Jump to content
POLITISTI.ro
bogdan bucur

Permanenta la postul de politie, legala sau munca in folosul comunitatii?

Recommended Posts

bogdan bucur

In urma cu aproximativ o luna am trimis un mail pe adresa SNPPC dar de atunci astept un raspuns si acesta intarzie. Va expun si dvs. aceasta situatie in speranta ca cineva ma sau ne va lamuri si pe noi, mai exact reglementarea legala a permanentei si legalitatea acesteia referitor la timpul de lucru.Astfel voi intra direct in subiect si astept un raspuns bazat pe temeiul legal.In prezent la IPJ Ialomita si nu numai s-au desfiintat sectiile de politie rurala, agentii fiind mutati in interes de serviciu la posturile de politie. Astfel daca la un post de politie sunt 3 politisti iar la un alt post invecinat sunt 2,pentru usurarea serviciului, posturile, dupa orele 16 lucreaza impreuna asigurand permanenta si interventia la apelurile 112 prin 2 politisti. Intrebarea mea este urmatoarea : daca astazi asigur permanenta intre orele 16-08 desi in intervalul 8-16 am lucrat, efectuez ore suplimentare? Fiecare isi da cu parerea pentru ca asigurarea permanentei se face de la domiciliu si intervin la apelurile prin 112 sau alte sesizari, dar pe de alta parte dupa programul de lucru 8-16 eu nu sunt liber, nu pot pleca unde doresc sau sa fac alte activitati stand cu telefonul dupa mine si fiind pe picior de plecare la fiecare apel.Urmatoarea zi vin la munca la programul 8-16 dupa care continui permanenta in intervalul 16-08 si tot asa. Acest lucru se intampla cel putin 10 zile pe luna . Ce ordin sau dispozitie reglementeaza permanenta? La ofiterul de serviciu e clar fiind program 12-24, 12-48. La 112 e clar 24-48, 24-72, dar la noi???? Daca sunt ore suplimentare numai atunci cand ma deplasez dupa orele de program la interventii , cele in care nu ma deplasez dar nici nu pot face altceva cum sunt reglementate?

      Multumesc ca ati avut timp sa cititi si astept raspunsurile dvs!

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Albu

As fi curios de legea care reglementeaza ce spui tu mai sus.

 

As mai adauga faptul ca tu si colegii tai de la IPJ Ialomita o duceti bine. Eu si colegii mei, spre exemplu, lucram cate unu singur permanenta si cum am fost timp de mai bine de 6 luni in 2 oameni la post, am facut permanenta 2 saptamani pe luna, ceea ce nu mi se pare normal (unde mai pui planurile de patrulari intocmite la nivelul sectiei, care ma tineau impreuna cu colegul de la permanenta in perioada in care NU eram eu la permanenta - nu stiu asta e cumva o strategie de-a lor ca sa ne lege de postul de politie ? Sa stiu si eu, sa-mi mut patul si periuta de dinti acolo, la ce bun sa mai merg acasa ? ) - n-am vazut concediu sau zile libere deloc. Acuma ca ne-a mai venit un om, cand solicit o zi libera, stramba seful din nas. Chiar mi-ar face placere ca urmatoarea data sa pot merge la seful de sectie cu legea la mana.

 

Nu stiu, dragi colegi, eu unul m-am cam saturat de bataia asta de joc. Stiu ca nu va spun ceva nou si cu totii treceti prin asta ( in special cei de la posturi ). Ce se poate face in aceasta privinta ? Aloo ! Stimabili lideri de sindicat, unde sunteti ?

 

Imi cer scuze daca am deviat de la topic ...

Edited by Albu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Dragi colegi de la posturile de politie, puneti mana si faceti informari catre conducerile IPJ-urilor ca nu puteti asigura permanenta.

Cat veti accepta sa lucrati in acest ritm nu se va schimba nimic.

 • Upvote 2
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
mars31m

Regulamentul 459/2003 a fost abrogat și înlocuit de OMAI S/108 din 27.05.2011. Aceasta se referă în principal la asigurarea continuității la conducere, serviciul dispecerat și controlul accesului în unitățile MAI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cipri83

 

Dragi colegi de la posturile de politie, puneti mana si faceti informari catre conducerile IPJ-urilor ca nu puteti asigura permanenta.

