Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Sunt obligată să mă prezint la audiere la politie?


anonim13
 Share

Question

o sa va spun pe scurt,am asistat la o bataie intr-un restaurant.implicati erau si cei de la masa mea,de fapt de aici a plecat totul.s-a distrus localul iar mai mult ca sigur cei de la politie au luat inregistrarea camerelor din interior ca sa vada cum s-a intamplat.eu,ca eram la acea masa neavand nicio treaba cu acest scandal,vreau sa stiu daca politia ma va chema sa dau declaratie. si daca da,sunt obligata sa ma prezint? multumesc.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Şi ca o completare la cele spuse de colegul meu, pe lângă faptul că eşti obligată să te prezinţi, eşti obligată să declari tot ceea ce cunoşti cu privire la împrejurările comiterii faptei.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Totodata, din momentul in care aveti calitatea de martor in cadrul procesului penal (civil etc) si nu declarati tot ceea ce stiti sau faceti afirmatii mincinoase, savarsiti infractiunea de marturie mincinoasa, prevazuta si pedepsita de legea penala.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

dar politia face o ancheta si ia inregistrarea casetei video doar daca face proprietarul localului o denuntie ?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua.Am calitatea de suspect intr-un dosar.Sesizarea a fost depusa acum aproximativ un an si jumate in urma de catre o domnisoara in urma unei discutii pe facebook messenger in care s-a ajuns la jigniri.Sesizarile mi-au fost depuse pe aceeasi speta dar la mai multe sectii de politie in Bucuresti respectiv Cluj.La Bucuresti am fost si dat declaratie.Din ce am inteles mai multe sesizari s-au contopit si inchis mai putin la Cluj unde la o sesizare am statut de suspect.Mi s-a solicitat sa ma prezint in Cluj pentru a da declaratie.Domnul procuror doreste sa inchida dosarul pana la sfarsitul acestui an.Momentan eu stau foarte rau din punct de vedere financiar si nu imi pot permite aceasta deplasare dar doresc sa fiu la dispozitia domnului politist si sa ii acord declaratia respectiva.Avand in vedere ca sesizarile sunt depuse pentru aceelasi motiv declaratia depusa la Bucuresti nu poate fi utilizata si la Cluj ? Posibilitatea de a da declaratia in fata unei comisii rogatorii am inteles ca nu este posibila,de asemenea nici video conferinta.Ce alte variante ar mai fi ? Cu domnul politist am discutat si incercam sa gasim o varianta prin care sa pot da declaratia respectiva.In cazul in care se emite mandat de aducere acesta va insemna o bila neagra pentru mine ? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.