Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto din Austria

mann72

Recommended Posts

Buna ziua,o skoda octavia  (din 2010) din Germania a fost vanduta din Germania unei firme din Austria.Masina are numere provizorii o luna de zile , talonul, cartea de identitate si contractul de vanzare-cumparare intre firma din Germania si firma din Austria.

Pana sa ajunga masina din Germania in Austria , masina a fost avariata usor,iar firma din Austria nu mai doreste sa inmatriculeze masina in Austria si vrea sa o vanda.Firma din Austria poate sa-mi faca contract de vanzare-cumparare mie,chiar daca nu a inregistrat-o in Austria,numerele provizorii din Germania inca mai sunt valabile.

Am nevoie de vreun certificat fiscal de la cei din Germania sau de la firma din Austria sau de orice alt document in plus?

Multumesc mult pentru raspuns!

• 2 years later...

Buna ziua, 

Am o masina inmatriculata in 2010 in România,  apoi in 2012 acelasi proprietar a inmatriculat-o in Austria,  eu am cumparat-o de la el in 2016. Vanzatorul mia dat si cartea de romania si fiscalul de la primarie scos in 2012 cand a dus-o in Austria.  La un birou de acte auto doamna care facea fisa de inmateiculare mia spus ca imi trebuie numerele vechi de Romania  si certificat de înmatriculare de Romania,  sau daca nu o adeverinta de la politia din Austria cu seria certificatului si numerele de România,  precum ca acestea au fost retinute in Austria.  Va rog sa ma lamuriti daca este adevarat,  si cum as putea obtine o astfel de adeverinta. 

Va mulțumesc.