Jump to content
POLITISTI.ro

Retinerea placutelor de inmatriculare


XzStefan

Recommended Posts

Buna ziua. Acum 2 saptamani am cumparat o masina de la cineva din sibiu cu toate actele in regula. Asigurarea imi expira pe 02.04.2014 dar din pacate am uitat de ea iar aseara in urma unei verificari mi s-au luat placutele de inmatriculare. Am fost astazi am platit asigurarea care este destul de mare 640 lei... iar cand am ajuns la politie mi s-a spus ca nu pot ridica eu placutele si doar proprietarul. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: 

Este corect acest lucru? Eu nu cred ca este corect din moment ce am contract de vanzare-cumparare iar PV/dovada ca mi s-au luat numerele sunt pe numele meu si nu al lui. Ar trebuii sa le scot si eu.

Exista vreo sansa sa imi scot placutele?

 

Mentionez ca nu am cum sa fac procura sau altceva cu acea persoana de la care am cumparat masina deoarece e plecat din tara.

Edited by XzStefan
Link to comment
  • Moderator

Este corect. Nu vei putea ridica plăcuţele. Şi eu pot face cu un amic un contract de vânzare cumpărare prin care să-i vând maşina ta. Oricine poate face un contract de vânzare cumpărare. Dovada şi procesul verbal sunt pe numele tău pentru că tu eşti cel ce conducea maşina, dar nu atestă că ai fi proprietarul ei. Eu pot conduce maşina vecinului şi dacă nu are asigurare valabilă, dovada şi procesul verbal vor fi pe numele meu, dar asta nu înseamnă că maşina vecinului a devenit a mea.

Link to comment

Si nu exista nici cea mai mica sansa? Acea persoana este plecata in strainatate cine stie cand vine.... tin masina in mijlocul orasului parcata? Nici numere rosii nu pot lua? Sau sa incep inmatricularea ei pe numele meu?

Link to comment

Adica pe intelesul meu: Sa demarez procedurile pentru inmatricularea masinii pe numele meu.Daca am inteles bine va multumesc pentru raspunsuri.

Edited by XzStefan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.