Cat veti accepta sa lucrati in acest ritm nu se va schimba nimic.

 

Elvis colegul a spus ca le-a trimis un mail celor de la SNPPC cu privire la aceasta problema insa nu i-au raspuns!De ce sa nu mearga liderul SNPPC din acel judet la conducere inspectoratului sa le spuna cum sta problema pentru ca primesc bani pentru a ne reprezenta!Stim foarte bine toata lumea cat de curiosi sunt cei din conducere cand un amarat de agent isi spune punctul de vedere!

Daca bine tin minte cand eram eu la post si am avut o astfel de parere donii sefi de rurala mi-au spus :"Da ce vrei sa revolutionezi tu Politia!"

Asa ca domnii lideri de sindicat ar fi bine sa-si miste curul si sa-si faca datoria...sau mai bine bogdan bucur te sfatuiesc sa incerci un alt sindicat!

Edited by cipri83

Share this post


Link to post
Share on other sites
freedeluder

@bogdan bucur, cred că ce te interesează pe tine este Dispoziția 123 din 15.11.2012 - Concepția OP se numește și Metodologia de aplicare a dispoziției.

 

Am cerut ajutorul unui coleg și prieten de la OP și i-am explicat ce te interesează, iar el mi-a spus că aceast ar fi dispoziția pe care o cauți. Eu ți-o trimit, o citești și vezi dacă e ce trebuie, dacă nu mai căutăm.

 

Aștept un email de intranet pe privat și mâine dimineață ți le pot trimite (6 fișiere).

 • Upvote 2
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Cipri daca cei din sindicatul respectiv ar fi avut macar o tentativa....as intelege.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
lolycop

Ce inseamna desfiintare sectii ? Nu mai exista deloc , nici formatiuni rurale ? Unde s-au dus agentii si cei doi-trei ofiteri de la sectie ? La noi in judet , anul trecut a fost un zvon despre acest aspect . In ce baza se desfiinteaza nenumaratele sectiile rurale ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Reorganizare......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Albu

Doamne, cat de bine ai expus ceea ce se intampla in Politia Rurala !! Nu cred ca a ramas ceva nepunctat ! Ar trebui ca opinia publica sa fie informata direct din textul tau ...

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cavani

La Vrancea lucrătorii de ordine publică din mediul rural încă mai lucrează în sistemul de „permanență de la domiciliu”, atât în afara programului de lucru cât și în zilele sâmbătă, duminică și sărbători legale, după cum urmează:

-       schimbul  II  asigură intervenția la orice eveniment sesizat și în intervalul 2200 – 0800, în timpul săptămânii, executând practic și schimbul III;

-       în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale lucrătorul are program zilnic de opt ore (cu activități prestabilite, rutieră, patrulare) după care asigură intervenția la evenimente în restul de 16 ore.

            Ideea susținută de conducerea IPJ-urilor este aceea că lucrătorul aflat la permanență are obligația de a interveni, fiindu-i opozabil art. 14 alin. 1 din OMAI 577 / 2008, respectiv „Caracterul permanent și obligatoriu al serviciului polițienesc obligă polițistul ca pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu să se prezinte la programul stabilit, precum și în afara acestuia, în situații temeinic justificate.” însă conform art. 8 alin. 2 din același ordin solicitarea de a efectua ore suplimentare sau chemarea de la domiciliu poate interveni în situații neprevăzute, cu justificare temeinică, ori nu se poate motiva că nu ai prevăzut o intervenție la 112 atât timp cât sistemul este funcțional... excepția devine regulă!

            De asemeni se susține obligația de a nu părăsi localitatea de serviciu în perioadele de  „permanență de la domiciliu”, de a menține telefonul personal în funcțiune și în zonă cu semnal, de a răspunde la telefonul personal (nu se știe conform cărui act normativ, noroc de C.C.R. că a desființat cercetarea prealabilă că te cercetau din „n„ motive) și de a interveni la orice oră, la orice eveniment sesizat, direct sau 112, și toate astea în afara programului de lucru, urmând ca ulterior să se emită dispoziție și să se recupereze timpul intervenției efective.

