Jump to content
POLITISTI.ro

"Politistii" locali vor putea opri in trafic


motorcop

Recommended Posts

: Principalele noutati sint competente sporite atribuite politistilor locali pe linie de Politie Rutiera, pe linia de protectia mediului si pe linie comerciala si pe evidenta populatiei. Pe linie de politie rutiera se desfasoara activitati comune cu Politia Nationala, prin aceste prevederi legale, agentii de politie locala au dreptul de a opri conducatori auto in trafic cind incalca anumite norme care sint de competenta noastra. Ne referim la contraventiile privind stationare, oprire, parcare, sint anumite categorii de participanti la trafic, ma refer la pietoni, conducatori de vehicule cu categorii depasite fata de care putem interveni, opri si aplicare masura de sanctionare .

  • Downvote 8
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Unde ai vazut tu ca au dreptul sa te opreasca in trafic? Mai studiaza Codul Rutier. ;)

Pentru aplicarea sanctiunilor contraventionale privind oprirea si stationarea nu e necesara oprirea autovehiculelor.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

[...] conducatori de vehicule cu categorii depasite fata de care putem interveni, opri si aplicare masura de sanctionare .[...]

Când spui acolo, citez: „conducatori de vehicule cu categorii depasite” la ce te referi? :hmmmt:

Care sunt conducătorii de vehicule cu „categoria depășită”? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Motorcop in calitatea ta de politist comunitar,pardon-local trebuie sa mai studiezi legea Politiei locale !

Edited by dunelu
Link to comment
Share on other sites

Daca apreciez de la distanta stimati colegi faptul ca in activitatea d-stra s-a intamplat de nenumarate ori sa vi se schimbe un act normativ cu altul cunoasteti ca din clipa promulgarii acestuia ori a aparitiei normelor de aplicare pt cadrul legal ati procedat in consecinta .La fel e si aici ,a aparut legea ,au aparut si normele de aplicare se va proceda ca atare ,ce este foarte interesant e ca voi ar fi trebuit sa stiti ca agentul de politie ationeaza dup ultimul act normativ intrat in vigoare ,in acest caz pt cei care nu cunosc legea (sau nu au AUZIT de modificari ,nu este atributia lor a politistilor locali sa o faca cunoscuta decit eventual cind o aplica prin sanctiuni contraventionale sau alte masuri complementare, deoarece asa cum scrie la CONSTITUTIE nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii ) asa ca odata ce pe forum a fost lansata discutia este clar ca ar trebui sa va actualizati cunostntele in domeniu .Fara sa fac atingere in vre-un fel colegilor de la nationala pe care ii respect si cu care lucrez alaturi de mai bine de 5 ani in conditii deosebit de bune ,aduc pe aceasta cale la cunostinta doar de modificarile aparute in legislatie .

Referitor la -categoria depășită- se refera strict la regimul circulatiei pe zone a autovehicolelor cu masa maxima autorizata peste 3,5 tone ,5 tone ,respectiv 7 tone.

MA bucur ca puneti problema asa numai ca eu nu numai ca am citit LEGEA POLITIEI LOCALE dar deja o cunosc pt ca am si parcurs-o in totalitatea ei .Sar putea pe viitor sa sufere mici modificari dar asta nu este treaba mea eu am facut referire doar la forma actuala in care este promulgata .Desi exista niste pareri contrare u privire la multe din articolele prezente in lege aceasa trebuieaplicata intocmai .

Eu lucrez in baza acestei legi cu echipaje ale BPR BUCURESTI absolut fara nici o problema actionind cei drept numai in masura competentelor incredintate ,si doar atit .Pt. inceput este bine asa, pe viitor s-ar putea extinde cadrul legislativ .

  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca nu ar trebui sa se amestece Politia Rutiera cu Politia Locala.

Fara prea multe rautati, dar ar trebui sa va axeze strict pe 61/1991 si HLC-urile din localitatile respective.

