Jump to content
POLITISTI.ro

Renuntare la dovada inlocuitoare de 15 zile


Conducator

Recommended Posts

  Buna ziua,

 

          Acum 2 zile mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile.Am primit in schimbul lui o dovada de 15 zile.As dori sa stiu daca se poate anula dovada de conducere pentru a putea lua permisul mai devreme.Am nevoie de permis la inceputul lunii mai iar in momentul de fata nu am ce face cu dovada.

 

 

  Multumesc anticipat pentru sugestii!!

Link to comment
 • Moderator

Cum să anulezi dovada?:)) Dar când ai săvârşit contravenţia pentru care ţi-a fost reţinut permisul de conducere nu te-ai gândit că ai nevoie de el?

Link to comment
 • Moderator

Valabilitatea de 15 zile din dovada respectivă este termenul în care poţi depune contestaţie. Nimeni nu-ţi poate lua acel drept de a contesta, chiar şi dacă ţi-ai recunoscut vina, chiar dacă ai semnat procesul verbal, indiferent de ce s-a întâmplat acolo, în ciuda legendelor populare conform cărora dacă semnezi procesul verbal nu ai mai putea contesta, în realitate ai dreptul să conteşti, iar de acest drept nu te poate priva nimeni şi întrucât termenul de valabilitate are legătură cu prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a contesta procesul verbal, dovada nu poate fi anulată chiar şi dacă tu soliciţi acest lucru.

 • Upvote 3
Link to comment

Deci sa inteleg ca nu pot anula dovada de 15 zile.....citestem undeva pe internet cum ca s-ar putea anula dovada de conducere si de aceea am spus sa intreb ca sa fiu sigur.Momentan nu imi este necesara aceasta dovada si ma gandeam ca daca tot nu am ce face cu ea sa profit de situatie si sa imi recuperez mai repede permisul de conducere

Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua! M-ia fost retinut permisul pentru 30 zile. Intrebarea mea este: pot renunta la dovada inlocuitoare de 15 zile si sa inceapa perioada suspendarii permisului mai devreme? 

Multumesc!

Link to comment

Perioada minimă de suspendare a dreptului de a conduce este de 30 de zile. Dovada înlocuitoare este eliberată ca justificare a reținerii unui document și pentru a putea redobândi acel document după remedierea problemei pentru care a fost reținut. Dovada NU SE ANULEAZĂ. Legislația rutieră din România nu prevede anularea acesteia și nici perioada de suspendare nu poate începe mai devreme, nici chiar la cerere.

 

Link to comment
 • 4 months later...

Bună dimineața.

Am trecut pe culoarea roșie a semaforului, am gafato. 

Nu se poate renunță la dovadă de 15 zile și sa se aplice imediat suspendarea de 30 de zile.

Link to comment
 • Marius changed the title to Renuntare la dovada inlocuitoare de 15 zile
 • 1 year later...

va salut.in urma unui mic accident minor mi sa suspendat permisu pe 30 zile cu dovada 15 zile...se poate renunta la dovada respectiva...fapta sa petrecut pe data de 26 dec

Link to comment
 • 2 weeks later...

Buna ziua!

Conform noului cod rutier se poate renunta la dovada de 15 zile.

Am incercat sa depun dovada si am fost refuzat pe motiv ca nu exista inca o procedura in acest sens.

Edited by nor
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.