Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt obligată să mă prezint la audiere la politie?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de iav,

Postare recomandată

Publicat

o sa va spun pe scurt,am asistat la o bataie intr-un restaurant.implicati erau si cei de la masa mea,de fapt de aici a plecat totul.s-a distrus localul iar mai mult ca sigur cei de la politie au luat inregistrarea camerelor din interior ca sa vada cum s-a intamplat.eu,ca eram la acea masa neavand nicio treaba cu acest scandal,vreau sa stiu daca politia ma va chema sa dau declaratie. si daca da,sunt obligata sa ma prezint? multumesc.

• Soluţie
Publicat

1.Probabil că da,în calitate de martor.

2.Da sunteți obligată să vă prezentați.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Şi ca o completare la cele spuse de colegul meu, pe lângă faptul că eşti obligată să te prezinţi, eşti obligată să declari tot ceea ce cunoşti cu privire la împrejurările comiterii faptei.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Totodata, din momentul in care aveti calitatea de martor in cadrul procesului penal (civil etc) si nu declarati tot ceea ce stiti sau faceti afirmatii mincinoase, savarsiti infractiunea de marturie mincinoasa, prevazuta si pedepsita de legea penala.

Publicat

dar politia face o ancheta si ia inregistrarea casetei video doar daca face proprietarul localului o denuntie ?

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua.Am calitatea de suspect intr-un dosar.Sesizarea a fost depusa acum aproximativ un an si jumate in urma de catre o domnisoara in urma unei discutii pe facebook messenger in care s-a ajuns la jigniri.Sesizarile mi-au fost depuse pe aceeasi speta dar la mai multe sectii de politie in Bucuresti respectiv Cluj.La Bucuresti am fost si dat declaratie.Din ce am inteles mai multe sesizari s-au contopit si inchis mai putin la Cluj unde la o sesizare am statut de suspect.Mi s-a solicitat sa ma prezint in Cluj pentru a da declaratie.Domnul procuror doreste sa inchida dosarul pana la sfarsitul acestui an.Momentan eu stau foarte rau din punct de vedere financiar si nu imi pot permite aceasta deplasare dar doresc sa fiu la dispozitia domnului politist si sa ii acord declaratia respectiva.Avand in vedere ca sesizarile sunt depuse pentru aceelasi motiv declaratia depusa la Bucuresti nu poate fi utilizata si la Cluj ? Posibilitatea de a da declaratia in fata unei comisii rogatorii am inteles ca nu este posibila,de asemenea nici video conferinta.Ce alte variante ar mai fi ? Cu domnul politist am discutat si incercam sa gasim o varianta prin care sa pot da declaratia respectiva.In cazul in care se emite mandat de aducere acesta va insemna o bila neagra pentru mine ? 

• Marius a modificat titlul în Sunt obligată să mă prezint la audiere la politie?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.