Ma rog...toate cele bune, mult succes in activitate si aveti grija ce scrieti in PV. :emo-yessir:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Nu mi-ai răspuns la întrebare. Care e treaba domnule cu „categoriile ălea depășite”?

Apropos, vezi că nu suntem colegi, chiar dacă v-ați schimbat denumirea.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

motorcop

In cazul asta, trebuia sa adresezi intrebarea ta pe un forum de camionagii, aici e putin probabil sa intalnesti un astfel de conducator auto.

PS: Instritutia unde lucam noi, se numeste Politia Romana, in niciun caz politia nationala sau ce alte denumirii mai stii tu.

Apropo, fara suparare, dar nu e locul tau pe acest forum.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa devin caustic in exprimare pt ca nu ma caracterizeaza dar trebuie sa recunosc faptul ca pe alocuri cadru legislativ inclina in favoarea noastra clar ,spre exemplu doar faptul ca agentii BPR puteau dispune ridicarea auto doar de pe carosabil ,agentii de politie locala rutiera vor putea dispune in orice moment ridicarea atit de pe carosabil cit si de pe domeniul public si privat atunci cind sint indeplinte conditiile de incalcare a legii si nu ar fi singurul exemplu .Altul ar fi armonizarea sistemului legislativ de sanctionare a autovehicolelor cu masa maxima autorizata, in acest sens politistul local rutierist are si alte parghii ,putind actiona in baza unor reglementari legale sau hotarii ale consiliilor locale sau dupa caz la nivel de HCGMB.

  • Downvote 8
Link to comment
Share on other sites

motorcop vezi ca ai dat copy-paste si ai copiat si semnul de punctuatie " : " care stim cu totii ca anunta vorbirea directa sau o enumerare, o explicatie, o concluzie si marcheaza totodata o pauza, in genere mai mica decat pauza indicata de punct. Asa ca data viitoare cand mai dai copy-paste ai grija sa mai si editezi textul daca nu poti debita personal frazele.Referitor la faptul ca te visezi oprind tu si colegii tai "politisti" locali, masini in trafic nu pot sa iti spun decat dream on, daca ma intelegi ce vreau sa spun. Si inca ceva nu exista politisti locali de la rutiera, ci politisti locali care desfasoara activitati pe linie de circulatie rutiera. Ca sa ne demonstrezi ca noi ne inselam si tu ai dreptate posteaza actul normativ care va atribuie voua politistilor locali dreptul de a opri autovehicule in trafic. Pana atunci mai invata de aici OUG 195/2002-actualizata

Art. 179. – (1) Poliţia rutieră sau poliţia de frontieră din punctele de trecere a frontierei de stat poate acţiona, împreună cu reprezentanţi ai altor autorităţi cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea şi constatarea unor încălcări ale normelor privind deplasarea în siguranţă, pe drumurile publice, a tuturor participanţilor la trafic.

(2) Poliţistul rutier sau poliţistul de frontieră aflat în punctul de trecere a frontierei de stat, care acţionează în cadrul echipajului mixt, are, ca principale atribuţii:

a) să oprească vehiculele pentru control şi să verifice documentele pe care conducătorii acestora trebuie să le aibă asupra lor;

b ) să constate şi să aplice sancţiuni în cazul contravenţiilor aflate în competenţa sa.

(3) Reprezentanţii autorităţilor prevăzute la alin. (1) din cadrul echipajului mixt au ca principale atribuţii:

a) să acţioneze, împreună cu poliţiştii rutieri sau cu poliţiştii de frontieră, pentru respectarea de către conducătorii de vehicule sau de către operatori a normelor privind transportul rutier pe drumurile publice din România;

Link to comment
Share on other sites

Am foarte multi colegi in Politia Romana DAR TREBUIE SA RECUOSC CA SUNT DECENTI SI FOARTE RESPECTOSI ,pe mine nu ma deranjaza comentariile paralele sau fara obiect ,desigur institutia in care probabil lucrezi se numeste POLITIA ROMANA dar vorbeam in general si termenul folosit uzual ste de politia nationala intr-o acceptiune mai larga (asa obisnuim noi sa spunem sau cel putin asta e optiunea mea in discutiile neprotocolare cum sunt si astea de pe forum )

  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Mie tot nu mi-ai raspuns si te rog in numele politistilor posteaza actul normativ care va atribuie voua politistilor locali dreptul de a opri autovehicule in trafic. Daca nu poti insemana ca ai visat urat azi noapte.