            Nici așa nu se întâmplă în realitate, aspect ușor verificabil, și anume comparând numărul dispozițiilor scrise privind ore suplimentare, consemnările din registrele speciale cu numărul intervențiilor la apelurile prin SNUAU 112.

           Conform art. 111 din Legea 53/2003, privind Codul Muncii Conform art. 111 din Legea 53/2003, privind Codul Muncii „Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziția angajatorului și îndeplinește sarcinile şi atribuțiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislației în vigoare.”

            Astfel, prin faptul că lucrătorii aflați în situațiile prezentate mai sus intervin la evenimente oricând sunt solicitați, în afara unui program zilnic de opt ore, fiind privați de unele drepturi (deplasarea în alte localități, participarea la unele evenimente cultural-sportive, dreptul de a dispune asupra bunului propriu – telefonul, etc) și îndeplinind atribuțiile de serviciu (constatare infracțiuni, intervenții 112, tamponări, scandaluri, etc) se află la dispoziția angajatorului.
            Pornind de la acestă premisă lucrătorul de la schimbul II trebuie să recupereze cele 10 ore, din intervalul 2200 - 0800, iar lucrătorii de la permanență câte 24 de ore pentru fiecare serviciu zilnic, însă, în realitate lucrătorul de la schimbul II nu recuperează timp liber, rămânând 10 ore nerecuperate/serviciu, iar lucrătorul ce lucrează sâmbăta, duminica sau sărbătorile legale recuperează doar o zi (opt ore) pentru fiecare 24 de ore lucrate, rămânând 16 ore nerecuperate/serviciu zilnic.
            Având în vedere aceste practici consider că sunt îndeplinite cumulativ toate condițiile prevăzute de art. 4 alin. 3 din OMAI 101/2014, pentru acordarea sporului de 75% calculat orelor nerecuperate, respectiv: 
      a) „există o programare în ture sau schimburi a activității şi/sau există ordinul/dispoziția șefului de desfășurare a activității peste durata normală a timpului de muncă, scris/scrisă sau verbal/verbală, dar consemnat/consemnată ulterior în scris, emis/emisă conform competentelor și regulilor stabilite la nivelul fiecărei unități” – sunt întocmite grafice lunare la subunități;
      b) „activitatea s-a desfășurat în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează” – conform planificărilor;
       c) „activitatea desfășurată nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, conform art. 3 alin. (2)” - ținând cont de faptul că recuperările se fac prin grafic și nu pe bază de raport motivat, se constată imposibilitatea compensării cu timp liber corespunzător din conținutul planificărilor lunare;
       d) „nu beneficiază de alte drepturi salariale sub formă de majorări, sporuri sau compensaţii ori de cuantumul acestora, prevăzute expres pentru activitățile desfășurate în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează” nici un lucrător din mediul rural nu beneficiază de astfel de drepturi;
       e) „se încadrează în cheltuielile cu salariile aprobate prin bugetul ordonatorilor de credite” – consider că nu este o condiție imputabilă angajatului pe cale de consecință nu îi este opozabilă, putând fi eliminată pe instanță.
 

      O astfel de sesizare, însă puțin mai elaborată - aici am încercat să fiu mai scurt, am trimis unui membru din conducerea SNAP București, acum o lună și nici un răspuns... aștept păreri avizate! 

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roby

Oare incepe sa se schimbe ceva in ceea ce priveste nenorocita asat de permanenta ??

 

Premiera nationala in lupta sindicala! Seful unui post de Politie Rurala din Timis, reclamat la Parchet pentru abuzul de a-i obliga pe agenti sa lucreze in zilele libere!

 

Stilul cazon de lucru a unora dintre sefii posturilor de politie din Timis, care n-au aflat, probabil, ca Politia s-a demilitarizat inca din 2002, a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, procurorii urmand sa verifice daca politistilor din mediul rural li se incalca anumite drepturi elementare si, ulterior, sa dispuna masurile ce se impun.

