Jump to content
POLITISTI.ro

Cum folosim poligonului IPJ-ului


Recommended Posts

  • Member

Va salut colegilor!

Cum folositi poligoanele unitatilor, daca aveti acces oricand sau nu, cine va "supravegheaza" pe durata tragerii.

Am aflat, de la un prieten, ca exista o dispozitie I.G.P.R.  nr 5 / 01.02.2011 unde se stipuleaza ca politistii ce detin arme de autoaparare si paza, pot folosii poligonul unitatii, in prezenta personalului autorizat, oricand in afara orelor de tragere.

Poate ma ajutati si cu aceasta dispozitie.

La IPJ Olt, poligonul se afla in incinta Scolii de Politie Slatina, avem acces la poligon, dar mai nou am aflat ca trebuie sa inaintam un raport catre directorul scolii, un fel de pomelnic, unde sa ne trecem toti (posesorii de arme de autoaparare si paza), cei care dorim sa tragem aici. Pana acum, ne treceam intr-un registru care se afla in poligon.

Multumesc si astept comentariile voastre.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Există prevederile Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 5 din 01.02.2011 - mai exact în Anexa 4 pct. 8 care precizează: "poliţiştii care deţin arme de apărare şi pază cu muniţia aferentă în condiţiile Legii nr. 295/2004, pot efectuă trageri cu acestea în poligonul unităţii, sub supravegherea personalului specializat şi în afară orelor planificate pentru desfăşurarea şedinţelor de tragere."

 

Din păcate, în unele inspectorate trântorii şi căpuşele din serviciul de logistică se opun vehement respectării acestei dispoziţii IGPR şi au impresia că au fost împroprietăriţi de stat cu poligoane, că acesta sunt bunul personal.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

La noi situaţia e şi mai încurcată. Magazionerul ori gestionarul poligonului (sau ce o fi el) este un fost jandar, ce are impresia că e poligonul lui. Când s-a pus problema să mergem acolo, a făcut tot posibilul să ne pună beţe-n roate, în schimb pentru alte persoane ce nu sunt poliţişti ... se poate să tragă în poligon.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.