Link to comment
Share on other sites

de obicei dau dreptate omuluicind are dreptate ,cind nu NU !

E NOSTIM ,ZAU E FOARTE NOSTIM SA VAD CA ARGUMENTATI CU TEXTE DE LEGE DIN LEGISLATIA PE CARE O CUNOASTETI D-STRA ,NU CONTEST UN LUCRU CLAR DAR AM VRUT DOAR SA VA PROVOC LA O DISCUTIE INTERESANTA .Inseamna ca nu cunoasteti legea politiei locale ,bine nici nu v-ar interesa ,numai ca ea exista si spre insatisfactia multora va produce urmari in viitorul nu rea indepartat .

Aflati doar ca vom actona pe acelasi cadru legislativ deci tot pe OUG 195/2002-actualizata.

Am in fata mea procesele verbale incredintate spre uzanta de catre biroul juridic al BPR .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Of Doamne...alt Wyatt Earp incearca sa vanda castraveti gradinarilor....Fara sa fiu rautacios l-as intreba pe userul ,,motorcorp,, daca cele spuse de el, reflecta gandirea lui, sau a sefilor lui ?

Adica ineptiile debitate ii apartin sau nu ?

Edited by arcan
Link to comment
Share on other sites

legea 155/2010 art 7

In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:

a) asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice din raza teritoriala de competenta, avand dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;

B) verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera si sesizeaza nereguli constatate privind functionarea semafoarelor, starea indicatoarelor si a marcajelor rutiere si acorda asistenta in zonele unde se aplica marcaje rutiere;

c) participa la actiuni comune cu administratorul drumului pentru inlaturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundenta, viscol, vant puternic, ploaie torentiala, grindina, polei si alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;

d) participa, impreuna cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane, la asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de adunari publice, mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si de alte activitati care se desfasoara pe drumul public si implica aglomerari de persoane;

e) sprijina unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane in asigurarea masurilor de circulatie in cazul transporturilor speciale si al celor agabaritice pe raza teritoriala de competenta;

f) acorda sprijin unitatilor/structurilor teritoriale ale Politiei Romane in luarea masurilor pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului;

g) asigura, in cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente si ia primele masuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor si a faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;

h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;

i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;

j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;

k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap;

l) aplica prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale;

m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

un link pt a studia legea in totalitate

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_politiei_locale_155_2010.php

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

motorcop eu cred ca tu nu cunosti nicio lege nici cea locala nici cea "judeteana" sau nationala.

Edited by copman
Link to comment
Share on other sites

sefi ca sefii asta e o discutie libera ,ce te face sa crezi asta eu sint un simplu agent si asta e doar o parere personala ,in timp sa va vedea daca am sau nu dreptate ,om vedea pe viitor ce si cum ...........

daca nu te grabesti sa faci afirmatii si mai stii sa citesti uitate cu atentie si aisa vezi trebuie sa subliniez textul ca sa te prinzi .....

litera a)

verifica

sorry, dar cum sa categorisesc lipsa de atentie !

Link to comment
Share on other sites

"Colegule" cum iti place tie sa te numesti o sa opriti voi masini cand o sa ajung eu coleg cu voi, adica never. Apropos cate masini ai oprit pana acum? Sau poate voi v-ati creat propriul Cod Rutier? Si te rog nu mai "juli" limba romana.

