Jump to content
POLITISTI.ro

Coruptia din vamile romanesti


Madalin

Recommended Posts

77 de politisti de frontiera si vamesi de la Vama Siret retinuti pentru trafic de tigari si luare de mita

Poliţiştii de frontieră şi vameşii au fost filaţi de mai bine de şase luni. În prealabil au fost strânse informaţii de la SRI, iar ancheta a fost derulată de DNA şi DGA, prin infiltrarea unor poliţişti sub acoperire.

77 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost reţinuţi de procurori pentru audieri. Adică aproape toţi lucrătorii din punctul de trecere a frontierei. Peste zece dube de mascaţi şi jandarmi au descins în punctul de trecere a frontierei. Vama cu Ucraina este complet blocată, iar cozile de maşini se întind pe câţiva kilometri.

S-au făcut descinderi şi la sediul Poliţiei de Frontieră Siret, dar şi în mai multe locuinţe ale vameşilor în judeţul Suceava.

Activitatea în vamă este blocată pe sensul de intrare în România. Iniţial a fost blocată pe ambele sensuri, dar în jurul orei 8.20 s-a dat drumul traficului rutier dinspre România spre Ucraina. Cozile de maşini se întind pe 2-3 km.

Sursa:obiectidesuceva.ro

Prima actiune de amploare de pe acest an pentru combaterea coruptiei si a traficului de tigari.

Sunt curios cine o sa ii inlocuiasca pe cei retinuti .

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Aceste retineri au fost deja anuntate de Basescu inca din luna ianuarie.

Presedintele a raspuns si unei intrebari a unui europarlamentar francez cu privire la coruptia din Romania, sustinand ca Romania a intetit lupta anticoruptie in vederea aderarii la Schengen.

"Romania duce o lupta constanta de combatere a coruptiei si la frontiere. In ultimii 5 ani au fost arestati si s-au facut rechizitorii pentru 51 de vamesi, au fost arestati si s-au facut rechizitorii pentru 250 de politisti de frontiera. Actiunile de intronare a legii in frontiera nu se opresc aici si merg mai departe, veti avea o cazia sa urmariti ce se va intampla undeva in luna februarie", a declarat presedintele Basescu."

Dupa aceste arestari apare si senatorul PSD Valer Marian cu o declaratie publica pe blogul sau:

"Arestările de la Siret şi Halmeu, o răfuială între găştile PDL

În calitate de senator al României şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României, semnalez opiniei publice că în spatele anchetelor, reţinerilor şi arestărilor de vameşi şi poliţişti de frontieră de la vămile Siret (judeţul Suceava) şi Halmeu (judeţul Satu Mare), ambele situate la frontiera cu Ucraina, binevenite în principiu, dar tardive prin prisma realizării obiectivului intrării României în spaţiul Schengen, se ascunde o reglare de conturi între grupările adverse din PDL, controlate pe de o parte de fostul ministru de interne Vasile Blaga, secretarul general al PDL şi pe de altă parte de actualul ministru de interne Constantin Traian Igaş, împreună cu tutorele şi naşul său politic Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi vicepreşedinte naţional al PDL, şi cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Simplificând şi localizând, putem spune că asistăm la o răfuială între găştile PDL din Oradea şi Arad.

Vămile româneşti de la frontiera cu Ucraina s-au aflat sub controlul oamenilor fostului ministru de interne Vasile Blaga, care i-a promovat în funcţie atât pe şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, anterior şef al Direcţiei Regionale Oradea a Poliţiei de Frontieră, cât şi pe şeful Autorităţii Naţionale Vamale din România, Dan Mărginean, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al ANAF, anterior şeful Direcţiei Regionale Vamale Oradea ( unde şi-a făcut Blaga “stagiatura” în perioada 1993-1996 ).

Vămile româneşti din vestul ţării, respectiv de la frontiera cu Serbia ( Moraviţa şi Jimbolia în judeţul Timiş ) şi cu Ungaria ( Nădlac, Turnu, Curtici şi Vărşand în judeţul Arad ) sunt controlate de grupul arădean Falcă – Igaş – Blejnar, care i-au promovat în funcţii pe şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, şi pe şeful Inspectoratului Judeţean Arad al Poliţiei de Frontieră, Ion Handra, avansat la gradul de chestor de preşedintele Traian Băsescu, la propunerea ministrului Constantin Traian Igaş, printr-un decret prezidenţial din 29 noiembrie 2010, deşi un asemnea grad nu putea fi acordat pentru funcţia deţinută ( de comisar şef ).

