Jump to content
POLITISTI.ro

Interventii periculoase

benkb

Recommended Posts

Am apreciat intotdeauna politistii pentru ceea ce fac. De aceea m-am gandit ca ar fi interesant un topic in care sa povestiti experiente mai neobijnuite pe care le-ati avut pe strada si nu numai. Poate ca veti reusi sa dati si un scurt sfat pentru oamenii de rand cu privire la ce ar trebui sa faca in acele situatii, iar in acest fel topic-ul ar deveni si mai util.

Asadar, sa vedem cine va reusi sa sparga gheata :good:

• Moderator

Incep eu...acum doi ani de zile, pe la 01 dimineata, primesc un apel de la colega de la postul de politie invecinat care ma solicita sa vin urgent sa o ajut in legitimarea unei persoane care a intrat peste niste batrani in casa cu scopuri "lugubre". M-am imbracat repede si m-am deplasat la fata locului, unde il gasesc pe gagiu in mijlocul strazii, inconjurat de nepotii batranilor, care l-au retinut pana am ajuns noi. Trecand la legitimarea astuia, stimabilul bineinteles ca a refuzat sa dea date cu privire la identitatea sa, moment in care i-am solicitat sa intre in masina pentru a-l conduce la post...inainte de a-l baga in masina, l-am pus sa stea cu mainile pe lateralul masinii pentru a-i efectua controlul corporal...initial a fost de acord, dupa care, cand i-am spus sa departeze picioarele, a incercat sa se intoarca la mine. I-am pus antebratul de-a lungul spatelui si l-am impins inapoi pe masina si i-am dat una la picioare sa i le departez, sa il pun intr-o pozitie incomoda...ce face asta? Se lasa jos ca balega si incepe sa urle ca l-am paralizat, ca a fost operat la spate(chiar avea niste cicatrici) si statea ca raia intins pe jos, bagand capul sub roata de la masina. Am sunat la salvare, a venit salvarea, l-am luat pe sus(avand sprijinul cetatenilor care mai erau acolo), si l-am dus la spital pentru control...acolo bineinteles ca nu avea nimic, fiind intins pe targa era sa ii dea un bocanc in gura colegei mele care il filma cu telefonul, asta dupa ce a fost deconspirat ca nu are nici pe dracu. Catuse si directia Spitalul de Psihiatrie.

• Upvote 2

Stii si ce s-a intamplat mai departe cu el? A primit mandat pentru intrare prin efractie sau a scapat ca avea probleme?

vrei o speta? fii atent. mai marii nostri sefi se gandesc ca e bine sa-si justifice banii si dau un apel fals , un posibil scandal, dupa care cand ajung colegii ii ia cu faze de ce ai coborat din masina fara sapca, de ce nu ai bastonul pe brau, faze din astea... la cateva ore apare un scandal monstru si un coleg este lovit cu o piatra cubica in cap. a scapat. si normal ca lumea cerea sprijin. unde erau sefii?! la caldura. tiganul care a facut chestia aia e inca in libertate. asta asa pe scurt...e prea mult de povestit

intrebai ce sa faca cetatenii? sa constientizeze ca fara ajutorul lor ne e destul de greu. politia trebuie sprijinita uneori poate fi fizic, dar in special in ceea ce ne intereseaza adica sa ne spune concret ce s-a intamplat cand le solicitam astfel de aspecte, pt. o facem pt ei nu pt noi. ei trebuie sa ne ajute, pt ca ulterior si noi sa ii putem ajuta. daca stati de-o-parte...asta e. lasati mentalitatea ca ala e tigan si...se razbuna sau alte astefl de lucruri. trebuie sa fim uniti cu totii

• Upvote 1

• Moderator

Întâmplarea despre care spui este aceea speță de astă vară când totul a început de la faptul că ciorile au chemat salvarea și întrucât li s-a părut că a ajuns cam târziu, i-au luat la bătaie?

alin, mare dreptate ai :emo-yessir: ... insa cum mai spuneam prin alt topic legat de legitima aparare... crezi ca daca eu ca roman, as bate un tigan sau vreun alt roman, (ca sa nu fie vorba de discriminare :lol: ) in cazul in care ala ar pune in pericol siguranta unei persoane nevinovate, as mai avea acelasi elan daca ar veni politistul si m-ar intreba ca de ce i-am dat asa tare la moaca? :clip: chiar nu se pot inchide ochii in momentul in care il caftesti bine pe unu si astepti sa vina sa il ia politia, ala fiind recidivist (sau nu neaparat... de obicei astia care fac asa ceva mai au ceva istorie la dosar)?

