Jump to content
POLITISTI.ro

Incadrare din surse externe


voicu30

Recommended Posts

buna ziua,

 

am si eu o intrebare: sunt navigator si as vrea sa ma incadrez in politia de frontiera (garda de coasta). in ce conditii se poate face aceasta?

 

 

  • Downvote 5
Link to comment
  • Moderator

Ba da. Se poate. Te duci şi dai examenul la o şcoală de poliţie sau la academie, termini şcoala şi gata.

Link to comment
  • Moderator

Un articol apărut pe Agerpres:

 

Costică Voicu: Fostul șef de la IPJ Mehedinți nu este polițist, ci inginer adus și făcut polițist

 

sâmbătă, 5 Apr 2014, 11:50  •  JUSTIŢIE 

 

Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor (AIP) - Secția Română, Costică Voicu, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că îi consideră polițiști pe cei care au absolvit școala de specialitate și, din acest motiv, nu îi consideră polițiști nici pe fostul șef al IPJ Mehedinți Ștefan Ponea, arestat preventiv într-un dosar de corupție, nici pe Augustin Căpâlnaș, surprins cu un permis de conducere fals

"Vă spun că el (Augustin Căpâlnaș, de la Direcția Poliției Rutiere — n.r.) nu e polițist, eu îl consider polițist pe cel care a făcut Școala de Poliție. Pe cei încadrați direct, în combinații și condiții ciudate, nu comentez. Vreau să vă spun un lucru: uitați-vă la titulatură — AIP — deci polițiști adevărați, acela (Căpâlnaș, n.r.) a fost preot neterminat și polițist neînceput. Noi nu facem și nu dăm recomandări pentru a intra în Poliție. Devin membri IPA cei care au calitatea de polițiști. Acesta în speță nu era membru IPA ca și mulți alții, inclusiv cel de la Mehedinți, inspectorul-șef (Ștefan Ponea — n.r.) care nu este polițist este inginer, adus și făcut polițist", a transmis presei Costică Voicu.
 
Potrivit președintelui AIP, organizația se delimitează de polițiștii care încalcă legea. "E o delimitare totală față de cei care, dincolo de încălcarea normelor elementare și săvârșirea de infracțiuni, pentru că e infracțiune, noi pledăm pentru un alt gen de relaționare de viață, de muncă în organizația noastră. Deviza noastră este 'Servicii prin prietenie', pe noi prietenia ne leagă, nu orgoliile, nu ambițiile, nu animozitățile și nu datul din coate pentru a ajunge undeva mai sus, unde de fapt nici nu merită cei care sunt; dovada o vedeți și dumneavoastră. Deci, suntem altceva, de aceea spuneam că este o stare de spirit. Toate întâlnirile pe care noi le realizăm nu se desfășoară sub comanda 'Să trăiți, am înțeles' sau 'Ordonați, șefu''. Aici nu există șefi, nu există grade militare, suntem egali. Și comisarul-șef și sergentul major și cel de la Pompieri și cel care este la Penitenciar. E altceva", a susținut generalul.
 
Costică Voicu a adăugat că, odată ce polițistul dobândește calitatea de membru AIP, își asumă și niște obligații, inclusiv de legalitate și moralitate.
 
Generalul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române în 1996, participă sâmbătă și duminică, la Târgu Mureș, la conferința regională a Asociației Internaționale a Polițiștilor — Secția Română.
 
AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Claudia Stănescu)
 
Bine e un pic cam ipocrit şi se contrazice în ce spune despre asociaţia aia pe care au murdărit-o şi a batjocorit-o aici în România.
Link to comment

Se mai poate și dcă ai "pepeni verzi" în loc de "biluțele" pe care le-ai primit în dotare la naștere și știi în ce uși de la IGPFR și MAI să dai cu ele.Dcă un țîrcovnic a reușit să ajungă în locuri importante de ce nu ai reuși și tu.

De altfel la ora actuală ești un fraier dacă te chinui 2,3sau 4 ani prin școala de agenți dau academie pentru că cei care vin pe ușa din dos vor avansa în funcție și grad mult mai repede decât tine.

  • Upvote 1
Link to comment

"Devin membri IPA cei care au calitatea de polițiști." De ce mintiti d-le Voicu? Toti jindarii si pompierii cum au devenit membrii IPA? Sunt politisti?!

 

Pentru cei care care vor sa sara gardul in curtea Politiei Romane: stati acolo unde sunteti, nu avem nevoie de voi, avem destui "specialisti" incadrati direct. Invatati, urmati cursurile scoliilor sau Academiei de politie, iar apoi puteti sa fiti politisti, putem sa fim colegi! Nu mai ocoliti sistemul, ne-am saturat de padurari, de profesori, de educatori, de sportivi, de lautari, de bucatari, de soferi, de tractoristi sau de agricultori care au devenit politisti peste noapte!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.