Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
cornelyu

Vanzare masina fara documente de vanzare cumparare perfectate

Întrebare

cornelyu

buna seara...am cumparat o masina inmatriculata in RO si am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru.in contract scrie ca in termen de 30 de zile trebuie sa o trec la numele meu si nu am facuto.de exemplu o pot vinde mai departe asa si persoana la care o vand sa circule cu ea termen de 30 de zile cat scrie in contract?va multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

6 răspunsuri la această întrebare

Postare recomandată

  • 0
Taio

Ca urmare a cumpararii unui autovehicul, pentru a putea circula cu acesta noul proprietar este obligat prin lege sa inscrie autovehiculul atat la Directia Taxe si Impozite Locale cat si  la Serviciul de Inmatriculari de care apartine, in termen de 30 zile de la data semnarii contractului de vanzare-cumparare.

Conform articolului 11 din OUG 195/2002, “(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.”. Conform articolului 101, neindeplinirea acestor obligatii “constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni”. Practic, in cazul in care cumparatorul circula cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, acesta este pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda (un punct de amenda fiind 85 de lei).

Cu buna stiinta, unii cumparatori nu efectueaza aceste proceduri de inmatriculare, circuland cu actele masinii inscrise pe numele fostului proprietar, cu scopul de a evita plata unor amenzi sau a timbrului de mediu (in cazul in care acesta s-ar datora la inmatriculare).

Tu vrei sa pacalesti timbrul de mediu si sa "vinzi" masina sotiei si tot asa? :))

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

  • 0
omumaro

Buna ziua,

doresc sa va prezint situatia in care am ajuns incepand cu vanzarea masinii fara contract de vanzare-cumparare.

In toamna anului 2014 s-a defectat autoturismul personal (un Opel Astra din 1993, s-a gripat motorul). Din dorinta de a nu mai repara autoturismul ( in acel an a mancat 2000 de lei pe reparatiii) am postat pe internet un anunt in care doream sa vand masina, pe suma de 1000 de lei, pentru a fi folosita ca piese de schimb. In luna Decembrie a aceluiasi an, am fost contactat de o persoana doritoare sa achizitioneze autoturismul. Pe 27 Decembrie in jurul orei 20:00, persoana respectiva a carei identitate nu o mai stiu, s-a prezentat in localitatea mea de resedinta (Piatra Neamt) de unde a ridicat masina. Pe masina mi-a inmanat 900 de lei iar eu i-am inmanat cheile si actele masinii ( certificat si CIV) urmand ca la inceputul lunii Ianuarie sa ne intalnim sa finalizam actele de vanzare cumparare.

La inceputul anului 2015 nu am mai fost contactat de persoana respectiva si nici eu nu am urmarit sa finalizez tranzactia.

In anul 2016 (din cate imi aduc aminte) am primit acasa la ai mei o amenda de rovinieta pe autoturismul in cauza. Spre norocul meu persoana care conducea la acea data autoturismul a fost identificata de tatal meu cand a facut o deplasare la parintii lui. Persoana in cauza a achitat amenda de rovinieta si am cazut de comun acord sa o foloseasca in continuare.

Anul acesta, 2017, am primit iar o amenda de rovinieta dar in urma investigatiilor s-a constatat ca masina a fost facuta cadou catre fratele lui iar fratele a vandut masina la o persoana. Am aflat numarul de telefon de la acea persoana care la randul ei mi-a transmis ca a vandut masina si nu are datele de contact ale cumparatorului.

Sigur cine citeste aici va pierde sirul, asa ca am atasat si o mica schita.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Ce trebuie sa fac sa radiez autoturismul sau sa il recuperez pentru radiere?

Multumesc

1.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
  • 0
TudorMarian

Bună ziua.. acum ceva timp (cateva sapt.) am vândut o maşină dar fără act de vânzare cumparare.

De curând l-am sunat pe acel om şi a spus că a vândut maşina, şi că el nu-mi semnează, deoarece vine noul proprietar şi semnează. Ştiu că minte.. rău.

Întrebarea mea este.. ce pot face? Dacă la un accident acel om fuge de la fața locului, maşina este în contractul de v/c a mea, iar eu răspund.. (maşina a fost cumparată de mine cu v/c de la altcineva).

Ce pot face? Menționez că acel om căruia i-am vândut maşina, mi-a făcut poză la buletin, tocmai pentru a nu o da furată de către mine.. 

Ce pot face în acest caz?

Mulțumesc mult!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
  • 0
bogdan200

Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la mine si ne.am inteles sa ramana cartea masinii la mine pana cand imi va da banii si o va inscrie pe numele sau.. I.am instrainat si talonul si au trecut in jur de 3 luni de atunci si cu banii ma amana mereu ca cica i s.a stricat masina si ca sa il m.ai astept.. Eu vreau sa scap de masina si de la impozit si sa imi dea si banii si nu stiu cum il pot face sa faca asta.. L.am amenintat ca dau masina furata si a zis ca imi da banii si tot nu s.a intamplat asta.. O pot da ca si furata sau ceva de genul? Chiar nu m.ai stiu ce sa fac si cum sa procedez.. El imi spune ca masina nu merge dar eu l.am vazut recent cu ea. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce sa fac si cum sa procedez.. Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
  • 0
Cristi

Daca "dai masina furata", te vei alege cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, prevazuta de art. 268 din noul Cod Penal. Intrucat vanzarea unei masini tine de spectrul unor rapoarte juridice contractuale aflate sub incidenta legii civile, singura solutie sa iti rezolvi problema este sa te adresezi instantei de judecata competente.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
  • 0
bogdan200

Dar daca persoana respectiva nu vrea sa inmatriculeze masina, chiar daca i.am trecut pe spate la talon ca a fost instrainata?

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.