii de Supraveghere Vamală Constanţa;

- Dan Ioan Regman - fost consilier al lui Nini Săpunaru, director al Direcţiei regionale Vamale Bucureşti, lider de sindicat auto-suspendat din funcţie şi angajat al Sindicatului „Unirea", fost consilier al ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu;

- Marcel Mutescu (vicepreşedinte la nivel naţional al Sindicatului „Unirea") promovat din 2005 director la Direcţia Proceduri Vamale din cadrul A.N.V., autorizând comisionarii în vamă, firmele de duty-free şi diferite operaţiuni vamale;

- Romeo Zaharia - fost lider la nivelul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi director adjunct la Vama Ploieşti;

- Liviu Durbac actualul şef al Biroului Vamal Constanţa, numit în funcţie prin înţelegerea dintre Vasile Marica şi Eugen Bogatu.

Marica, prin şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor, controla promovările în funcţii

Prin intermediul fostului Secretar general al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Gheorghe Stambelu, Vasile Marica controla numirile în funcţiile de conducere, atât din vămi, cât şi din alte instituţii publice.

În anul 2005, prin influenţa lui Vasile Marica, Gheorghe Stambelu a fost numit director al Direcţiei Resurse Umane din autoritatea vamală. Odată cu preluarea atribuţiilor de numire a şefilor şi directorilor de vămi de către A.N.A.F., Gheorghe Stambelu a fost avansat director la Direcţia Resurse Umane din această instituţie. Ungureanu mai declară că persoanele susţinute de Vasile Marica aveau întâietate în numirile pe funcţii chiar înaintea propunerilor făcute de prefecţii judeţelor.

Jurnalisti platiti de Marica?

De faţă cu fostul vameş, la mai multe întâlniri, Vasile Marica susţinea că şi-a făcut relaţii în mass-media prin banii şi cadourile pe care le-a oferit, precum şi prin mesele de la restaurantele de lux.

Marius Ungureanu, fost şef de tură şi de vamă la punctul Giurgiu-Mocănaşu, între anii 1990 şi 2003, a declarat că liderul sindicatului Sed Lex este capul unei caracatiţe în sistemul vamal. Vasile Marica ar avea oameni în toate punctele vamale pe care îi controlează prin şantaj, potrivit declaraţiilor lui Ungureanu.

Ungureanu îşi aduce aminte că Vasile Marica i-a solicitat suma de 5.000 de dolari pentru a-şi cumpăra diploma de licenţă. În acest sens, acesta s-a întâlnit cu Marica la Restaurantul Golden Blitz, unde, i-a dat banii unei persoane care s-a prezentat ca fiind secretara universităţii. După 24 de ore, Vasile Marica era absolvent cu diplomă de licenţă, fără să fi fost vreodată la cursuri sau examene.

Corupţia din vămi, protejată de Poliţie

Marius Ungureanu spune despre Vasile Marica că şi-a întărit influenţa de-a lungul timpului, reuşind să-şi găsească colaboratori şi în rândul poliţiei, numind un poliţist în funcţia de vicepreşedinte al Alianţei „Sed Lex". După 6 ani de cotizare continuă, în anul 2002, Marius Ungureanu a refuzat să-i mai dea sume de bani lui Vasile Marica. Supărat, liderul de sindicat a făcut presiuni asupra şefului poliţiei Giurgiu, iar Ungureanu a fost reţinut în arest (timp de 4 luni de zile), fiind acuzat că nu a fost la serviciu, dar a încasat salariul.

Cine este Marius Ungureanu

Marius Ungureanu a fost şef de tură şi de vamă la Giurgiu. Ungureanu nu mai lucrează din anul 2003 în autoritatea vamală. Considerând că a primit o lecţie dură de la viaţă şi o suferinţă pe măsură, Marius Ungureanu a ales, acum, odată cu declanşarea scandalului din vămi, să lase teama deoparte şi să contribuie la elucidarea unor ilegalităţi şi să destructureze prin acest denunţ o „reţea" importantă din vămile din România, al cărei patron este Vasile Marica.

Fostul vameş îşi doreşte ca prin exemplul pe care l-a dat să încurajeze şi pe alţi angajaţi sau foşti angajaţi ai vămii să facă publice fapte de corupţie şi persoane implicate, fie ele din afaceri, politică sau sindicat. Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la veridicitatea celor declarate, Marius Ungureanu este de acord să participe la o confruntare, în direct la televiziune, cu Marica Vasile, ambii conectaţi la detectorul de minciuni.

Marius Ungureanu a parasit sistemul vamal după ce a început urmărirea penală împotriva sa.Potrivit informaţiilor din presă, Marius Ungureanu a fost şeful Vămii Giurgiu în perioada în care Dinu Gheorghe (cunoscut şi sub numele Dinu „Vamă") a condus Autoritatea Naţională a Vămilor.

În 2003 Marius Ungureanu a fost implicat în mai multe scandaluri legate de contrabanda şi trafic de droguri şi ţigări, pentru care a şi fost condamnat la închisoare. Conforma datelor prezentate de presă, între 1994 şi 1997, Ungureanu era cunoscut drept „creierul afacerilor cu ţigări şi alcool".

Tot presa vehicula că după ce Marius Ungureanu şi-a ispăşit condamnarea ar fi urmat cursurile unei facultăţi de teologie, devenind preot. Episcopia Giurgiului ar fi cumpărat o vilă de la fostul vameş, pentru 750.000 euro, pe care a transformat-o într-o mănăstire de lux, cu piscină şi cu căprioare în curte. Episcopia Giurgiului afirmă că nu există niciun preot numit Marius Ungureanu.

Comentariu propriu : Va recomand ca la analiza acestui articol de presa sa-l treceti prin filtrua cel putin doua aspecte,primul - aveti in vedere ca respectivul cotidian este cunoscut ca un oficios proguvernamental- si al doilea - este faptul ca persoana care lanseaza acuzatiile la adresa liderului sindical, este o persoana dubioasa, fost lucrator al sistemului,o vulpe care nu mai ajunge la struguri si spune ca sunt acri.

Link to comment
  • Moderator

Marius Ungureanu a fost seful Vamii Giurgiu in perioada in care Dinu Gheorghe a condus Autoritatea Nationala a Vamilor.

A fost implicat in mai multe scandaluri legate de contrabanda si trafic de droguri si tigari, pentru care a si fost condamnat la inchisoare.

Link to comment

Potrivit ziarului Curierul National, din februarie 2003 se scria despre Ungureanu Marius ca este "cunoscut ca fiind creierul afacerilor cu tigari si alcool din perioada 1994 - 1997, contrabanda efectuata prin vamile BAC-mic si Mocanasu" si ca este "cunoscut ca fiind dependent de droguri". Tot in presa mai apar informatii cum ca Episcopia Giurgiului ar fi cumparat o vila de la fostul vames, pentru 750.000 euro, un pret considerat "umflat", pe care a transformat-o intr-o manastire de lux, cu piscina si cu caprioare in curte.

A fost implicat si in afaceri cu oameni din lumea interlopa, printre care Costel Bobic, dar si in transporturi de droguri intre Turcia, Bulgaria si Romania, lasand autocarele turcesti date in consemn sa treaca fara probleme. A fost arestat in 2003 si condamnat apoi pentru trafic de tigari.

sursa: HotNews - alt site oficios proguvernamental :naughty:

Link to comment

Hm...parca toti suntem luati drept prosti...noi nu vedem "preocuparea" acestui regim de a limita miscarea sindicala...cate presiuni nu se fac inaintea oricarui miting...parca nu se vede...dar asta este...NE MERITAM SOARTA.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.