Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Planul meu de a sta complet in legalitate se desfasoara in felul urmator, va rog sa ma corectati:

Am cumparat masina o cu scopul inmatricularii in Patrimoniul National al Vehiculelor Istorice din 2015, moment in care modelul respectiv va aduna 30 de ani de la incheierea productiei, asadar, in momentul de fata nu este scutita de taxa de timbru(/mediu/prima inm.)

Pana cand timpul va trece in favoarea inscrierii in clubul retro (*aici corectati-ma daca gresesc: si scutirea de timbrul de mediu totodata) vreau/trebuie sa folosesc masina cel putin o data la o saptamana pentru ca este un mecanism vechi, ce trebuie rulat/rodat pentru functionarea in parametri, deci va fi nevoie de o asigurare si itp valabile pe numele proprietarului pana in 2015.

Aici incepe distractia: legea spune ca in 30 de zile de la instrainare vehiculul trebuie transcris pe numele noului proprietar, dar cel de la care am cumparat-o nu a facut aceasta, iar pe talon SCRIE: INSTRAINAT CATRE.... (numele lui si data - atentie !  2007  !:o) pentru ca acesta nu a circulat cu ea. 

Am fact contract v-c (fara data deocamdata) si fisa inmatriculare pentru a o scoate de la el de la fisc, itp-ul este expirat si asigurarea, de asemenea.

Va rog sa ma indrumati cu pasii urmatori:

1. Pot circula cu masina aceasta (pana in 2015 cand va fi scutita de timbru, rovinieta, taxa anuala) cu asigurarea RCA pe numele proprietarului din talon sau numele "intermadiarului" din rubrica "instrainat catre" (cu mine la utilizator in polita RCA)?

2. Masina aceasta, daca este mutata la fisc de pe numele proprietarului pe numele meu, are drept de circulatie cu numerele inmatriculate de vechiul proprietar mai mult de 30 zile, sau se va radia si de la Politia din raza domiciliului proprietarului, drept urmare eu devin direct responsabil de inmatricularea acesteia in acele 30 de zile,/// altfel spus fac inchisoare ca circul cu un vehicul radiat/neinmatriculat, sau sunt bun de plata amenzii/retinut talon/retinut numere (**400-600 RON?) ca nu l-am trecut eu in 30 de zile pe numere noi?

Prezentul proprietar sustine ca circula cu financiarul lui pe numele altuia de cativa ani si nu primeste amenzi. Este adevarat?

MULTUMESC ANTICIPAT!!

BOBO

Publicat

Legea spune destul de clar de obligatii ai. Daca nu le respecti vei fi sanctionat. Acestea sunt niste lucruri la care trebuia sa te gandesti inainte de a cumpara asutoturismul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.