Jump to content
POLITISTI.ro

khgh

Recommended Posts

Buna ziua, desi am mai vazut topic-uri asemanatoare, am decis sa imi spun si eu problema. Am incheiat o relatie de 3 ani de zile si nu sunt lasata in pace. Fostul meu ma urmareste cu masina, ma asteapta la facultate, in spatele blocului, ma ameninta in cazul in care nu ii raspund la telefon ca imi va distruge toate persoanele apropiate... Odata ma duceam spre metrou si m-a vazut, m-a urmarit cu masina, nu am vrut sa ma urc in masina, s-a parcat m-a urmarit, m-a prins in asa fel incat sa nu ma pot elibera, in incecrcarile mele l-am zgariat si l-am lovit. M-a amenintat ca ma va scoate din oras, mi-a spus ca va trimite alte persoane sa ma urmareasca, nu stiu ce sa mai fac. Aseara am iesit in centru cu speranta de a avea o seara placuta si am avut un atac de panica deoarece cumva a aflat unde eram si a venit si el, spunandu-mi ca ma va urmari toata noaptea oriunde merg si orice as face. Sunt hotarata sa depun plangere, am de la ambulanta o fisa care sustine atacul de panica. Teama mea este urmatoarea - sunt aceste lucruri suficiente pentru a se lua atitudine impotriva lui? Am martori pentru seara anterioara dar nu si pentru restul zilelor in care am fost urmarita. Se va lua atitudine daca merg la politie? sau ma vor trimite acasa...eu consider ca sunt privata de libertate prin actiunile lui, libertate garantata de Constitutie. Nu stiu ce sa mai fac... Astept pareri

Link to comment
  • Moderator

Poti depune o plângere la o sectie de politie, nu te va trimite nimeni acasă. Dar să nu te astepti că a doua zi va fi săltat din pat si o să putrezească-n închisoare. Legea nu e atât de aspră în astfel de cazuri, iar până să se ajungă la o sanctiune împotriva lui e cale lungă, pentru că tara noastră acordă o atentie deosebită si generoasă suspectilor sau infractorilor. Acestia au în prezent mult mai multe drepturi decât omul cinstit. Va fi chemat la audieri, se vor face cercetări, confruntări, etc.

  • Upvote 1
Link to comment
Catalin 

Multumesc pentru raspuns, imi poti estima cam in cat timp s-ar ajunge la o concluzie? Ma intreb daca nu cumva ii va inrautati comportamentul. Pana sa am atacul de panica m-am gandit sa il las sa se descarce pana se va plictisi.. acum nu stiu. Ordin de restrictie nu pot lua impotriva lui, nu?

Link to comment
  • Moderator

Nimeni nu poate estima cam cât vor dura cercetările, nici chiar poliţistul ce va avea în lucru plângerea ta. Pentru că nu depinde numai de el sau numai de tine, sunt foarte multe detalii ce pot schimba data unei astfel de estimări. Mai mult decât atât, poliţistul respectiv nu va lucra după bunul plac, activităţile şi cercetările efectuate sunt verficate şi coordonate de un procuror. 

Despre (NU restricţie) trebuie să ştii că nu poliţistul este cel care poate emite aşa ceva, ci judecătorul are astfel de competenţe. Numai că Legea 25/2012 nu este atât de clară şi lasă loc de interpretări. Unii judecători nu emit astfel de ordine de protecţie decât în cazul în care este vorba de "un membru al familiei", deşi există o prevedere la art.5 care spune că în actul normativ pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie (legea 25/2012) prin membru de familie se înţelege şi se încadrează chiar şi persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi în cazul în care convieţuiesc;

Iar aici lucrurile nu sunt clare, sunt interpretabile şi depinde de cum interpretează judecătorul situaţia ta.

Dar primul pas pe care trebuie să-l faci e să mergi la poliţie. Bineînţeles că există şi riscul ca situaţia să degenereze şi individul să nu înceteze, ba din contră, dar tu ştii cel mai bine ce fel de om este şi trebuie să-i spui poliţistului cât mai multe detalii de acest gen, pentru ca el să ştie în ce mod să-l abordeze şi care ar fi cei mai buni paşi ce trebuie făcuţi dpdv al interesului tău. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie ciudata: imi sunt aduse acuzatii de catre sotul meu, cu care eu nu locuiesc, acesta fiind plecat, precum ca sunt urmarita si i se furnizeaza filme sau alte informatii legate de mine. Aceasta este problema cea mai mica, daca ignoram senzatia incomoda in care ma simt. Problema cea mai mare este ca informatiile pe care le primeste sunt total eronate. Am si o fotografie care sustine el ca ar fi un raport al stationarii masinii mele intr-o anumita locatie. Din start mentionez ca toate informatiile sunt false si as dori sa demonstrez aceste lucruri, pentru ca stiu ca persoanele "bine-voitoare" urmaresc masina gresita si persoana gresita. Cum as putea sa procedez pentru a putea identifica sursa macar a fotografiei pe care o detin in acest moment?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.