Edited by copman
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

d-lui agent ARCAN

,nu sint ineptii mai degraba este necunostere din partea d-stra

jigniti cu usurinta ,nu as vrea sa cred ca va caracterizeaza ativitatea ,repet este doar lansarea unei probleme care s-ar putea sa ne priveasca pe toti

ne intanim probabil peste ceva vreme cind o sa dispun ridicarea autoturismului d-stra ,aplicind legea .......

eu am tratat cit de serios prolema insa d-stra NU ,ma rog fiecare cu felul lui de a fi ...si cu felul lui de a intelege ......

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

motorcop,

Colegii mei nu au strudiat legea politiei locale pentru ca nu ii intereseaza si nu are nicio utilitate pentru politisti.

Intradevar, aveti dreptul de a efectua semnale de oprire conducatorilor auto exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de legea politiei locale in domeniul circulatiei pe drumurile publice, dar nu ati realizatat pana acum ca nu puteti aplica sanctiune pentru aceasta fapta, nu puteti sanctiona un conducator auto care nu opreste. :clip:

Daca nu ai inteles, acest forum este dedicat politistilor, buni sau rai, asa cum sunt ei, e locul lor unde comunica, socializeaza etc. si asa vrem sa-l pastram.

Faptul ca atat voi cat si jandarmii, intrati pe acest site si va bagati in discutii, din punctul nostru de vedere e deranjant, pentru ca sincer nu ne intereseaza parerile voastre.

Nu trebuie sa percepi aceste randuri ca un afront, incearca sa ne intelegi, pentru ca nici noi nu am mers pe forumurile voastre sa ne exprimam opiniile.

Link to comment
Share on other sites

numai azi am oprit peste 30 auto dintre care un permis suspendat la un strain ,restul cam 70 la suta amenzi ,asta e unii o recunosc mai greu dar repet asta este realitatea ,o neglijati ve-ti fi primele victime ale necunoasterii cit despre colegi nu as vea sa te numar printre ei pt ca u ne cunoastem ,cit despre limba scuze dar tastatura mea e wirelles si nu prea am baterii mai baga cite o pauza din cind in cind

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

d-lui agent ARCAN

,nu sint ineptii mai degraba este necunostere din partea d-stra

jigniti cu usurinta ,nu as vrea sa cred ca va caracterizeaza ativitatea ,repet este doar lansarea unei probleme care s-ar putea sa ne priveasca pe toti

ne intanim probabil peste ceva vreme cind o sa dispun ridicarea autoturismului d-stra ,aplicind legea .......

eu am tratat cit de serios prolema insa d-stra NU ,ma rog fiecare cu felul lui de a fi ...si cu felul lui de a intelege ......

Tu cunosti sensul cuvantului "ineptie"? Daca omul a spus asta s-a referit ca vorbesti niste prostii iar daca spune ca vorbesti prostii nu inseamna ca te face prost. Nu te-a jignit nimeni. Te simti jignit de fapt pentru ca nu iti ai locul aici, pe acest forum. Referitor la faptul ca ne vei ridica masinile iti dorim succes la ridicari, dar sa nu iti uiti cricul cand le ridici.

Link to comment
Share on other sites

Daca erai atent inca o data oprirea auto se face in anumite conditii EXCLUSIV in baza exercitarii competentelor asa cum sunt ele ,multe putine astea sint si nu comentam dar este un inceput .

Opresti auto doar daca il sanctionezi conform competentelor si doar asa altfel nu .Daca nu opresti la semnal vei primi amenda de la colegul rutierist sau te va urmari dupa caz ,cam riscant nu?

Fara sa ma repet nu imi place dau buzna in forumul vostru am ridicat o problema find sigur ca multi nu o cunosc .

Ma bucur totusi ca dupa citeva minute doar, discutia a fost ponderata si ceea ce era mai interesant a fost dovedit, politistii locali de la rutiera vor putea opri autovehicole doar in anumite situatii .

cu respect ,

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

numai azi am oprit peste 30 auto dintre care un permis suspendat la un strain

Ai retitut tu un permis?

Stimabile, te rog crede-ma, mincinosii nu au ce cauta pe acest site.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.