Jump to content
POLITISTI.ro

Cariera in Politia Romana


flooo18
Go to solution Solved by BogdanAlx,

Recommended Posts

Salut, am 18 ani si recent am terminat bacalaureatul in Spania. Am 6 ani in Spania si spaniola o vorbe fluent. Engleza B1. As dori sa stiu cum pot sa intru in politie  si daca in politia romana / SRI / MAPN, sunt anumite departamente printre care pot sa profit de limbile care le stiu, si sa ma trimeata in strainatate ca ofiter? Dar, cred ca este o problema: am auzit ca printre examenele de admitere in politie trebuie sa stiu si istoria romaniei, o problema foarte mare pentru mine. Trebuie sa studiez istoria romaniei de unde am ramas, pana sa plec in Spania?

Link to comment
  • Moderator

Pe langa istoria Romaniei, cum spui tu, mai trebuie sa stii si gramatica limbii romane. Altfel, dupa unii, ajungeau politisti si chinezii din Dragonul Rosu.

  • Upvote 8
Link to comment
  • Member

"Experienta" ta din Spania e fix 0  si nu intereseaza pe nimeni de ea.

Ii intereseaza daca stii treaba cu acuzativul, forme corecte ale cuvintelor, majuscule la anumite cuvinte.Asa ca pana sa te tremeata in strainatate doar pt ca vb spaniola, mai intai trebuie sa fii politist prin romania  o perioada, unde trebuie sa stii sa vb corect.

  • Upvote 3
Link to comment
  • Moderator

Chiar dacă tu crezi că este ceva extraordinar, nemaivăzut şi irealizabil pentru cei din România, să vorbească limba spaniolă dacă au studiat în ţară, ei bine nu e deloc aşa. Sunt poliţişti ce cunosc limba spaniolă, nu bine, ci chiar foarte bine, fără accent sau să o pocească în vreun fel, astfel încât nici măcar spaniolii nu îşi dau seama că stau de vorbă cu o persoană a cărei limbă maternă e alta şi cu toate astea au studiat aici în România. Aşa că dacă tu crezi că eşti special şi extraordinar numai pentru că ştii limba spaniolă datorită faptului că ai studiat pe acolo, te asigur că te înşeli. 

Link to comment

Dacă vrei să ajungi ofițer de  poliție și mai ales să ajungi să pleci în străinătate în misiuni internaționale trebuie mai întâi să dai examen la Academia de Poliție A.I Cuza și să și iei acest examen,după care timp de 3 sau 4 ani să înveți pe brânci ,după care să iei licența și să ajungi ofițer de poliție.

Ca să pleci în misiune în străinătate trebuie să ai ceva vechime în poliție,să ai calificative foarte bune,să dai niște teste care sunt destul de dure și concurența este  mare.

Pe scurt,nu este de ajuns să știi spaniola la perfecție și engleza la nivel B1(și eu cunosc limba engleză la același nivel ca și tine și sunt agent),să ai un bacalaureat luat în Spania,trebuie ca mintea ta să funcționeze ca un ceas atomic.

La fel este și în cazul celorlalte instituții de care ai amintit.

La examenul de admitere în Academia de Poliție A.i Cuza faptul că vorbești limba spaniolă foarte bine te poate ajuta doar la proba la limba străină,dar dacă nu cunoști limba română și istoria României este egal cu 0,ca să nu mai vorbesc de probele sportive și medicale care sunt eliminatorii.

Link to comment

deci... trebuie sa iau cartea de istorie a Romaniei de la clasa a 1ª si sa invat? Nu pot sa irosesc ani ca sa reiau istoria Romaniei doar pentru a fi politist. Pentru asta, as putea sa astept inca 4 ani si sa devin spaniol, ca sa intru aici in politie, dar NU. Roman sunt si roman voi muri, asa ca o sa ma fac traductor. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si apropo ''CATALIN'', nu se compara invatarea spaniolei in Romania cu invatarea spaniolei in Spania. Nu ma cred special si nici extraordinar. Ca sa stii, lumea nu stie ca nu sunt spaniol pana cand nu le arat buletinul.

  • Downvote 6
Link to comment
  • Member
  • Solution

Nu trebui să înveți istoria din clasa I.Trebuie doar manualele de clasa a 12-a.Nu în ultimul rând, spaniola ta poate folosi doar la proba de limbă străină dar probabil Limba Română va reprezenta cel mai greu obstacol pentru tine.Dacă nu ești pregătit să "irosești" timp "doar" pentru a fi polițist reorientează-te.

Edited by bogdancrrn
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.