Jump to content
POLITISTI.ro

Masina inchiriata cu kilometraj dat inainte?

Postare recomandată

Publicat

Sunt in continuare siderata de ceea ce s-a intamplat si nici macar nu stiu ce sa fac, daca sa fac ceva sau nu. Dar, mai mult ca sigur, daca mi s-a intamplat mie, s-a intamplat si altora.

Lucrez in industria software, am firma mea, am multe contracte in Franta. Saptamana trecuta am fost la un client acolo si am inchiriat masina. Toate cheltuielile de deplasare au fost platite in avans de client, eu am dat cardul pentru garantia de 750e pentru masina, un Peugeot 107.

Au fost incidente pe banda cu masina.

Prima data in aeroport, ala de la inchirieri mi-a zis ca masina se inchiriaza numai in cuante de 24h, masina fiind luata cu voucher de la ora 2 duminica pana la 8 seara sambata urmatoare si ca sa ii aduc sambata masina la pranz.

Dupa aia, ca nu sunt asigurata cu voucherul (chiar l-am crezut!) si sa ii platesc asigurare echivalent casco. Nu i-am platit pentru ca eu aveam contract cu toate cheltuielile platite, nu mi s-a parut ok sa ma apuc sa scot bani din buzunar. Ma pregateam sa ii reprosez asta clientului dupa tot ce s-a intamplat, ca sa aflu azi ca aveam si casco.

Am dat masina inapoi si ii lipsea un catadioptru in spoilerul pe spate. Am pus mana pe celalat si se bataia si celalalt. I-am aratat omului si i-am zis ca e montare gresita, defect ascuns, n-aveam cum sa ma apuc eu sa verific daca se tin bine piesele pe masina. A ramas ca inainte catadioptrul era, acum nu mai e, deci nu imi dau inapoi garantia de 750e si sa decida seful daca imi factureaza sau nu.

Intre timp i-am reclamat pe site-urile de profil, am sunat la banca, am obtinut anularea holdului, intre timp cei din Franta au presat si ei la inchirieri, iar azi au inchis dosarul fara vreun fel de pretentii din partea lor.

Cireasa de pe tort e alta: am facut undeva la 250km (am mers la munca, nu m-am plimbat, am mers doar aeroport-hotel-servici-hotel-...-aeroport) si masina a inregistrat 700. Am luat-o la 36500, am dat-o la 37200 si am pus 18l in ea inainte sa o dau ca sa ii fac plinul.

Francezii mi-au zis ca asa ceva e o nebunie, nici eu n-am crezut, cu toate ca remarcasem ca pe o distanta de 80km (aeroport-hotel) masina sarise de la 36500 la 36700. Am mai remarcat intr-o dimineata ca se apropia de 37000 masina, dar n-am dat atentie ca n-aveam timp si mi se parea aberant ce se intampla.

Eu am avut limita de 250/zi * 6 zile, deci nu m-a afectat toata povestea, dar dupa ce s-au adunat diversele incercari de a trage bani de la mine, dupa ce am vazut spoilerul ca avea clemele rupte la catadioptri, mi-e clar ca cel putin acea masina are ceva si banuiesc ca au fost si altii inaintea mea si nu cred ca au avut toti vouchere all-included si nici nu cred ca au fost toti la fel de rapizi in a suna la banca, facut presiuni, etc. Ei factureaza 1km in plus cu 0.4e, deci in afacerea asta pot taxa destul de mult in plus daca nu urmaresti kilometrajul.

Nu stiu ce sa fac, daca sa fac ceva sau nu. Nici macar nu gasesc pe net pe altii care sa fi patit asa ceva.

• Moderator
Publicat

Probabil că ai avut de-a face cu nişte şarlatani. În ciuda legendelor populare de genul: "trăim în România" sau "numai în România se poate întâmpla ..." sunt şi prin străinătate tot felul de escroci. 

Publicat (modificat)

Corect.

Data viitoare alegi o firma serioasa de inchirieri, iti platesti tu masina si ceri de la client banii inapoi, sau iti da clientul masina lui.

