Jump to content
POLITISTI.ro

martor proces trecere rosu


jeforie

Recommended Posts

in urma cu cateva luni am fost oprit pentru trecere pe rosu la trecere de pietoni. mi-a fost scris procesul verbal, urmand a mi se retine permisul. 

intre timp mai sunt opriti si alti participanti la trafic, tot pentru trecere pe rosu. 

in cazul unuia dintre ei am fost pus sa semnez pe PV, eu scapand astfel de amenda si de retinerea permisului.

acum sunt citat ca si martor la proces. 

Intrebarea mea: este corect ceea ce au facut agentii constatatori? si anume ca mie nu mi-au mai dat amenda.

Link to comment
  • Member

Prin aplicarea normei sancţionatoare, legiuitorul urmăreşte un dublu scop: de a educa şi de a preveni săvârşirea altor fapte de acest gen.

Pentru realizarea acestor scopuri, persoanelor care au comis fapte contravenţionale trebuie să li se aplice sancţiuni just individualizate, proporţionale cu gradul de pericol social al faptei săvârşite.

Atitudinea contravenientului faţă de fapta săvârşită trebuie luată în consideraţie, fiindcă ar fi normal ca cel care recunoaşte deschis greşeala şi o regretă, să primească o sancţiune mai uşoară. De altfel, o asemenea poziţie constituie şi o primă garanţie că făptuitorul a înţeles pericolul faptei săvârşite şi că în viitor nu o va mai repeta. Dimpotrivă, însă cel care sfidează regulile şi obligaţiile ce-i revin potrivit dispoziţiilor legale, se comportă recalcitrant faţă de agentul constatator, nu recunoaşte fapta etc., obligă la aplicarea unei sancţiuni mai aspre, care poate să ajungă la limita maximă a amenzii prevăzută de actul normativ pentru fapta săvârşită.

În raport de împrejurările în care s-a comis contravenţia, politistul va trebui să stabilească dacă fapta are gravitate redusă şi dacă există garanţia că cel care a comis-o nu o va mai repeta în viitor !

 

Asadar este corect cum a procedat politistul pentru ca este posibil ca persoana la care i-a fost retinut permisul de conducere sa fi avut o atitudine sfidatoare si recalcitranta si probabil a incalcat si alte fapte de natura contraventionala!Iar dvs daca ati respectat indicatiile politistului si ati fost cooperant , fara a avea alte abateri contraventionale in acel moment , a ramas la latitudinea politistului sa primiti o mustrare verbala!

Avand in vedere acest lucru cred ca , corect ar fi sa va prezentati in instanta si sa sustineti cele mentionate de politist!

Edited by cipri83
  • Upvote 7
Link to comment

nu cred ca inteleg. am pus o intrebare, la care asteptam un raspuns.

Si anume .... daca e corect d.p.d.v. legal ceea ce a facut politistul, tinand cont ca este si un judecator la mijloc, contestatie, martori si toate cele.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.