Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Acum cateva zile am decis sa ma plimb cu bicicleta,nu stiu pe unde,pur si simplu asa..."de nebun" ca m-am plictisit acasa.Si,cum ma plimbam eu vad un drum spre padure.Ma duc pe acolo si dupa 5 minute de mers prin padure mi se incalceste o prostie in jurul rotilor.Va zic,mi-a luat 10-15 minute sa o dau jos.Poate-s eu prost da' nu stiu cum s-a incalcit in halul ala.Deja ma apucase o frica sa stau singur in padure unde stiu ca-s si mistreti(venisera pe la case acum un an) ca sa dezleg aia.Este ilegal sa iau un briceag sau unul multifunctional cu mine ca sa nu patesc iar d-astea?Am avut nevoie de mai multe ori sa tai ceva si n-am avut cu ce.

• Membru
Publicat

Briceagul este considerat arma alba....vezi aici

Poate de la taiatul "prostiilor din jurul rotilor" sau a mistretilor "ucigasi" faci vreo ghidusie si o sa-ti para rau!

Publicat

Adica ce ghidusie?Este ilegal simplul fapt ca il am la mine sau sa il folosesc in scopuri ilicite?

• Membru
Publicat (modificat)

discutiile de acolo nu mai sunt valabine.

Lg 61 nu mai prevede infractiunea respectiva, ci Codul Penal:

Art. 372: Portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase

(1)Fapta de a purta fara drept, la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri special amenajate si autorizate pentru distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun:
a)cutitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, intepare sau lovire;
b)arme neletale care nu sunt supuse autorizarii ori dispozitive pentru socuri electrice;
c)substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant
se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(2)Folosirea, fara drept, la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri de distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun a obiectelor sau substantelor prevazute in alin. (1) se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
(3)Portul, fara drept, al obiectelor sau substantelor prevazute in alin. (1) in sediul autoritatilor publice, institutiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori in spatiile rezervate desfasurarii procesului electoral se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

Deci dupa cum gandeste legiuitorul acum cetatziganii pot umbla pe strada linistiti cu sabii si topoare cat timp nu sunt " la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri special amenajate si autorizate pentru distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun". 

Asta e legea si noi suntem responsabili numai cu aplicarea ei, fie ca ne convine sau nu.

Modificat de bozo
  • Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Din pacate, ceea ce spune bozo, este adevarat. Deci, pe scurt, ai dreptul sa porti briceagul respectiv la tine atata timp cat nu te aflii in locurile mentionate mai sus de catre colegul meu .

• Apreciez 1
Publicat

Ai dreptul sa tii un topor/cutit/sabie in mana in timp ce treci prin fata sediului Politiei !  :shock:

• Apreciez 2
Publicat

Numai daca sediul politiei nu este amplasat intr-un parc, ori vis-a-vis de acesta :clip:

• Apreciez 1
  • Administrator
Publicat

Pentru astfel de aberaţii trebuie să le mulţumim minţilor luminate din Ministerul Justiţiei pe care preşedintele ţării îi lăuda acum câteva zile, spunându-ne că noile coduri sunt de un real succes.

Publicat (modificat)

DA,da ,sigur ,aceste mult laudate CP si CPP sunt de un real succes da' in secolul 18,ca acolo se potrivesc..!!!  :doh:

Modificat de MDDaniel
Publicat

Poate în secolul 28, pentru că in secolul 18 pedepsele erau mult mai aspre și mai prompte.. Vezi Codul lui Mavrocordat- pentru viol: " tăierea scarbavnicului mădular al celui prins cu el învârtoşat prin-prejurul părților născătoare ale muierii.." ;-)

• 2 ani mai târziu...
Publicat

As putea sa port in buzunar un briceag leatherman c33? Nu am de gand sa il iau intr-un stadion, bar, club sau altceva, doar intr-o plimbare pana la un prieten, in parc sau pana la magazin.

Dimensiuni: lama: 6.6 cm

Inchis:  9.82 cm

• Displace 4
  • 1 an mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.