Jump to content
POLITISTI.ro

Port briceag


NightWish

Recommended Posts

Acum cateva zile am decis sa ma plimb cu bicicleta,nu stiu pe unde,pur si simplu asa..."de nebun" ca m-am plictisit acasa.Si,cum ma plimbam eu vad un drum spre padure.Ma duc pe acolo si dupa 5 minute de mers prin padure mi se incalceste o prostie in jurul rotilor.Va zic,mi-a luat 10-15 minute sa o dau jos.Poate-s eu prost da' nu stiu cum s-a incalcit in halul ala.Deja ma apucase o frica sa stau singur in padure unde stiu ca-s si mistreti(venisera pe la case acum un an) ca sa dezleg aia.Este ilegal sa iau un briceag sau unul multifunctional cu mine ca sa nu patesc iar d-astea?Am avut nevoie de mai multe ori sa tai ceva si n-am avut cu ce.

Link to comment
  • Member

Briceagul este considerat arma alba....vezi aici

 

Poate de la taiatul "prostiilor din jurul rotilor" sau a mistretilor "ucigasi" faci vreo ghidusie si o sa-ti para rau!

Link to comment
  • Member

discutiile de acolo nu mai sunt valabine.

Lg 61 nu mai prevede infractiunea respectiva, ci Codul Penal:

 

 

 

Art. 372: Portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase

(1)Fapta de a purta fara drept, la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri special amenajate si autorizate pentru distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun:
a)cutitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, intepare sau lovire;
b)arme neletale care nu sunt supuse autorizarii ori dispozitive pentru socuri electrice;
c)substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant
se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(2)Folosirea, fara drept, la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri de distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun a obiectelor sau substantelor prevazute in alin. (1) se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
(3)Portul, fara drept, al obiectelor sau substantelor prevazute in alin. (1) in sediul autoritatilor publice, institutiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori in spatiile rezervate desfasurarii procesului electoral se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
 

 

Deci dupa cum gandeste legiuitorul acum cetatziganii pot umbla pe strada linistiti cu sabii si topoare cat timp nu sunt " la adunari publice, manifestari cultural-sportive, in locuri special amenajate si autorizate pentru distractie ori agrement sau in mijloace de transport in comun". 

Asta e legea si noi suntem responsabili numai cu aplicarea ei, fie ca ne convine sau nu.

Edited by bozo
  • Upvote 4
Link to comment
  • Member

Din pacate, ceea ce spune bozo, este adevarat. Deci, pe scurt, ai dreptul sa porti briceagul respectiv la tine atata timp cat nu te aflii in locurile mentionate mai sus de catre colegul meu .

  • Upvote 1
Link to comment
  • Administrator

Pentru astfel de aberaţii trebuie să le mulţumim minţilor luminate din Ministerul Justiţiei pe care preşedintele ţării îi lăuda acum câteva zile, spunându-ne că noile coduri sunt de un real succes.

Link to comment

DA,da ,sigur ,aceste mult laudate CP si CPP sunt de un real succes da' in secolul 18,ca acolo se potrivesc..!!!  :doh:

Edited by MDDaniel
Link to comment

Poate în secolul 28, pentru că in secolul 18 pedepsele erau mult mai aspre și mai prompte.. Vezi Codul lui Mavrocordat- pentru viol: " tăierea scarbavnicului mădular al celui prins cu el învârtoşat prin-prejurul părților născătoare ale muierii.." ;-)

Link to comment
  • 2 years later...

As putea sa port in buzunar un briceag leatherman c33? Nu am de gand sa il iau intr-un stadion, bar, club sau altceva, doar intr-o plimbare pana la un prieten, in parc sau pana la magazin.

Dimensiuni: lama: 6.6 cm

                      Inchis:  9.82 cm

  • Downvote 4
Link to comment
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.