Jump to content
POLITISTI.ro

amenda procuror


Recommended Posts

Am un dosar in lucru ( cam vechi ce'i drept) pentru care am primit de curand primul termen de solutionare. Eu momentan ma aflu atat in termenul dat de prim procuror cat si in concediu medical. Partea vatamata a facut sesizare la parchet iar prim procurorul vrea sa imi dea amenda. S-a mai confruntat careva cu situatia asta? astept parere..ms

Link to post
Share on other sites
  • Membru
cipri83

Depinde cat este de vechi dosarul si daca problemele medicale au dus la situatia asta...atunci prezinti instantei concediul medical in caz de contestatie!Sa ai grija pe viitor deoarece cu DP nu-i de joaca, am un coleg care a fost cercetat pt favorizare in momentul in care i-a fost gasit in fiset un dosar uitat de lume!

Edited by cipri83
Link to post
Share on other sites

eu in dosar am acte facute pana in prezent, adica se vede ca am lucrat in el. Iar din moment ce eu sunt inca in termenul dat de procuror (pana pe 28.04.2014) nu vad cum ar putea sa ma sanctioneze.

Link to post
Share on other sites
  • Membru
cipri83

Pai atunci nu-i stres!Inseamna ca incearca sa te sperie doar....asa fac comunistii!

Link to post
Share on other sites
  • Moderator
Catalin

Eu ştiu cazuri de colegi ce au primit amendă de la procuror, pentru aşa ceva. Nu ştiu să-ţi zic dacă se depăşise termenul sarcinilor trasate de procuror sau nu, dar ştiu sigur că au primit amendă şi nu a fost deloc mică, undeva în jurul a 1000 lei. Sfatul meu este să iei legătură cu procurorul şi să-i explici situaţia. Nu de alta dar chiar şi dacă presupunem că o conteşti şi gâştigi, nu cred că merită deranjul, drumuri, întâmpinări pt instanţă, termene etc. Procurorului îi ia câteva minute să te amendeze şi tu vei alerga zile sau chiar luni dacă nu şi mai mult pentru a anula acea sancţiune.

Stai de vorbă cu el, explică-i frumos, civilizat şi argumentat ce probleme ai şi tu. Majoritatea înţeleg, sunt oameni serioşi. Dacă apuci pe acest drum al contrelor cu procurorul ce îţi coordonează cercetările, nu vei avea decât de pierdut. 

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Nu se poate lua o masura de acest gen impotriva ta, doar daca se constata ca exista tergiversare. Daca l-ai lasat in nelucrare in mod nejustificat este posibil orice. Am avut coleg/a careia i s-a retras calitatea de organ de cercetare al politiei judiciare pentru aspecte de acest gen si pentru neintocmirea actelor dispuse de procuror. Ia legatura cu procurorul si cere sprijinul colegilor daca esti in CM, te mai ajuta cu cateva acte procedurale.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.