Prin operaţiuni de genul celei de la Vama Siret, preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de interne Constantin Traian Igaş încearcă să dea o dublă lovitură : o lovitură de imagine prin care să convingă în al doisprezecelea ceas guvernele reticente din Uniunea Europeană că România merită să fie primită în Spaţiul Schengen şi o lovitură de nimicire a grupului condus de Vasile Blaga, care aspiră la preşedinţia PDL şi adoptă o atitudine tot mai conflictuală faţă de şeful statului, care este şi liderul informal al principalului partid de guvernământ.

Conform unor informaţii scăpate pe surse din DNA, săptămâna viitoare urmează să aibă loc anchete şi arestări şi la vămile din vestul ţării, respectiv din judeţele Arad şi Timiş. Sper să nu fie doar o operaţiune de faţadă menită să spele imaginea ministrului de interne Constantin Traian Igaş, pe care l-am acuzat recent, printr-o declaraţie şi printr-o interpelare, că a fost implicat în contrabanda cu ţigări din zonă. Aştept să se meargă până la şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, împotriva căruia procurorii de la Serviciul teritorial Timişoara al DIICOT au început urmărirea penală, în data de 13 ianuarie 2011 ( la două zile după ce am efectuat o vizită de documentare în zonă ), pentru infracţiunea de favorizarea infractorului, reţinându-se în sarcina sa şi a patru vameşi din subordine că, în luna noiembrie 2010, au lăsat să intre în România două autotrenuri în care se aflau 33.600 de pachete de ţigări de contrabandă provenite din Serbia, prin Vama Jimbolia ( în care contrabanda este controlată de un parlamentar PDL de Timiş ). Aştept să se meargă până la şeful Inspectoratului Judeţean Arad al Poliţiei de Frontieră, chestorul Ion Handra, care în anul 2002 a fost destituit din funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac de către şeful de atunci al Direcţiei Regionale Oradea a Poliţiei de Frontieră ( actualmente chestor în rezervă, cu domiciliul în Satu Mare ), întrucât autorităţile maghiare de resort i-au furnizat dovezi ( înregistrări video ) că ar fi fost implicat în contrabanda cu ţigări. Aştept să se ajungă la prietenul ministrului Igaş, Crăciun Dorel Găvruţă, şi la vărul primar al ministrului Igaş, Iulian Pontaş, ambii având domiciliul în Pecica şi fiind cunoscuţi ca implicaţi în contrabanda cu ţigări în vămile Moraviţa şi Nădlac. Aştept să se ajungă la primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi la ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş.

Solicit procurorilor DNA să meargă până la capăt cu ancheta declanşată în cazul fostei şefe a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, având în vedere că, potrivit unor surse din această instituţie, banii pe care i-a dat pentru numirea sa în funcţie au ajuns în puşculiţa PDL pentru campania prezidenţială din 2009, soldată cu realegerea preşedintelui Traian Băsescu. Opinia publică trebuie să ştie că fosta şefă a Vămii Halmeu a fost numită temporar în funcţie în septembrie 2009, printr-un ordin semnat de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Opinia publică trebuie să ştie că fosta şefă a Vămii Halmeu a predat suma de 130.000 de euro pentru numirea sa temporară în funcţie unui om de afaceri din Cluj Napoca, Liviu Florian, cunoscut ca apropiat şi sponsor important al PDL. Opinia publică trebuie să ştie că fosta sefă a Vămii Halmeu nu a fost numită definitiv în funcţie pentru că nu a achitat diferenţa pretinsă de 300.000 de euro şi că, ulterior, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a numit şef al Vămii Hamleu pe Gheorghe Ţârlea, fost vameş la Vama Moraviţa, originar din Arad, cunoscut drept un apropiat al primarului Gheorghe Falcă.

Senator Valer Marian

04.02.2011"

Link to comment

A inebunit lupu....!!! Nu vedeti ..?? Cine face si cine o trage ..!! ne-au facut varza pe noi cei de jos si ei prospera ce e asa greu de observat ..??!! numai bine !!! daca se mai poate !!!

