Jump to content
POLITISTI.ro

Permis anulat,contestatie hotarare judecatoreasca.

VladChp

Recommended Posts

Hristos a inviat ! Dupa cum spune si titlul am avut permisul anulat pentur vatamare din culpa,am depude contestatie in temeiul noului cod rutier si mi-a fost aprobata,intrebarea mea este cum imi pot recupera permisul. Va multumesc pentru ajutor si voi posta hotararea judecatoreasca.

Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul art.598 alin.1 lit.d din Noul Cod de Procedură Penală (în continuare NCPP), admite contestaţia la executare formulată de către contestatorul condamnat Chiperi Vlad Michael, fiul lui Victor şi Liliana, născut la data de 30.01.1992 în mun. Roman, jud. Neamţ, domiciliat în mun. Roman, str. Roman Muşat, bl. 6, apt.21, jud. Neamţ, privind sentinţa penală de condamnare nr.129 din 27.03.2013 a Judecătoriei Roman, rămasă definitivă prin decizia penală nr.95 RP din 18.06.2013 a Tribunalului Neamţ, prin care contestatorul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art.184 alin.1 şi alin.3 C.pen. 1969 (infracţiune din 28.08.2012 – persoană vătămată Miloş Elena Beatrice, vătămare de 17 – 18 zile de îngrijiri medicale) la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II – a şi lit.b C.pen. 1969, ambele suspendate condiţionat conform art.81 C.pen. 1969 şi respectiv art.71 alin.5 C.pen. 1969 pe un termen de încercare de 2 (doi) ani şi 2 (două) luni. În baza art.4 din Noul Cod Penal (în continuare NCP) coroborat cu art. 3 alin.1 din Legea nr.187/2012, constată dezincriminată prin efectul intrării în vigoare la 1.02.2014 a Noului Cod Penal infracţiunea de vătămare corporală din culpă prevăzută de art.184 alin.1 şi alin.3 C.pen. 1969, în modalitatea săvârşită de contestatorul Chiperi Vlad Michael pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală nr.129 din 27.03.2013 a Judecătoriei Roman, pronunţată în dosarul nr.517/291/2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr.95 RP din 18.06.2013 a Tribunalului Neamţ. Constată încetate de drept toate efectele prevăzute de legea penală ale condamnării suferite de contestatorul Chiperi Vlad Michael, cu datele de stare civilă indicate mai sus, prin sentinţa penală nr.129 din 27.03.2013 a Judecătoriei Roman, pronunţată în dosarul nr.517/291/2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr.95 RP din 18.06.2013 a Tribunalului Neamţ. În temeiul art.275 alin.3 NCPP cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea copiei minutei pentru Ministerul Public şi pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 07.04.2014.
Document: Hotarâre  137  07.04.2014

• Downvote 1
  • 1 month later...

Buna,

sunt in aceeasi situatie, eu am fost la politie dinTM am depus o cerere de ridicarea sanctiunii anularii permisului de conducere si restituirea acestuia si am anexat copia hotararii de dezincriminare dupa care am fost in audienta. Mi-au spus ca nu au procedura pe astfel de cazuri drept urmare au cerut un punct de vedere Juristului Politiei Romane de la Bucuresti. Asteptam raspunsul.

Toti avocatii carora le-am prezentat speta au spus ca permisul de conducere trebuie restituit.

Dvs ati rezolvat pana acum ceva???

Mult succes.