 
Pentru ca agentii de politie au ezitat sa-si reclame sefii la organele de urmarire penala, pentru a se feri de anumite consecinte periculoase, plangerea a fost redactata si depusa la Parchet de reprezentantii sindicatului, care spun ca este pentru prima data in Politia Romana cand un sindicat intervine sa-i apere pe politisti de abuzurile altor politisti.
 
„Prin prezenta reclam comportamentul abuziv al inspectorului principal de politie Buzas Sabin, seful Sectiei 9 Politie Rurala Jebel, din cadrul IPJ Timis. In fapt, acesta dispune si aproba intocmirea de planificari a serviciului de interventie pentru apelurile 112, dupa orele de program si zilele de sambata, duminica, sarbatori legale, incalcandu-se dreptul la odihna, repaus si libera circulatie a politistilor din subordine. Mai precis, politistii, cu toate ca sunt functionari cu statut special, sunt si ei oameni, au familii, au copii, au dreptul la viata si activitate, respectiv drepturile pe aceasta linie sunt reglementate de Codul Muncii, in urma incheierii Acordului colectiv de munca incheiat intre sindicate si MAI”, se precizeaza in plangerea penala semnata de presedintele Biroului Teritorial Timis al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, comisarul sef Doinel Malcoci.
 
De altfel, munca peste program si comportamentul discretionar al sefilor din Politia Rurala au fost sesizate si de reprezentantii celuilalt sindicat al politistilor.
 
„Există practica, la nivelul tuturor structurilor de politie, ca politistii sa rama­na dupa orele de program sa finalizeze o actiune, cum ar fi cercetarea la fata locu­lui, sa vina la serviciu dupa termina­rea programului de lucru, din dispo­zi­tia verbala a sefului, sau, la posturile rurale de politie, sa se depla­se­ze la apelurile la 112 in afara programului de lucru”, spun reprezentantii Sindicatului “Pro Lex”.
 
In acest context, ei au mentionat ca au fost cazuri in care politistii au fost cercetati penal pentru ca nu au putut face dovada ca desfasu­rau activitati politienesti in afara programului normal de lucru, drept ore suplimentare, intrucat nu au existat dispozitii scrise din partea sefilor profesionali.
 
“In afara orelor de program, am si eu dreptul la viata privata! Am familie, am obligatii! Nu pot sta in consemn la domiciliu, in baza unei planificari abuzive, in asteptarea vreunei interventii la sesizarile 112! Nu mai suntem unitate militara!”, ne-a declarat un agent de la un post de politie din mediul rural.
 
In tentativa de a afla si opinia seful Sectiei 9 Politie Rurala Jebel, inspectorul principal Sabin Buzas, despre conflictul sau cu sindicatul si despre faptul ca va da cu subsemnatul la Parchet, ne-am lovit de refuzul sau voalat de a discuta cu noi.
 
„De unde sunteti? Nu va suparati, acuma sunt intr-o sedinta cu cineva! Reveniti mai tarziu cu un telefon!”, a evitat politistul un raspuns la intrebarile nepuse, dupa ce a aflat ca suntem de la o anumita parte a presei.

 

 

http://www.impactpress.ro/2014/10/premiera-nationala-in-lupta-sindicala-seful-unui-post-de-politie-rurala-din-timis-reclamat-la-parchet-pentru-abuzul-de-a-i-obliga-pe-agenti-sa-lucreze-in-zilele-libere/

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cavani

Să dea Domnul Rober7, însă tare mă tem că în urma unor anumite înțelegeri locale vor fi retrase plângerile prealabile pentru abuz în serviciu și totul va fi uitat...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
coosstti

Nu exista plangere prealabila la abuzul in serviciu, deci nu functioneza institutia retragerii plangerii!

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
swamp86

Stimati colegi, s a mai rezolvat ceva cu permanenta asta ca pe mine unul ma dispera sclavia asta. 15 zile pe luna asigur permanenta si trebuie sa stau sechestrat la domiciliu cu telefonul meu personal deschis in permanenta. Chiar nu i trage nimeni la raspundere pe sefi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ROWE

Dumneata trebuie sa-i tragi la raspundere.Prin unele parti s-a rezolvat,este mai greu ca incadrarea pe sectie este doar 40% dar functioneaza.Iti pot explica prin pm modul cum este intocmit graficul .Puteti propune si voi sefului nemijlocit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alex123

Bună seara. Sunt elev la şcoala din câmpina şi din cate am citit pe acest minunat forum şi din cate am mai auzit , mi-am făcut o părere cam proastă despre posturile acestea de poliţie.