:emo-yessir:

Link to comment

Fara a incerca sa infirm fenomenul coruptiei din vami, imi permit sa-mi exprim parerea despre eveniment: UN SPECTACOL DE PROST GUST.

„Ultima data cand am verificat”, probele exixtente in dosar puteau fi facute publice dupa intocmrea rechizitoriului. Pe mai toate canalele de stiri putem vedea fragmente din interceptari telefonice, inclusiv numele celor in cauza. Daca cei de la DNA pozeaza in cei care aplica legea, dece nu o aplica pana la capat, de ce nu respecta normele porcedurale? R- pt ca ar fi afectat spectacolul mediatic.

Link to comment

In orice vama din Romania s-ar fi dus rezultatul ar fi fost acelasi.Ce dreaq traim in ROMANIA

Pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii?

La fel se poate zice ca, la orice ipj in cadrul SIR, BCCO, Economic, Rutiera, rezultatul ar fi fost acelasi. Asta e problema romanului, mentalitatea, generalizarea oricaror persoane sau activitati.

 • Upvote 2
Link to comment

Rusy sa sti ca si cristm are dreptate in felul sau. mai marii din interpelarea domnului senator cum crezi tu ca si-au facut treaba ? nu prin cei mici, adica prin simplii lucratori de la nivelul filtrelor de frontiera, in cazul frontierei ? acestia "munceau" voluntar sau in nestiinta de cauza pentru cei din spate care diriguiau afacerile. la fel sefii de la economic, rutiera sau chiar bcco sunt pusi politic acolo pentru a "ascunde" anumite fapte ale celor mari. sa nu-mi fie luata in nume de rau dar iti dau mai jos niste link-uri care sunt destinate publicului, fiind postate pe internet :

http://wikileaks-ro.blogspot.com/2011/01/traian-igas-acuzat-de-aparteneta-la.html

si ca sa vezi si implicarea bcco in politica citeste si asta :

http://wikileaks-ro.blogspot.com/2011/01/nereguli-incredibile-la-bcco-timisoara.html

toti acei "mici" muncitori care sunt ca piticii din Alba ca zapada sunt pusi acolo pentru a "produce" foduri destinate lui X si Y. poti sa iti spun doar faptul ca in momentul in care unul dintr ei pica, toti aceia care l-au "sustinut", toate pilele isi iau mana de pe el, devenind o victima. din pacate politizarea si coruptia este prea mare la toate nivele. uneori regret militia de pe vremuri cand aveai un respect in fata cetateanului, fiindca aceia care au fost cumparat o data nu mai pot avea nici o "verticalitate" in fata "infractorului". si ma refer la infractor ca fiind de la hotul de drept comun pana la traficantul de tigari. eu totusi raman la parerea ca daca s-ar vrea sa se faca ceva in tara s-ar face. dar din pacate nu se vrea.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

confirm ca in ORICE vama se intimpla acelasi lucru. din 1998 am un client care este transportator si casa de expeditii. din cauza asta cunosc exact cum se spaga, cum se cere, cum se string banii pe tura si se trimit catre seful vamii, cum se vind/cumpara posturile de vames incepind de la cel mai de jos nivel si pina la seful punctului vamal. deci ce se vorbeste nu este doar o legenda ci fapte reale. iar spaga se cere doar ptr simplul fapt ca treci prin vama, nici nu este necesar sa fie ceva dubios cu tie sau marfa din TIR.

problema este ca TOTI politicienii cunosteau asta din 1990 si TOTI au scos bani din sistem. asa ca astazi sa nu faca nimeni pe mironosita :)

Link to comment
 • Moderator

Eu când am trecut prin vamă nu mi s-a cerut nimic și nici nu am încercat să ofer ceva. Întradevăr nici nu aveam ceva în neregulă, asta după părerea mea și nici nu le-am spus că sunt polițist. Am trecut normal ca oricine altcineva.

