Jump to content
POLITISTI.ro

Modificare masina

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Am un Cielo din '97 si... M-am cam saturat de el asa cum este. Acum vreau sa ii aduc niste modificari si as dori sa imi spuneti cum sa o fac legal.

In primul rand nu sunt multumit absolut deloc de faruri si m-am gandit sa cumpar niste lupe si o oglinda pentru faza lunga sa le adaptez eu. Aici vreau sa stiu cat de legala este chestia asta iar daca nu e, cum o fac... Apoi vreau mai multa putere si vreau sa stiu cum este mai usor de omologat, sa pun turbosuflanta sau sa schimb motorul cu ceva mai mare?

In al doilea rand vreau sa pun o instalatie gpl (stiu ca nu prea se intelege cu dorinta mea de putere) si sa ii pun folie pe geamuri. Pentru instalatia gpl am tot cautat si nu gasesc nicaieri ce acte sunt necesare pentru omologarea acesteia pentru ca nu vreau sa o iau noua, am gasit-o sh la un pret muuuult mai mic. Pentru folia de pe geamuri vreau sa va intreb daca pot cumpara o folie omologata si sa o pun eu apoi sa merg la RAR. E absolut nevoie de acel certificat de montare de la service?

Si in ultimul rand as vreau sa stiu daca pot face asta la mine in Teleorman (masina este inscrisa in Olt) si nu cu proprietarul de fata. Am cumparat-o si a ramas pe numele lui iar acum nu vreau sa merg pana la Slatina sa fac aceste omologari. Multumesc.

Publicat

Parerea mea este sa-ti cumperi o masina care sa aiba dotarile astea din fabrica

Nu, legal nu poti schimba farurile, nu poti adauga grup turbo, nu poti pune folii pe geamuri

Toate modificarile trebuie aprobate de RAR, si, in ceea ce priveste modificarea motorului si a farurilor nu vad cum ai putea obtine omologarea.

Daca deja mai pica pe mine, mergi la RAR la omologari individuale si omologari artizanale si intreaba acolo.

Dar iti pot spune ce teste ar trebui facute pentru a obtine omologarea

Pentru lumini:

Farurile pe care le montezi trebuie ele sa aiba omologare individuala europeana, apoi trebuie ca si constructorul (Daewoo) sa aprobe montarea lor pe caroserie. Daca nu mai exista trebuie sa platesti o proba de omologare de tip, care te costa mult. (Masurarea intensitatii luminoase, masurarea petei de contact, masurarea ajustarii inclinatiei fasciculului in functie de greutatea din protbagaj etc). Nu te gandi ca mergi cu masina ca la ITP ti-o masoara, dai banu si ai plecat cu omologarea. Nu, ti-o programeaza, dai banu, o masoara (poate lua 1-2 zile testul) si e foarte posibil sa fie respinsa

Pentru grup.

Acelasi lucru. Trebuie ca grupul sa fi fost agreat de constructor. Aici, te darama testele si nu cred ca poti omologa asa ceva.

E vorba de testul de Vmax, e vorba de testul de zgomot exterior, de testul de zgomot interior, de testul de poluare chimica pe care e posibil sa nu le treci (destul de posibil).

E posibil ca RAR sa refuze omologarea daca se considera ca e periculos pentru trafic (poate lua foc, poate, in cazul impactului sa zboare grupul de acolo, poate sa topeasca vreun fir electric, poate sa apara o scurgere de cb etc)

Apoi nu cred ca vreo companie de asiigurari ar lua in considerare o masina modificata care poate exploda pe strada

La geamuri e cel mai simplu.

Parerea mea, vrei o masina cu toate astea? Cumpara una cu dotarile astea din fabrica, te va costa mai putin

• Apreciez 1
Publicat

Sau iti vand eu una care in principiu iti va satisface toate nevoile de mai sus, in comparatie cu cielo. :)

Publicat

Taio da-mi un mesaj cu oferta :)

Multumesc pentru raspuns Cezar! Am inteles si mi-am luat gandul de la toate modificarile astea insa nu am vazut nimic de instalatia gpl. Am gasit discutii despre aceasta numai daca o cumpar noua insa nu vreau sa o cumpar noua si nu am gasit nimic concret despre actele necesare omologarii.

Publicat (modificat)

Pt a fi omologat, instalatia trebuie demontata si apoi montata in service autorizat rar pentru astfel de operatiuni, service ce.ti va elibera actele necesare omologarii. Ca informatie orientativa, doar montajul instalatiei gpl costa cca 500 de lei. Demontatul banuiesc ca la fel. Acum fa.ti un calcul daca iti mai convine sa iei sh. Serviceurile autorizate gpl le gasesti pe cenzurat.ro.

Modificat de danpin
reclama
Publicat

Taio da-mi un mesaj cu oferta :)

Multumesc pentru raspuns Cezar! Am inteles si mi-am luat gandul de la toate modificarile astea insa nu am vazut nimic de instalatia gpl. Am gasit discutii despre aceasta numai daca o cumpar noua insa nu vreau sa o cumpar noua si nu am gasit nimic concret despre actele necesare omologarii.

Tot ca sfat, daca ar trebui sa-mi pun GPL, eu NUMAI noua si omologata as considera.

Gandeste-te ca garniturile de cauciuc imbatranesc, nu stii unde si in ce conditii a functionat cea pe care o cumperi, poate "scapa" gazul, pericol de incendiu, te joci cu viata ta.

Cand e vorba de siguranta mea, nu negociez.

Cumperi si montezi o instalatie noua, omologata, acoperita de asigurare, si iti scoti banii intr-un an.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.