 

Chiar aşa este ? Ore neplătite ? Sechestrare prin permanenţă ? Izolare ? Imposibilitatea de a te muta fără "un telefon dat" ? Intervenţia la scandal de unul singur ? Eu îmi dau silinţa să învăţ cât mai bine sa prind un orăşel dar la norocul meu .. şi la câte locuri s-au scos anii trecuţi iau in considerare si mediul rural pentru început.

Dacă se poate o părere in special de la domnii care au lucrat în acest mediu , dar şi de la ceilalti. Multumesc , sper că am postat bine , eu zic că mă apropii de subiect , nu mai deschid altul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
flo91

Avand in vedere ca inca esti elev ar trebui sa trebui sa nu te preocupe prea mult chestiile astea, ci mai degraba sa inveti,sa iti prinzi judetul dorit si cel mai important,daca acum cand iti croiesti drumul spre o cariera de politist nu esti optimist atunci cand vei mai fi?Sau pentru ce ai mai ales drumul asta??Dar ca sa iti raspund:lucrez la un post de politie de aproximativ 6 luni intrucat numai ce am terminat si eu scoala si sincer sunt destul de multumit!ore neplatite cand esti de permanenta???da!sechestrare prin permanenta??e cam prea mult spus,dar esti oarecum legat de comuna,pentru ca daca ai 112 sau altceva trebuie sa ajungi in timp uitil!Imposibilitatea de a te muta???Invata si nu vei ajunge in situatia aia,plus ca ai stiut (banuiesc) de la inceput riscurile :) interventie la scandal singur?din pacate da...dar cand e ceva mai serios,mai intervin si colegii de la postul vecin sau de la sectie (cel putin asa e la mine).Sincer eu,o persoana care de cand ma stiu am trait tot la bloc,ma simt destul de bine in mediul rural,pentru ca altfel este si munca de politie (ai ocazia sa faci de toate) si lumea cu care interactionezi si multe altele!Cu plusuri cu minusuri,nu este chiar asa de rau,si nu dispera pentru ca, chiar daca iti vei prinde judetul si vor fi locuri putine.....tot la post vei ajunge :pfft: Glumesc,invata pentru moment si ai rabdare ca o sa vina si momentul sa iti faci grijile astea!Bafta :emo-yessir:

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alex123

Mulţumesc pentru răspuns. Aşa-mi zic toţi , că e prea devreme pentru astfel de probleme dar totuşi eu mi le fac pentru că în prezent locuiesc la 5 minute de Mall (la casa) şi vă daţi seama cum ar fi pentru mine trecerea aceasta la rural :)). Ne adaptăm , asta este , nu vreau să fiu nenea văicărici.

"învaţă ca să nu ajungi în situaţia aia" -> Am auzit că şi primii pe şcoala e posibil să ajungă la rural dacă pur şi simplu judeţul respectiv nu scoate locuri la municipiu sau poliţii orăşeneşti. De asta zic că şi aici e o tombola ..

Bănuiesc că o să încerci şi tu să pleci de acolo în curand..

Edited by Alex123

Share this post


Link to post
Share on other sites
flo91

Am terminat pe locul 8, mi-am prins județul si am prins la post... Deci... :))  acolo e nevoie mai mare de obicei! De mutat sincer inca nu ma gândesc sa ma mut, mi-e bine deocamdată! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alex123