N-am mai auzit asa ceva, sa-ti plateasca clientul masina cu "conditii" de inchiriere

Modificat de cezar1
  • 8 luni mai târziu...
Publicat
Buna @nimeni1234. Inteleg ca treaba asta s-a intamplat in Franta, insa de fapt nu conteaza unde regulile sunt la fel in toata Europa. Detin o firma de profil in Romania din 2010, deci stiu despre ce vorbesc.

Prima data in aeroport, ala de la inchirieri mi-a zis ca masina se inchiriaza numai in cuante de 24h, masina fiind luata cu voucher de la ora 2 duminica pana la 8 seara sambata urmatoare si ca sa ii aduc sambata masina la pranz.

- in toata lumea pretul inchirierii auto se calculeaza si exprima per zi (ca si pretul unei camere de hotel de altfel - ambele fiind servicii turistice). Asa cum firma de inchirieri auto achita leasing, asigurari, rovignete, samd per zi, si tu vei plati per zi. Nu exista fractiuni de zile si este clar inca de la bun inceput. Este ca si cum ai incerca sa stai la hotel doar jumatate de noapte. 

Dupa aia, ca nu sunt asigurata cu voucherul (chiar l-am crezut!) si sa ii platesc asigurare echivalent casco. Nu i-am platit pentru ca eu aveam contract cu toate cheltuielile platite, nu mi s-a parut ok sa ma apuc sa scot bani din buzunar. Ma pregateam sa ii reprosez asta clientului dupa tot ce s-a intamplat, ca sa aflu azi ca aveam si casco.

- Exista 3 tipuri de asigurare CASCO la inchirieri, in functie de valoarea fransizei maxime sau a taxei de raspundere. Si CASCO nu este echivalent cu "fac orice cu masina ca nu am nici o responsabilitate". Trebuie sa intelegi (daca vrei evident) ca firma (indiferent de firma) iti da pe mana un bun scump (discutam de zeci de mii de euro), de care trebuie sa ai grija si pentru care esti LEGAL responsabil (se numeste bun in custodie / posesie in termeni legali). CASCO cu CDW este formula standard, unde raspunzi in limita unei sume numita garantie. Ei au incercat probabil din ce povestesti sa iti explice ca CDW nu te asigura 100% ci ramai in limita garantiei. Exista si CASCO cu SCDW, produs cu garantie sau valoare reziduala ZERO acesta fiind probabil produsul propus de ei vazand ca vrei ceva de genul "sa cauzez orice dauna fara sa platesc nimic". Suma se exprima in EURO/zi si este la toate firmele un SUPLIMENT de asigurare. Mai exista si PDW dar e lung de explicat.

Am dat masina inapoi si ii lipsea un catadioptru in spoilerul pe spate. Am pus mana pe celalat si se bataia si celalalt. I-am aratat omului si i-am zis ca e montare gresita, defect ascuns, n-aveam cum sa ma apuc eu sa verific daca se tin bine piesele pe masina. A ramas ca inainte catadioptrul era, acum nu mai e, deci nu imi dau inapoi garantia de 750e si sa decida seful daca imi factureaza sau nu.

- Piesa pierduta = valoarea ei retinuta si e si normal de altfel. Ca regula masinile se inspecteaza si filmeaza in avans, de toate firmele de profil, si sunt masini super noi. Nimeni nu risca.

Cireasa de pe tort e alta: am facut undeva la 250km (am mers la munca, nu m-am plimbat, am mers doar aeroport-hotel-servici-hotel-...-aeroport) si masina a inregistrat 700. Am luat-o la 36500, am dat-o la 37200 si am pus 18l in ea inainte sa o dau ca sa ii fac plinul.

- este imposibil, pentru cei care stiu cat de cat despre masini, asa ceva nu e posibil tehnic, presupune niste costuri extrem de mari, si care ar fi scopul, E UN NONSENS, toate firmele serioase inchiriaza ORICUM fara limita de kilometrii. TOATE. In plus nimeni nu da masinile inainte, poate inapoi.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.