 • Upvote 2
Link to comment

Eu când am trecut prin vamă nu mi s-a cerut nimic și nici nu am încercat să ofer ceva. Întradevăr nici nu aveam ceva în neregulă, asta după părerea mea și nici nu le-am spus că sunt polițist. Am trecut normal ca oricine altcineva.

la fel am procedat si eu. nu neg ca ceva pe acolo e adevarat, insa fratilor sa se duca unde le e locul cei vinovati si daca sunt vinovati toti, toti sa se duca la beci, dar mi-e teama ca vor cadea de dragul jocului politic si unii nevonovati

Link to comment

vamiile din Timis la capitolul coruptie sunt temelie, sunt politisti de frontiera angazati din sursa externa care s-au transformat in haiduci! cu toate ca esti in regula nu te lasa sa pleci pana nu dai cel putin 5 euro, altfel te purifica pana cedezi psihic! atunci toata lumea prefera sa dea 5 euro cu toate ca sunt in regula numai sa scape si sa ajunga mai repede acasa, fiindca dupa circa 12 ore de mers nu mai au chef ca un vames sau politist de frontiera sa-i mai tina 3 ore la purificat!

Rusy sa stii ca maxu08 are dreptate cel putin cu privire la vamiile din Timis! Rusy nu cred ca pe un politist de frontiera ani il poti compara cu un politist...eu fac un pariu cu tine ca peste 70% din politistii de frontiera habar nu au de legea nr. 360 din 6 iunie 2002, dar in schimb se numesc POLITISTI, eu nu le-as fi schimbat numele niciodata...i-as fi lasat tot la vechea denumire de GRANICERI

Rusy ti-as spune mai multe aici pe site dar chiar nu vreau sa distrug imaginea putinilor politisti de frontiera corecti (iti spun doar atat...eu bataie sau scandaluri nu am avut cu interlopi ci doar cu politisti de frontiera! PE SCURT PENTRU MINE SUNT NISTE HAIDUCI atata timp cat au sarit la mine la bataie si apoi tot ei mi-au facut mie plageri penale mincinoase)

citeste despre VAMA MORAVITA

Sa stii ca acel politist fara somn din articol a fost ulterior sanctionat de catre sefii politiei de frontiera- fapt pentru care si-a dat demisia din politia de frontiera si a trecut in randul oamenilor cinstiti, mai exact a trecut la I.P.J. Timis si lucra la Economic

tot vama Moravita

PDL vama Moravita

politisi de frontiera Vama Moravita

http://http://www.youtube.com/watch?v=cJndOqZo5aw

POLITIST DE FRONTIERA

politist de frontiera VAMA MORAVITA

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/culmea-ironiei-politist-de-la-frontiera-prins-cu-tigari-de-contrabanda.html

Interlopi in Vama Moravita mana in mana cu vamesii si politistii de frontiera - priviti cozile de masini care asteapta sa se dea startul

Edited by patriotul
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Haideți să nu generalizăm așa și să cădem în păcatul pe care îl fac alții când vorbesc despre noi. Eu de exemplu când am ieșit și am intrat, am făcut-o pe acolo prin Timiș. Dacă sunt oameni necinstiți acolo, cei ce primesc niște salarii babane și au ca atribuție de serviciu acest lucru, ar trebui să-și facă datoria și să-i elimine din sistem. Dar asta nu înseamnă că așa sunt toți.

Link to comment
 • Member

Si eu am iesit si intrat pe la Cenad, TM ( de doua ori) si nu mi s-a cerut nimic in afara de documente si un control al autoturismului, de cei din Vama Cenad eu nu pot sa zic ca au fost corecti, cel putin in cazul meu. Nu cred ca toti politistii de frontiera si vamesii sunt corupti, dar sunt sigur ca sunt si din aceia.

Link to comment

eu sus aratam despre vama Moravita, Jimbolia, Naides- vami ce se afla la granitele non E.U.- aolo este 70% incompetenta ...in vama Cenad este cam 30%. deja in Cenad merg doar frontieristii care vor liniste, dar mai strica si acolo meciul cate un angajat din sursa externa

Link to comment

intradevar, nu toti politistii de frontiera sunt corupti. vorbele alea prin care se spune ca trebuie sa dai numai ca sa treci prin vama sunt povesti. nimeni din vama nu iti cere daca nu ai tu ceva "fraudulos" la tine. daca te ocupi cu prosti atunci trebuie sa si dai. normal, nu ? :)

din pacate ultimele angajari care au fost facute in politia de frontiera din sursa externa au fost facute numai pe baza pilelor si a interesului. asa cum scria cineva si mai sus sunt printre ei, si nu sunt putini, care habar nu au de statutul politistului. stiu personal politist de frontiera care mi-a "declarat" faptul ca in momentul cand se va termina cu spaga el va pleca, fiindca nu are o atragere spre aceasta meserie. dar sa nu uitam ca sunt printre ei si adevarati profesionisti. din pacate acestia nu prea sunt "agreati" de sefi, fiind "orientati" pe la anumite birouri operative, unde isi pot face meseria, dar pana in punctul unde nu pot "da" in oamenii sefului din filtru.