Mersi !! Îmi revine ambiţia

Share this post


Link to post
Share on other sites
sorinel

Si sa fim realisti, in unele judete s-a instituit regula prin care lucratorii de la post sa lucreze de zi, respectiv pina la ora 24( sch.I sau sch.II), in cursul saptaminii si numai uneori, cind se planifica simbata sau duminica si sch.III, in restul perioadei, interventia o fac specialistii de la patrulare din orasele la care sint arondate si care au "exces" de politisti(adica minus), aflate in apropiere(10/20 km) si formate din lucratori "foarte buni cunoscatori ai topografiei si cetatenilor din comunele respective", care bijbiie prin sat pina se lamuresc cine, ce si cum si fac pe dracul ghem sa rezolve probema si sa se intoarca in zona de responsabilitate, iar la iesirea din program sa fie multumiti ca s-au mai pricopsit. cu inca un rind de  hirtii de scris si inca un eveniment de implementat, ca nu avea destule. Asa ca la post se lucreaza aprox. la fel ca la judiciar, mai putin permanenta la evenimente, ceea ce cred ca este destul de bine. Bineinteles ca nu peste tot este asa, dar daca te interesezi si te orientezi(ce urasc cuvintul asta pervers) te-ai scos. In alta ordine de idei termina cu brio scoala si pe urma vezi care-i treaba si nu dispera, totul se rezolva daca exista incredere si bunavointa. Succes! Te asteptam cu drag!

Share this post


Link to post
Share on other sites
13adrian

In situatia in care, impotriva vointei mele,sefii intocmesc o planificare, in care sunt trecut la program 800-1600, iar pe planificare mi se trece permanenta intre 1600-0800, ce posibilitati am? Pot sta acasa in timpul liber si sa refuz sa merg la serviciu, atunci cand sunt anuntat telefonic de catre dispecerat ca exista un apel de 112, solicitandu-mi sa ma deplasez la eveniment? Sefii invoca art. 8, al. 2 din Ord. 577/2008, precum ca, in situatii justificate, pot fi chemat la serviciu din timpul liber, pe baza de dispozitie. Bineinteles ca nu-mi insusesc punctul lor de vedere insa, pana una alta si pana a ne lamuri cine are dreptate, planificarea este facuta si trebuie sa stiu ce am de facut! Daca nu merg, risc sa fiu cercetat disciplinar? Probabil ca unii vor spune ,,stai acasa si nu te duce”, dar daca ulterior iese ca ei si voi fi sanctionat!? Cunoastem sistemul! O alta posibilitate: fac cum vor ei, plecand de la ideea ca au dreptate sa ma cheme pentru a interveni la sesizarile de 112. Dar care este prevederea legala, din care sa reiasa ca, in timpul liber, sunt obligat sa fiu la domiciliu!? O sa le spun: da, vin, insa nu ma aflu in localitate si voi veni peste circa 2 ore. Atunci, care mai este logica, precum ca sesizarile de 112 (ce au caracter de urgenta) pot fi asigurate cu politisti aflati in timpul liber!? Incerc sa gasesc o solutie legala si intreb carei institutii ar trebui sa ne adresam, pentru a se lamuri odata subiectul!? Pentru ca sindicatele, dincolo de comunicate de presa nu prea au trecut! Spun asta, pentru ca nici pana in acest moment nu s-a reusit sa se obtina MENTIONAREA EXPLICITA, in normele legale ce vizeaza programul de lucru al politistilor, a faptului ca interventia la 112 nu se asigura cu politisti aflati in timpul liber. Sindicatele se imbata cu apa rece, spunand, in diverse comunicate, ca au reusit rezultate in eradicarea acestei practici, insa ea inca exista in multe parti din mediul rural. Asa zisa lor reusita consta in niste prevederi legale echivoce, de genul celor prevazute in art. 8, al. 2 din Ord. 577/2008, care lasa loc de interpretare sefilor. Astfel de prevederi au fost intentionat introduse, folosindu-se termeni generali (situatii neprevazute), tocmai pentru a avea acoperire atunci cand vor intocmi planificari de program ca cel pe care l-am descris! O prevedere corecta ar fi fost una ca aceea din fosta dispozitie nr. 7/2008 in care, la art. 42, se mentiona: ,,intervenţia în mediul rural la evenimentele semnalate, se realizează de către poliţiştii posturilor de poliţie comunale, aflaţi în timpul programului de lucru”. Dar asta era prea impotriva interpretarilor abuzive de care se folosesc sefii acum, pentru a intocmi astfel de planificari. Orice sfat este bun, chiar si in dezacord cu cele expuse, nu am pretentia ca interpretarea mea este de necombatut. Multumesc!

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.