Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare masina adusa din Suedia

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Am urmatoarea problema.O persoana A a cumparat o masina din Suedia si a vandut-o unei persoane B aici in Romania. Eu doresc sa cumpar masina de la persoana B si vreau sa stiu daca este posibila inmatricularea acesteia fara radierea masinii din Suedia ( inca are acte valabile pe Suedia). In caz ca trebuie radiata cum as putea proceda avand in vedere ca nu cunosc proprietarul masinii din Suedia si nu stiu cum as putea sau daca as putea da de el.

Va multumesc.

Publicat

Stai linistit ca poate masina este deja radiata din Suedia si tu nu stii. Mergi si ia-ti nr. rosii si apoi o inmatriculezi definitiv daca ai cartea de identitate si certificatul de inmatriculare.

Publicat

Si in Romania nu ti se cere dovada de radiere la inmatriculare?  

Mai am o intrebare: masina vreau sa o cumpar pentru o persoana cu handicap (pana acum plateam masina si sofer pentru deplasari). Anu acesta a primit definitiv grad 2 accentuat (nevazator) si am inteles ca daca luam masina si o inscriem pe aceasta persoana suntem scutiti de la taxa de inmatriculare( de poluare ) si de la impozitul pe masina. Am fost la un birou de avocatura sa intreb si m-au trimis la RAR.Am sunat la RAR si am intrebat,au zis ca nu se ocupa ei ci ANAF-ul. Am sunat si la ANAF si au zis ca politia de la inmatriculari se ocupa cu asta si decid daca platim sau nu taxa. La politie inca n-am ajuns sa intreb.  

Pana la urma platim sau nu taxa si impozit?

• Displace 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

AM achizitionat o masina din suedia in aceasta vara , in luna iulie . are actele valabile un an , deci la anu in iunie cel tarziu trebuie sa fac inmatricularea in romania , e nevoie de ceva acte speciale  sau sunt valabile numai actele masinii ,, certificat imatriculare si cartea , si contractul de cumparare ,, ? vreau  sa ma informez din timp sa nu intampin dificultati in ultima suta de metri , pt ca timpul meu e limitat , lucrez in norvegia si nu pot veni mai des acasa . Va multumesc anticipat.

• Displace 1
  • 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua! Am achiziționat un autoturism înmatriculat în Suedia și vreau să îl înmatriculez in Ro dar am o mica dilema..Pe cartea mașinii este trecut proprietarul mașinii plus adresa de domiciliu iar în talon este trecut același proprietar dar alta adresa de domiciliu. Cauza fiind pierderea talonului și automat când a făcut cererea pentru unul nou, i-a venit pe noua adresa de reședință. Am făcut rarul deja la mașina dar mi-e frica sa nu întâmpină probleme când depun dosarul la poliție..Sper să mă puteți ajuta.. Mulțumesc!

Modificat de w1ndz0r
Scris incorect
  • Displace 1
Publicat

Dosarul nu se depune la politie. Politia Romana nu se ocupa de inmatricularea vehiculelor!

Exista un seviciu, in cadrul fiecarei prefecturi, care face acest lucru. Mergi la sediul serviciului respectiv si vei afla tot ce trebuie sa stii despre inmatricularea unui vehicul.

Publicat (modificat)

La noi in Buzău sediul firmei care se ocupa cu înmatriculări de afla in incinta poliției, de acolo și exprimarea. Mă scuzați! Tot ce am vrut să aflu este dacă întâmpin sau nu probleme la depunerea dosarului din cauza diferenței de adrese. Va mulțumesc!

Modificat de w1ndz0r
Publicat

Gresit! Nu se afla in acelasi sediu, ci langa sediul ipj.

La ghiseul serviciului de inmatriculari afli tot ce trebuie sa stii pentru inmatricularea autoturismului.

Publicat

Buna seara din nou! Astăzi am patit necazul! Sa incep așa: sunt in curs de a înmatricula  o mașina adusa din Suedia,am făcut rarul am tradus actele și ce mai trebuia iar luni trebuie să depun dosarul pentru finalizare. Pe strada unde locuiesc se asfaltează și au ajuns cu utilajele chiar în dreptul casei mele, automat că trebuia să mut mașina...Și asta am făcut! Am dus-o m-ai la colțul străzii..Și acolo surpriză! Dau nas in nas cu un MCV care domnii nici nu au stat pe gânduri și m-au oprit! Am incercat sa le explic că am mutat mașina din cauză că se lucrează la strada dar nu au înțeles ba chiar au vorbit foarte urat...Mi-au dat o amenda de o mie de lei că nu am avut asigurare,mi-au reținut plăcuțele si mai mi-au dat încă o amenda de 300 de lei că nu am prezentat documentele și o dovada cum că mi-au reținut plăcuțele. Întrebarea mea este daca mai pot depune dosarul și să finalizez înmatricularea fara plăcuțele de Suedia și să le arăt acea dovadă. Va mulțumesc!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua! Am achiziționat acum ceva timp din suedia un autoturism ,am făcut mai toate demersurile pentru înmatriculare etc..Talonul mașinii original a fost pierdut de către proprietarul din Suedia și a cerut unul nou, talonul care mi-a fost oferit mie împreună cu cartea mmasinii. in certificatul nou cei de la serviciul de înmatriculări au verificat seria talonului și nu corespunde cu cea din sistem..Automat când sa eliberat un nou talon acesta a venit cu alta serie...Ce pot face in cazul asta? Dânșii mi-au spus să revin cu talonul cu seria care apare in sistem..

Modificat de w1ndz0r
  • Moderator
Publicat

@w1ndz0r, acest site se numeşte politisti.ro, iar dacă până acum nu ai aflat, te informez că în România autovehiculele nu se înmatriculează la poliţie de mai bine de 15 ani. Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt în sfera de activitate a Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene.
Putem înţelege că ai o problemă şi eşti interesat să o rezolvi, dar asta nu înseamnă că trebuie să umpli acest forum cu aceeaşi postare iar şi iar, la nesfâişit. Nu e nevoie să postezi acelaşi lucru de mai multe ori. Dacă nu reuşeşti să pricepi, îţi voi bloca accesul definitiv la acest site.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Vreau si eu sa achiziționez o masina adusa din suedia. La ce ar trebui sa fiu atent in legatura cu actele? Va multumesc.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut colegi am o mașină pe Suedia astăzi am efectuat rarul mi sa eliberat cartea și toate documentele necesare pt imatriculare și mi-au specificat că seria de șasiu in documente este icoleta lipsit 3 litere care se găsesc la începutul seriei de șasiu wol dar pe tăbliță europeană a mașini este completa au specificat aceasta problema și pe certificatul de autoiedicitate simaiu spus că o să am ceva probleme va rog să mă ajutați cu o informație care știți despre ce este vorba 

Publicat

buna ziua nu cred ca o sa aveti probleme la inmatricularea masinii de Suedia.Va dau un exemplu :daca masina este volkswagen seria caroseriei ar trebui normal sa inceapa cu WWWZZZ.................   daca masina din Suedia este din anii 90' acesteia ii lipsesc cele trei litere WWW IAR SERIA SCRISA PE DOCUMENT INCEPE DE LA ZZZ................Cunosc un domn care avea aceeasi problema dar la rar iau scris seria intreaga dupa care si a inmatriculat masina.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.