patriotu, stiai ca respectiva inspectoare din articolul

http://banateanul.gandul.info/ultima-ora/4-000-000-euro-cotizatia-lunara-a-traficantilor-catre-lucratorii-din-vama-moravita-4724407

a fost vanzatoare la un shop din vamile aradene ?

apoi a fost incadrata in politia de frontiera ca subofiter la arad, ulterior fiind avansata, prin concurs la timisoara, la gradul de ofiter. nu stiu daca are importanta ce este nepoata unui parlamentar din arad sau e doar foarte profesionista.

Link to comment

Atata vreme cat un produs nu se gaseste sau pretul lui este prea mare,va exista contrabanda la granita,nu conteaza tara Pot sa aresteze onorabilii cati vamesi pot,nu asta e solutia.Guvernul a pus accize prea mari pe unele produse,printre care si tigarile,aceasta e cauza principala.Nu inseamna ca ii apar pe vamesii corupti.Pur si simplu constat un adevar...si daca unii sunt corupti nu inseamna ca toti sunt la fel!

 • Upvote 2
Link to comment

Eu când am trecut prin vamă nu mi s-a cerut nimic și nici nu am încercat să ofer ceva. Întradevăr nici nu aveam ceva în neregulă, asta după părerea mea și nici nu le-am spus că sunt polițist. Am trecut normal ca oricine altcineva.

cataline, spaga nu se cere la turisti sau masini individuale ci se da / ofera de catre soferii de tir sau alte transporturi comerciale (care nu au chef sa stea in vama ptr control privind drogurile 4 zile cind el are in masina carne sau alte produse perisabile ori ptr ca stampila pe factura este in dreapta si nu in stinga paginii) sau de catre soferii de autocar / microbuze calatori.

Banii se string fie la sofer fie la ghid si au drept scop evitare opririi masinii si descarcarea tuturor bagajelor impreuna cu desfacerea lor spre verificare amanuntita. o operatiune care dureaza ore, in functie de cheful functionarilor de a face controlul.

desi este o operatiune legala, ea se face doar daca exista indicii privind existenta unor nereguli si nu la orice transport. altfel s-ar fi blocat transportul rutier.

de data asta va spun ca nu functioneaza regula privind generalizarea. stiu ce vorbesc si ma feresc sa generalizez insa asta este un caz special. s-a ajuns pina acolo incit se considera ca spaga este legala doar ca lipsea un mic amanunt - legea care sa o prevada.

inca ceva - nu faceti confuzia intre politistii de frontiera si vamesi. nu la politie este problema ci la vamesi. nu se plinge nici un transportator de politia de frontiera ci de vamesi. inclusiv eu m-am referit la vamesi.

Edited by maxu08
Link to comment

in regula ! s-a stabilit ca exista coruptie in toate vamile, unul spunea ca are cunostiinta un politist de frontiera angajat din sursa externa, care a declarat ca in momentul cand se termina cu spaga el iasa din sistem! eu sunt sigur ca asta va face! totusi eu nu cred ca solutia cea buna este arestarea, fiindca nici statul nu a dat un exemplu bun atunci cand a taiat 25% din salarii, nici statul nu da exemple bune cand ii obliga pe politisti sa patruleze 8 ore cu doar un litru de benzina, nici statul nu iti da vreo prima in cazul in care faci confiscari de sute milioane- statul te plateste ca si pe ala care nu a muncit nimic! statul nu recompenseaza si evidentiaza oamenii care lucra cu adevarat, ci doar recompenseaza pe cei care stiu sa cotizeze, statul nu ofera unui tanar angajat siguranta zilei de maine( un agent are 1500 ron din care plateste doar scolarizari si mancare...bani de casa niciodata nu va face legal) De aceea spun cacei care conduc statul ar trbuii arestati fiindca nu ofera GARANTIA ZILEI DE MAINE si din om te transforma in NEom!!!