poate ca oamenii tocmai de asta nu se baga la asa ceva... pe langa faptul ca romanii nu sunt uniti, si risti sa ti-o iei de la tiganosi ca aia se sustin cand e vorba de scandal, mai e si chestia ca, risti sa te mai pomenesti si cu vreo amenda ca i-ai dat prea rau in mofler aluia :(

Edited by LEX91SPETSNAZ

da catalin de speta aia e vorba

lex: ramane la latitudinea fiecaruia in final. eu doar spuneam cum ar fi corect, normal si cinstit sa actioneze civilii. oricum nu pot eu sa le schimb mentalitatea. tiganii sunt doar bunii de gura si atunci cand sunt in haita

@alin... in cazul in care te-ai prezenta sa il ridici pe unu si ala ar fii cam copt pe la ochisori, s-ar pune problema sa il amendezi pe cel care a oprit atacul? atata timp cat si victima ar fi acolo si l-ar sustine pe cel care a oprit atacul? :emo-yessir:

• Downvote 1

• Moderator

da catalin de speta aia e vorba

Atunci cred că știi și tu că lucrurile nu au rămas chiar așa atunci.

Noaptea de 25/26.12.2009 singur de serviciu, scandal de proportii (50 de persoane) in centrul localitatii, cu bate, sabii, rangi tot tacamul.Cer sprijin la cea mai apropiatata subunitate. Dispecera de serviciu imi spune ca va trimite o patrula in cel mai scurt timp. Dupa 30 de minute timp in care ma tineam de gat cand cu unii cand cu altii, sun din nou raspunde dispecera si imi spune ca nu ii da voie seful sa trimita patrula. In fine, cer sprijin la politia municipiului, dispecerul imi spune ca nu are decat o patrula si nu pot pleca sa lase oarasul dscoperit. Bun, o iau pe cale ierarhica si sun ofiterul de serviciu pe IPJ, cerand sprijinul celor de la DIAS si ofiterul de serviciu ce imi spune ? " Pune-ti si tu o cagula si spune-le ca esti de la DIAS...?!" Intr-un final dupa ce am reusit de unul singur sa linistesc apele, ma suna tot ofiterul de servici si ma intreaba daca mai am probleme?! Caz real. Si ca sa parafrazez un fost inspector sef "celebru" case closed. :naughty:

• Upvote 2

• Moderator

Glume de șantier! :doh:

Trebuia să-i faci un raport domnului ofițer de serviciu, pentru ca altădată să-i piară cheful de miștouri ieftine când un coleg are nevoie de ajutor.

Asa ar fi trebuit Catalin, probabil ca daca faceam raport iesea iures mare si cine stie daca mai lucrau in momentul asta in sistem, dar m-am gandit ca poate au familii, rate ca noi toti. pacat ca la noi nu exista spiritul de colegialitate atunci cand un politist are nevoie de ajutor. La americani daca au dat statie si colegii aud celebra fraza " officer down!!" cred ca se strang toate patrulele de pe raza catorva state, pe cand la noi au nevoie de aprobari de la sefi...deh..metehne comuniste.

taximetristii sunt mai uniti tocmai ptr ca sunt constienti ca asta este forta lor si le ofera siguranta. fii sigur ca si daca politistii ar fi la fel (vezi postul lui copman privind SUA) nimeni nu ar avea curaj sa rasufle, asa cum fac icnd este vorba de taximetristi. de cite ori nu ai auzit ca se prefera evitarea unor certuri cu taximetristii tocmai ptr ca iese scandal mare din cauza ca vin toti la prima strigare?

• Moderator

Nenorocitul nu avea nicio problema de natura medicala, nici macar neuropsihica, i-a fost intocmit dosar pentru violare de domiciliu si a scapat cu un 18 ind. 1, pe celebrul motiv nu prezinta pericol social.

explicati-mi si mie va rog de ce in romania nu pot interveni toate echipajele cand un politist are nevoie de forta majora? si de ce, politistul nu poate avea libera decizie de a trage asupra unui infractor, cand viata ii este pusa in pericol sau cand acesta nu se opreste la semnal? :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Membru

copman, daca tu ai spirit de colagialitate, eu am, Catalin, etc au, trebuie sa dam dovada ca mai si renuntam la el, in cazul tau ma refer; asa cum zice Catalin trebuia un raport nesimtitului aluia OS, astia nu au ce cauta in sistem, pai ce naiba face glume pe seama vietii tale!?! ce tu nu ai rate la banca, familie; pacat ca doar noi ii consideram pe unii colegi, nu si ei pe noi!