P.S. o solutie ar fi recompensarea politistilor competenti...daca a confiscat marfa de 1 miliard, dai chiar si 10 sau 20% din valoarea marfii confiscate, si asta doar pentru al motiva...nu sa faca cum am patit eu anul trecut care am confiscat tigari, cereale si material lemnos de vreo 20 miliarde si am vazut o prima doar de la CNP de 100 Ron ...in rest am avut aceleasi drepturi banesti ca si colegul care nu a confiscat nici macar un pachet de tigari...

 • Upvote 1
Link to comment
nimeni din vama nu iti cere daca nu ai tu ceva "fraudulos" la tine. daca te ocupi cu prosti atunci trebuie sa si dai. normal, nu ? :)

Poftim? Nu era normal sa suporti consecintele legii, cumva?

Link to comment

@ florin - vorbeam din punctul de vedere al "infractorului" care face trafic prin punctul de frontiera. el se simte cu musca pe caciula si i se pareun lucru normal sa "imparta" castigul cu cel care il "ajuta" sa "treaca vama". e si normal ca sa suporte rigorile legii, dar chiar daca politistul de frontiera dispune efectuarea unui control amanuntit, vamesul ii da liber. daca citesti un articol postat mai sus ai sa vezi rezultatele unei actiuni pe "tigari" in Moravita si raspunsul pe care l-au dat vamesii politiei. marile averi nu sunt ale politistilor de frontiera, ci ale vamesilor. nu sustin aici ca primii nu ar avea, dar comparativ cu vama sunt undeva deoparte.

@ patriotul - si sistemul te impinge uneori la asa ceva. dar mai exista o "circumstanta". faptul ca unii au sponsorizat ca sa ajunga unde au ajuns, si acum trebuie sa recupereze ce au investit. de recompemsare exista prevazut undeva ca politistul poate fi recompensat cu un cunantum al sumelor introduse in buget prin confiscari si amenzi. nu mai stiu sigur unde e prevazut dar stiu ca este un procent. dar nu am vazut sa se aplice asta niciodata. ca politist ramai cu satisfactia muncii si a lucrului implinit. cat despre o recompensa materiala, totul depinde de seful direct, care te va trece la prima, substantial mai mica decat munca prestata, dupa exemplul pe care l-ai dat tu. dar vorba lui badea ....

Link to comment

Din tot circul asta eu am inteles asa: Faci contrabanda si mic trafic, platesti, nu faci treci linistit ca nu prezinti importanta, ca de, P.C.T.F. este propietatea vamesului si a politistului de frontiera pe care o stapanesc in devalmasie!, nu?. Nu am timp sa contabilizez de cate ori am trecut frontiera si pe la Arad si pe la Cenad si pe la Bors si pe la Vama Veche si pe la Giurgiu s.a.m.d. si recunosc ca in punctele noastre nu mi s-a cerut nimic in afara de acte si uneori la unguri si la greci sa deschisd portbagajul, doar atat. Pai cum sa imi ceara ei mie 5-10 euro sa se "manjeasca", cand veneau 1000 la sfarsit de tura?. Auzi lume: pe tura lui X se facea atat, pe tura lui Y, atat iar cea mai buna tura era cea a lui Z ca se facea bingo mare!. Toata stima si tot respectul pentru politistii care au lucrat sub acoperire, au demonstrat profesionalism!. Eu nu generalizez si nu spun ca in toate punctele de frontiera se intampla la fel, dar.... vedem noi toti! ce mai urmeaza pentru ca, actiunea s-a desfasurat simultan in toata tara si probabil dupa ce ii rezova pe astia de la Siret urmeaza alt punct si altul si tot asa. Ma ingrijoreaza unele opinii referitoare la faptul ca politistii au luat mita mai putin decat vamesii, ei si? pentru mine toti sunt la fel iar dupa condamnare definitiva: infractori, care nu au ce sa caute printre cei onesti. Imaginile postate de colegul de forum de mai sus sunt mai mult decat graitoare!. Se va gasi cineva sa imi spuna sa nu cred ceea ce vad ca nu este adevarat?. Sa auzim de bine!.

Link to comment
 • Moderator

Auzi lume: pe tura lui X se facea atat, pe tura lui Y, atat iar cea mai buna tura era cea a lui Z ca se facea bingo mare!.

Probabil că se născuse acolo și o competiție locală între ei, în ceea ce privește „ciubucăreala” ... :lol:

Link to comment

Nici mie nu mi s-a pretins niciodata vreo suma de bani sau bunuri pentru a trece vama, dar am coleg fost angajat in cadrul ANV, pe vama de interior, care a recunoscut ca, chiar si pe vama de interior nu din salar traia plus ca a incercat de nenumarate ori sa ocupe diferite posturi la un PTF, dar nu a avut "acces". Totodata, niste prieteni, sot si sotie, amandoi angajati in cadrul unui IJPF , cu post la un PTF si abia o duc pe azi pe maine cu 2 copii.

Edited by Sony
Link to comment

eu sus aratam despre vama Moravita, Jimbolia, Naides- vami ce se afla la granitele non E.U.- aolo este 70% incompetenta ...in vama Cenad este cam 30%. deja in Cenad merg doar frontieristii care vor liniste, dar mai strica si acolo meciul cate un angajat din sursa externa

Tu nu arati decat prostii. Ca sunt si politisti corupti pe acolo, e posibil. Dar sa afirmi ca 70% dintre politistii de frontiera nu stiu Legea 360... te avanti cam departe. Si inca ceva: nu ai cum sa afectezi imaginea politistilor de frontiera cinstiti, pentru simplu fapt ca ei sunt majoritatea si chiar si ei condamna ceea ce s-a intamplat si se intampla prin unele vami. majoritatea colegilor de la PFR muncesc din greu au parte de aceleasi mizerii de care aveti si voi, restul palmasilor, parte si castiga la fel de prost si traiesc din acelasi salariu. Sunt sigur ca si pe la voi sunt "spagari" si de asemeni sunt sigur ca ei nu sunt majoritatea si ca nu agreeati ceea ce fac. Aceste "descoperiri" scoase in fata de presa nu fac decat sa creeze iluzia ca toata Politia sau Politia de Frontiera, sau mare parte din ea, este asa. Ceea ce este total gresit. De aici pana la a generaliza ca toti sunt asa si pe dincolo... e cale lunga. ca ai facut asta nu arata decat faptul ca esti construit dintr-un aluat de proasta calitate. Nu esti departe de seful IGP care spunea ca sunt multi betivi si distrusi. Tu te inscrii in a doua categorie.

Pacat!

P.S. o solutie ar fi recompensarea politistilor competenti...daca a confiscat marfa de 1 miliard, dai chiar si 10 sau 20% din valoarea marfii confiscate, si asta doar pentru al motiva...nu sa faca cum am patit eu anul trecut care am confiscat tigari, cereale si material lemnos de vreo 20 miliarde si am vazut o prima doar de la CNP de 100 Ron ...in rest am avut aceleasi drepturi banesti ca si colegul care nu a confiscat nici macar un pachet de tigari...

Pe aceasta logica ar trebui, daca un tanar politist, de oriunde ar fi el, vrea sa aibe bani de o casa, ar trebui sa ceara sa lucreze in vama sau in "vaduri" bune unde sunt sanse, ca facandu-si datoria cinstit, sa dea un "tun" din care sa i se acorde 10-20% ca sa aibe bani de casa.

Uiti un lucru: majoritatea lucratorilor din politie sunt acei multi "tacuti" care isi fac datoria prevenind incalcarea legii sau ocupandu-se de miile de incalcari marunte ale legii care nu se termina musai prin confiscari. Sunt acele incalcari ale legii care deranjeaza cetateanul de rand si care are vizibilitate in mijlocul populatiei.

Edited by SandoKhan
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Eu nu generalizez si nu spun ca in toate punctele de frontiera se intampla la fel, dar....

Multi nu inteleg ca Politia de Frontiera nu inseamna doar lucratorii de la PTF-uri de la frontiera. De fapt personalul din ele reprezinta un procent foarte mic din totalul personalului. Ca in vamile in care sunt "probleme" lucreaza unii care s-au manjit... E problema lor. Va asigur ca cei care erau cinstiti si care au tinut la acest statut nu au fost selectati sa lucreze acolo sau au fost indepartati. Voi dezbateti aici si dati cu bata in stanga si in dreapta fara a lua in calcul si factorul politic care a avut, cred eu, mare importanta.

Edited by SandoKhan
 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.