lex: dureaza mult pana aflii cu adevarat cum merge treaba in politia asta. trebuie sa intri mai intai in sistem sa vezi ca si noi suntem tot oameni, mancam, bem cafea, fumam, dormim, jucam fotbal, deci putem gandii si corect si sa ne dam seama de situatia reala indiferent de ce indruga unul sau altul. putem cantari cu adevarat o situatie. cat despre intrebarea ta privitoare la "de ce nu intervin toate echipajele" pot sa iti spun ca "asa vrea muschii unora", intelegi? sunt lucruri independente de vointa noastra. intra in sistem si vei intelege toate lucrurile neelucidate de catre tine pana acum. e vorba de dotare, logistica, dorinta (unora), conditii de lucru si ma opresc aici pt ca tot forumul asta nu ar avea suficient spatiu pt a insira toate angoasele

@catalin: intrat schimbul 3 atunci si stiu cum au decurs lucrurile mult mai bine chiar si decat tine, ca intamplarea a fost ca voi sa plecati la un moment dat, cand nu mai era utila prezenta voastra, sa zic asa. stiu si urmarile. beleaua este ca ce s-a intamplat ulterior, mai acum ceva saptamani sau luni stim foarte putini, sunt lucruri foarte grave sio demne de oameni care se afla in baricada cealalta. si cu privire aceste lucruri prefer sa tac. e foarte grav

cand am zis ca stiu poate mai bine decat tine nu am vrut sa te jignesc, ci doar sa spun ca intamplarea a fost de asa natura

Baieti, daca voi preferati astfel de atitudini din partea sefilor, nu faceti decat sa-i incurajati pe scandalagii. Am auzit de cateva cazuri in colentina cand se adunau golanii de aici cu cei din pantelimon si lupta avea loc pe un teren arid din marginea cartierului. Cand apareau 2-3 politisti, ce credeti ca se intampla? Incepeau baietii sa faca urat la ei si se carau. Doar cand veneau interventiile de la comunitara am auzit ca s-ar fi spart gasca.

Mai ziceti ca sa asteptam politia cand sunt probleme. Copman, cred ca Dumnezeu te-a scapat din mana alora. Cred ca stii mai bine ca mine cat de perversa e mafia si aveai o gramada de sanse sa te ia baietii pe sus.

• Downvote 10

Simt miros de comunitar benkb?

Acum multi ani (anul2000 ) eram in cartierul Fata Luncii cu inca doi colegi .Urmaream o masina data in urmarire pentru o multitudine de fapte savarsite.

Cand si-au dat seama ca nu mai au unde sa fuga au coborat ,,4 brazilieni" din masina si au intrat in curtile nationalitatii conlocuitoare.

Am intrat dupa ei ,am scos doi afara si am inceput sa ne tavalim cu ei pe jos. Am uitat sa va spun ca in locul ala era groapa de gunoi a orasului.

In maxim 3 minute strada ?, daca se putea numi strada, era plina de de ciocolatii care amenintau cu diferite obiecte ascutite,intepatoare,contondente.

Am trecut in fata colegilor mei care continuau tranta , am bagat cartus pe teava si am inceput sa strig cat ma tineau plamanii ca macar 2-3 iau cu mine.

Au auzit cand am incarcat pistolul ,poate l-au si vazut ca era luna plina dar cateva secunde au dat inapoi. A fost momentul psihologic dar a fost si prima data cand mi-au scapat niste talhari pe care pusesem mana. Am mai trecut prin multe situatii delicate pana in ziua aia.

Cred ca atunci am fost cel mai aproape de taramul intunecat.

In 2003 stiti de la tv ce s-a intamplat am fost in primul rand.

Povesti......

• Upvote 1

• Moderator

Doar cand veneau interventiile de la comunitara am auzit ca s-ar fi spart gasca.

Iar cand te-ai trezit era dimineata?

• Upvote 2

Nu mirosi bine Elvis. Respectele mele pentru curajul pe care l-ai avut. E o fapta de toata lauda ;)

Marius, nu-s basme. Sunt lucruri auzite de la vecinii-puslamale care toata ziua umbla "cu baietii".

• Downvote 5

• Membru

@ benkb Voi nu v-ati facut site? Macar daca tot intrati sa vedeti ce inseamna sa fi politist ar fi bine sa numai te bagi in discutii. M-a amuzat tare mult " Doar cand veneau interventiile de la comunitara am auzit ca s-ar fi spart gasca." Cei drept voi speriati pe toata lumea, inclusiv pe noi! :ner:

• Upvote 5
  • Downvote 1